Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Μήνυση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη για «αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος»

«Προσβολή νεκρών»

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Λάρισας οι νομικοί εκπρόσωποι συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, σε μία προσπάθεια να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για το «μπάζωμα» του σημείου όπου γράφτηκε η πρωτοφανής τραγωδία!

trenaaaa

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δικηγόρος Αντώνης Ψαρόπουλος ανέφερε ότι η μήνυση αφορά τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Ευαγγελισμό Τεμπών.

Ο κ. Ψαρόπουλος έκανε, μάλιστα, λόγο «για αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος» και τόνισε ότι οι δικαστικές Αρχές πρέπει να διερευνήσουν το συγκεκριμένο θέμα και να δώσουν απαντήσεις στους συγγενείς των θυμάτων. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα οικογένειες θυμάτων που συμμετέχουν στον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, ζητώντας απαντήσεις για την επιχωμάτωση του σημείου όπου έγινε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, είχαν καταθέσει εξώδικο προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τον δικηγόρο του σωματείου να επισημαίνει ότι αναμένονται απαντήσεις για τις εργασίες στον χώρο, μόλις λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα.

trena6962

«Μια απάντηση να μας δώσει ο κ. Αγοραστός, πού πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας. Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει. Αυτό είναι προσβολή νεκρών που έγινε. Εκμεταλλεύτηκαν το πένθος μας και πήγαν και έκαναν αυτήν την πράξη» είχε δηλώσει ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον 27χρονο γιο του στη σύγκρουση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με το μοιραίο Intercity 62.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του συλλόγου Γιώργος Ηλιόπουλος αποκάλυψε ότι ένας από τους λόγους που είχαν βρεθεί την περασμένη βδομάδα μαζί με μέλη του συλλόγου στον εφέτη ανακριτή ήταν για να καταγγείλουν ότι έχουν καθυστερήσει οι έρευνες για την ανάδειξη ευθυνών σε ανώτερα στελέχη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανακριτής τού απάντησε ότι μετά τις 21 Αυγούστου θα υπάρχουν εξελίξεις και ότι διερευνά την ευθύνη της ΡΑΣ και στελεχών των αρμόδιων υπουργείων. Τέλος, επισήμανε ότι η «έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αποκαλύπτει οικονομικά εγκλήματα που έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδεχόμενος δόλος για πολλαπλά κακουργήματα».

trena 1

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου Χρήστος Κωνσταντινίδης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι οι απαντήσεις που έλαβαν σχετικά με τα εξώδικά τους είναι θετικές: «Πήραμε κάποιες θετικές απαντήσεις όσον αφορά τα θέματα των εξωδίκων που έχουμε στείλει στον κ. ανακριτή… Οι απαντήσεις που πήραμε είναι θετικές και είναι ίσως η πρώτη φορά που φεύγουμε με μια ελαφρώς καλή αισιοδοξία» τόνισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα του εφέτη ανακριτή, από το οποίο δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και να ασκηθούν νέες διώξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...