Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο σερβιτόρος… Κουστό και η μάχη της ξαπλώστρας

Η Επιθεώρηση Εργασίας δεν είδε καμία παράβαση στην επιχείρηση όπου οι εργαζόμενοι σερβίρουν κοκτέιλ σε παράνομη πλωτή εξέδρα στη Ρόδο

Ο εργασιακός Μεσαίωνας που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια σε ξενοδοχεία και beach bars επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο με έναν σερβιτόρο που αναγκάζεται για… φιλοδώρημα μέχρι 200 ευρώ να μπει στη θάλασσα για να σερβίρει πελάτες οι οποίοι κάνουν ηλιοθεραπεία σε πλωτή εξέδρα, στην Καλλιθέα της Ρόδου.

Πρόκειται για beach bar το οποίο επιλέγουν αστέρια της ελληνικής showbiz για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό και τα κοκτέιλ που τους σερβίρουν οι σερβιτόροι «κολυμβητές», σύγχρονοι είλωτες.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο με τις εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας, ενδιαφέρθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης και Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που έδωσαν εντολή να γίνει έρευνα για την υπόθεση. Ομως, το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας δεν είδε καμία παράβαση!

«Ζήτησα άμεσο έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας. Στείλαμε κλιμάκιο, που πήγε σε δύο ώρες, και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει» δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον τουρισμό.

«Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας» συμπλήρωσε. Εντολή για τη διενέργεια έρευνας και από το Λιμενικό Σώμα δόθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη νομιμότητα των κατασκευών του beach bar μέσα στη θάλασσα.

rodos servitoros0307

Οι λιμενικοί βεβαίωσαν πρόστιμα για την πλωτή εξέδρα του καταστήματος στην περιοχή Αγία Μαρίνα. Το Λιμενικό Σώμα είχε βεβαιώσει ανάλογες παραβάσεις και είχαν σχηματιστεί δικογραφίες σε προγενέστερους ελέγχους, στις 16 και 21 Ιουνίου, αλλά ο μαγαζάτορας συνέχισε να διατηρεί τις παράνομες θαλάσσιες εξέδρες.

Φιλοδώρημα

Σχολιάζοντας το βίντεο που δείχνει εργαζόμενό του να μεταφέρει παραγγελίες μέσα στη θάλασσα, ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο υποστήριξε ότι το δημοσιοποίησε ανταγωνιστής του και πως ο σερβιτόρος επέλεξε να το κάνει για να πάρει καλό φιλοδώρημα.

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια και ποτέ μου δεν είχα ούτε μία καταγγελία. Ολοι ζητούν να έρθουν και να δουλέψουν στα μαγαζιά μου, γιατί ξέρουν ότι και πληρώνω καλά και το κλίμα συνεργασίας είναι πολύ καλό. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος;» δήλωσε.

«Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα “τυχερά” του. Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ τον μήνα και, εάν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη, αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή, που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου» πρόσθεσε. Ως προς τους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας και το Λιμενικό Σώμα, ο ιδιοκτήτης του beach bar υποστήριξε: «Ηρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Ελεγχοι έχουν γίνει από το Λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Οσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση.

Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζομένους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα, και εκείνοι τους είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ». Από την πλευρά του, ο σερβιτόρος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στελεχών του ΣΕΠΕ, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με το σερβίρισμα στη θάλασσα, καθώς του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φτάνει μέχρι τα 200 ευρώ.

Αλεξανδράκη: «Δεν πνίγεται ο άνθρωπος, δροσίζεται!»

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον σερβιτόρο που μετέφερε τις παραγγελίες πελατών beach bar σε πλωτή εξέδρα επιχείρησε η Δήμητρα Αλεξανδράκη με ανάρτησή της στο Instagram.

Δήμητρα Αλεξανδράκη

«Τώρα, κάπου ΟΠΑ! Μαζί ενωμένοι όλοι οι άνθρωποι όταν υπάρχει εκμετάλλευση (πρώτη φωνάζω για τις αδικίες)! Προσπαθείτε να βγάλετε από τη μύγα ξίγκι, γιατί κάτι άλλο σάς φταίει! Το συγκεκριμένο beach bar έχει αυτή την υποδομή (ούτε που το ξέρω, αλλά έχω δουλέψει σε παρόμοιο)! Λες να πήγε κάποιος για δουλειά και να του είπαν “θα πηγαίνεις με κανό εκεί”; Δεν πνίγεται ο άνθρωπος, δροσίζεται!» έγραψε το γνωστό μοντέλο.

Μάλιστα, ανέφερε πως και η ίδια έχει εργαστεί σε αντίστοιχο πόστο σε beach bar της Κορίνθου, και ευχαριστιόταν να βρέχεται και να δροσίζεται στη θάλασσα. «Αυτό που προσπαθείτε να βγάλετε τα ψυχολογικά σας όπου βρείτε γίνεστε αηδία. Καλύτερα να εστιάσετε στα πραγματικά προβλήματα» καταλήγει στην ανάρτησή της η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...