Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε τις έρευνες για την εμπλοκή ρασοφόρου σε σκάνδαλα

Οι «δωρεές», τα δανεικά του 1.000.000 ευρώ και η εμπλοκή σε εκμετάλλευση ακόμα και ανηλίκων

Αρκετές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης για έρευνα των αστυνομικών Αρχών σχετικά με οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα σε ενορία της ανατολικής Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστή αρχιμανδρίτη, η μητρόπολη με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι διενεργείται προανάκριση από τις Αρχές.

Το πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας ελέγχεται για την αρπαγή τεράστιων χρηματικών ποσών από δωρεές επιχειρηματιών, ενώ ερευνάται και η εμπλοκή του σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ακόμα και ανηλίκων!

Η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις αποκαλύψεις, που έχουν προκαλέσει τρικυμία στην τοπική Εκκλησία, αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε σκανδαλώδη δραστηριότητα κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα, και μετά την ενημέρωση για τη διενέργεια προανάκρισης, υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα εκκινούνται πλέον και οι αντίστοιχες κανονικές εκκλησιαστικές διαδικασίες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα σχετικά νομοθετήματα».

Στην έρευνα μπήκε και η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαπίστωσε ότι διοχετεύονταν μεγάλα ποσά σε νεαρά μοντέλα, νεαρά κορίτσια και αγόρια, ανήλικα τα περισσότερα, τα οποία συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας, φωτογραφίσεις και VIP πάρτι… Αυτή η εξέλιξη κινητοποιεί και άλλες υπηρεσίες της Ασφάλειας, όπως του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πάρτι με μοντέλα

Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα εκτός Εκκλησίας με επιφανή παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Αναφορικά με τα πάρτι και τα σόου με τα μοντέλα, δεν είναι γνωστό εάν εμπλέκεται και σε αυτά ο αρχιμανδρίτης ή οι ιδιώτες που σχετίζονται με τη σκανδαλώδη υπόθεση. Ωστόσο, ερευνάται ξεκάθαρα αν τελικά πρόκειται για κύκλωμα παιδεραστίας ή σεξουαλικών πράξεων με αμοιβή.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν δύο επιχειρηματίες κατήγγειλαν στην Ασφάλεια τον συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη, ο οποίος τους έλεγε ότι σύντομα θα γίνει μητροπολίτης και από το 2018 τους αποσπούσε χρήματα δήθεν για φιλανθρωπίες και για τους σκοπούς της ενορίας! Αλλωστε, η ενορία όπου υπηρετεί ο αρχιμανδρίτης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και προσελκύει πλήθος πιστών.

Παράλληλα, επιφανείς Θεσσαλονικείς επιλέγουν τον συγκεκριμένο ναό για να τελέσουν μυστήρια, κάνοντας τα έσοδα να καλπάζουν. Η πρώτη έρευνα έδειξε πως πακτωλός χρημάτων κατέληγε από τους επιχειρηματίες που στήριζαν τον αρχιμανδρίτη για να γίνει μητροπολίτης σε άτομο του στενού περιβάλλοντός του.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών», ήταν άνεργο, αλλά φέρεται ότι διακινούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζώντας μέσα στη χλιδή, την ώρα που στην Εφορία χρωστάει 400.000 ευρώ.

Συνολικά, ο αρχιμανδρίτης φέρεται ότι έχει βάλει στο χέρι από «δωρεές» και δανεικά περίπου 1.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται ποιοι άλλοι είχαν συνεισφέρει στην προσπάθεια της ιερατικής ανέλιξής του ή είχαν πειστεί ότι προσφέρουν σε αγαθοεργίες και δεν έχουν προχωρήσει σε καταγγελία.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο συγκεκριμένος ιερωμένος -ο οποίος έχει πολλά χρόνια θητεία στην Εκκλησία, δίχως μέχρι τώρα να έχει δώσει κάποιο δικαίωμα– είχε πάρει αρκετά χρήματα, όταν κάποιοι εκ των δανειστών του χτύπησαν κυριολεκτικά την πόρτα του ναού ζητώντας εξηγήσεις και, παράλληλα, απαιτώντας να λάβουν πίσω τα ποσά τα οποία έδωσαν. Οι άνθρωποι της εκκλησίας προέβησαν σε σύσταση στον συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη, ο οποίος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα επιστρέψει το ποσό, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ.

Ετσι, ύστερα από λίγο καιρό εμφανίστηκε μια γυναίκα με την κόρη της, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε δανείσει στον αρχιμανδρίτη το ποσό των 10.000 ευρώ. Και σε εκείνη την περίπτωση, όπως προβλέπεται από τους εκκλησιαστικούς κύκλους, προχώρησαν σε νέα σύσταση. Ομως και πάλι ο αρχιμανδρίτης αθέτησε τον λόγο του, ενώ το πρόσχημα για την παραλαβή αυτών των χρημάτων ήταν πως τα είχε… ανάγκη. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί εδώ και μέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και δεν αποκλείονται άμεσα ραγδαίες εξελίξεις και αποκαλύψεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...