Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα το κίνημα για ελεύθερες πλαζ

Συλλήψεις ύστερα από ελέγχους στον Λαγανά της Ζακύνθου!

Δεν έχει φρένο το «κίνημα της πετσέτας», με ανθρώπους κάθε ηλικίας να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και συλλογικές δράσεις με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες, την ώρα που οι έλεγχοι από κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για παράνομες ξαπλώστρες και παράνομη κατάληψη αιγιαλού!

Εκτός από τα νησιά, δυναμικά βήματα γίνονται και στη Χαλκιδική, όπου οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διαδέχονται η μία την άλλη. Χθες, γύρω στις 11.30 το πρωί, πολίτες συνέρρευσαν στο δημαρχείο Σιθωνίας, στη Νικήτη, με σύνθημα «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους».

Xαλκιδικη

«Το ξεσήκωμα των πολιτών είναι η απαρχή για να βελτιωθούν οι συνθήκες που επικρατούν» τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, για τις κινητοποιήσεις του κινήματος των πολιτών. Νωρίτερα δέχτηκε επιτροπή των πολιτών στο γραφείο του, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε στην είσοδο του δημαρχείου, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι και συνομίλησε μαζί τους.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και λέμε ότι είμαστε δίπλα στους πολίτες, άλλωστε και εμείς είμαστε πολίτες που πηγαίνουν για μπάνιο και αντιμετωπίζουμε παρόμοια ζητήματα» σημείωσε, ενώ δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιληφθούν στις περιπτώσεις που σημειώνεται παραβίαση. Παράλληλα, σε άμεση απομάκρυνση ομπρελών στις παραλίες που έχουν τοποθετηθεί μόνιμα από ιδιώτες με λουκέτο θα προχωρήσει ο Δήμος Νέας Προποντίδας. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να τις μαζέψουν έως την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη -και χωρίς άλλη προειδοποίηση- τα εγκαταλειμμένα αντικείμενα θα απομακρυνθούν από συνεργείο του δήμου.

«Η τοποθέτησή τους και η σταθερή παραμονή τους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. Τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία “ρύποι”, οι οποίοι πρέπει να απομακρύνονται» επισημαίνει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι που έλαβαν χώρα στον Λαγανά της Ζακύνθου οδήγησαν σε συλλήψεις. Συγκεκριμένα, η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, συνέλαβε δύο επιχειρηματίες, ηλικίας 65 και 53 ετών, και έναν 51χρονο υπεύθυνο τριών beach bars που αποδείχτηκε ότι ενέχονται σε παρανομίες.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, είτε δεν είχαν καθόλου άδεια και εκμεταλλεύονταν παρανόμως την παραλία είτε είχαν άδεια, αλλά για πολύ λιγότερα τετραγωνικά απ’ όσα είχαν καταλάβει. «Σαφάρι» ελέγχων πραγματοποιείται και στα Φαλάσαρνα μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία, που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

«Οι παρανομίες και τα προβλήματα στην κατάληψη του δημόσιου χώρου είναι περισσότερο από εμφανή» καταγγέλλουν μέλη της πρωτοβουλίας με την επωνυμία «Φαλάσαρνα». Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30% σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.

Απίστευτο και όμως Ελληνικό: Beach Bar στην Κουρούτα έβαλε μέχρι και πολυθρόνες

Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες οι φωτογραφίες από ένα beach bar που ήρθαν στο φως στην Κουρούτα της Ηλείας. Η επιχείρηση αποφάσισε, εκτός από ξαπλώστρες, να βάλει… λευκές πολυθρόνες στην αμμουδιά, την ώρα που το «κίνημα της πετσέτας» για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες λαμβάνει διαστάσεις «τσουνάμι».

kourouta0808

Οπως έγινε γνωστό, επιχειρηματίας στην Κουρούτα αποφάσισε πως οι ξαπλώστρες δεν ήταν αρκετές και, έτσι, τοποθέτησε στην παραλία μεγάλες πλαστικές λευκές μπερζέρες. Το αποτέλεσμα προκάλεσε πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς να σχολιάζουν την… αισθητική πλευρά που αναδύεται μέσα από αυτή την επιλογή. «Γιατί αν δεν βάλεις την άσπρη πλαστική μπερζέρα τη Louis στην Κουρούτα, πού θα τη βάλεις; Συνδυάζεται εξαιρετικά με την ομπρέλα της Καραϊβικής» ήταν ένα από τα σχόλια στο X (πρώην twitter) που συγκέντρωσε τις περισσότερες αντιδράσεις.

Ωστόσο, οι… παρεμβάσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ακόμα ένας επιχειρηματίας, αυτή τη φορά στην παραλία Αποθήκη στην Ανδρο, τοποθέτησε ολόκληρο… σαλόνι στην αμμουδιά!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...