Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Στη φυλακή παραμένουν οι πέντε καταδικασθέντες για το ναρκόπλοιο «Noor 1» – Αναβλήθηκε η δίκη

Αναβλήθηκε η δίκη, επειδή δεν προσήλθαν διερμηνείς για τους Τούρκους

Στη φυλακή θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο οι πέντε καταδικασθέντες για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», καθώς απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών τους, ενώ αναβλήθηκε η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου για τα ελαφρυντικά που τους χορηγήθηκαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Από τον Βασίλη Τζήμτσο

noor

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 5 Ιουλίου, αλλά διακόπηκε για χθες, καθώς δεν είχαν προσέλθει διερμηνείς για τους δύο Τούρκους κρατουμένους.

Ομως, ούτε χθες παρουσιάστηκαν διερμηνείς, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αναβάλει τη δίκη σε ρητή δικάσιμο στις 8 Νοεμβρίου 2023.

Εφόσον δεν τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, τότε οι καταδικασθέντες κινδυνεύουν με ισόβια.

Υπενθυμίζεται πως, χάρη στο ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, είχαν «σπάσει» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, μειώνοντας τις ποινές τους σε κάθειρξη 18 ετών, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερών εργασίας στη φυλακή, οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης (στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πάνω από μισός τόνος ηρωίνης του «Noor 1»), ο ναυλωτής του πλοίου Γιώργος Μπουρδούβαλης, αλλά και ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης (στην αποθήκη του οποίου στο Κορωπί βρέθηκε πάνω από ένας τόνος του φορτίου του «λευκού» θανάτου), καθώς η ποινή του είχε πέσει από 18 σε 13 έτη κάθειρξη.

Οι τρεις καταδικασθέντες επέστρεψαν στη φυλακή, καθώς αναβίωσε η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση των ισοβίων για τους Γιαννουσάκη – Μπουρδούβαλη και των 18 ετών κάθειρξη για τον Καρτσώνη.

Ο Γιαννουσάκης παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, ο Μπουρδούβαλης συνελήφθη στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας την ημέρα που έδινε παρουσία λόγω της υφ’ όρον απόλυσης, ενώ στην Αττική συνελήφθη ο Καρτσώνης. Μετά την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, οι τρεις καταδικασθέντες υπέβαλαν αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος γιατί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας η σύζυγός του, με την οποία μένει μαζί στο σπίτι στη Φιλοθέη, όπου είχε εντοπιστεί πάνω από μισός τόνος ηρωίνης. Στη δίκη κατέθεσε γιατρός που αναφέρθηκε στην ασθένειά της.

noor

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Πέτρος Κλάδος ζήτησε επίμονα να μάθει αν η παραμονή του Γιαννουσάκη στη φυλακή θα προκαλούσε ανήκεστο βλάβη στη σύζυγό του. Ο γιατρός ανέφερε πως το 0,8% του πληθυσμού αντιμετωπίζει την ασθένεια της συζύγου του Γιαννουσάκη. «Σε 10.000.000, στους 100.000 συμπεριλαμβάνεται και η κυρία» παρατήρησε με νόημα ο πρόεδρος του δικαστηρίου… Υπενθυμίζεται πως ο Γιαννουσάκης είναι παντρεμένος δύο φορές με την ίδια γυναίκα. Οταν βρέθηκαν τα ναρκωτικά στο σπίτι στη Φιλοθέη, τον Ιούνιο του 2014, ήταν χωρισμένοι. Μάλιστα, λίγους μήνες νωρίτερα είχαν βρεθεί η τότε πρώην σύζυγός του και ο τότε σύντροφός της μαζί με τον Γιαννουσάκη στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο καταδικασθείς είχε συναντηθεί με τον Τούρκο μεγαλέμπορο ναρκωτικών Σερίφι Ζιντάστι, πριν από τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1». Το 2018 τέλεσαν σύμφωνο συμβίωσης και είναι και πάλι μαζί.

Απευθυνόμενος στους δικαστές ο Γιαννουσάκης είπε:

«Στις 21 Μαρτίου ήρθα για να δικαστώ. Πριν μία εβδομάδα ήρθα για να δικαστώ».

Για να πάρει την απάντηση του προέδρου του δικαστηρίου: «Δεν καταλάβατε, κύριε. Εχετε καταδικαστεί αμετάκλητα. Τα πάντα έχουν τελειώσει. Εχει μείνει ένα ελαφρυντικό».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπουρδούβαλης υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, καθώς έχει υποστεί εγκεφαλικό και αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, εκφράζοντας φόβο για τη ζωή του αν παραμείνει στη φυλακή.

Ο Κ. Καρτσώνης ζήτησε αναστολή, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας το παιδί του, ενώ η σύζυγός του δεν εργάζεται για να ανταποκριθεί στη φροντίδα του.

Το δικαστήριο απέρριψε και τα τρία αιτήματα αναστολών, με απορριπτική πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας Μαρίας Σουκαρά, η οποία στο τέλος της διαδικασίας προέτρεψε τον Γιώργο Μπουρδούβαλη να υποβάλει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία, ώστε να μεταφερθεί για κράτηση στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Η κατάθεση του λιμενάρχη Ραφήνας 

Ως μάρτυρας στο δικαστήριο κατά την εξέταση του αιτήματος του Ευθύμιου Γιαννουσάκη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατέθεσε χθες ο λιμενάρχης Ραφήνας, πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Κατσούλης, ο οποίος ήταν βασικός μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

4w3t324t 1
Οι δύο τόνοι ηρωίνη που μετέφερε το πλοίο «NOOR 1»

Ο λιμενικός παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ύστερα από αίτημα του καταδικασθέντος Ευθ. Γιαννουσάκη, αναφέροντας ότι βοήθησε τις Αρχές να βρεθούν μόλις 300 γραμμάρια χασίς, αν και ο ίδιος έχει καταδικαστεί για το μεγαλύτερο φορτίο «λευκού» θανάτου που έχει φτάσει στην Ευρώπη…

«Το μόνο που μπορώ να εισφέρω είναι ότι το 2022, τον Ιούλιο, μας έδωσε πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών. Την αξιοποιήσαμε και κατασχέσαμε ποσότητα 300 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης στην περιοχή δικαιοδοσίας μου» κατέθεσε ο μάρτυρας.

noor10607

Επίσης, ο λιμενικός ανέφερε πως έχει καταθέσει κάποια έγγραφα στην Εισαγγελία Εφετών για ενδεχόμενη συνεργασία του Γιαννουσάκη σε άλλη υπόθεση, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου Πέτρου Κλάδου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Δηλαδή; Δεν έχουμε κάτι στη δικογραφία».

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: «Εχω καταθέσει κάτι έγγραφα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας. Το μόνο που μπορώ να πω. Δεν μπορώ να καταθέσω. Πρόκειται για ενδεχόμενη συνεργασία στο μέλλον».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Οπως με τον Ριγκαμπάντι, δηλαδή;  (σ.σ.: Ο Τούρκος επιχειρηματίας που μένει μόνιμα στην Αγγλία είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του “Noor 1” με βάση κατάθεση του Γιαννουσάκη. Είχε εκδοθεί στην Ελλάδα, είχε φυλακιστεί και στη συνέχεια αθωωθεί ομόφωνα, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.) Πότε έγινε;»

giorgos antonakos0707
Ο Γιώργος Αντωνάτος
στο κατάστρωμα του «Noor1»

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: «Τον περασμένο Απρίλιο».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Δεν με ενδιαφέρει. Ενδεχομένως να αφορά άλλη δίκη».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διερωτήθηκε πώς μπορεί να μπουν τα παραπάνω έγγραφα στα αναγνωστέα, δίχως να αναγνωστούν δημόσια στο δικαστήριο, καθώς αφορούν άλλη εκκρεμή υπόθεση…

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη κατάθεση είχε δώσει ο Γιαννουσάκης και σε άλλον λιμενικό, αλλά η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια στον ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
  • Noor1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...