Σώθηκε από θαύμα γνωστός δικηγόρος

Δύο ένοπλοι πυροβόλησαν και λήστεψαν τον Γ. Αντωνόπουλο έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος όταν βγήκε από τη μονοκατοικία του στην Πεντέλη και βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο κακοποιούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο πρόσωπο και του άρπαξαν μία τσάντα με 30.000 ευρώ. Ο 50χρονος νομικός (φέρεται ότι είχε εμπλακεί πρόσφατα και σε άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς) σώθηκε από θαύμα. Οι δύο άγνωστοι κακοποιοί, που ήταν κρυμμένοι σε πάρκο δίπλα στο σπίτι του θύματος, στην οδό Φειδίου, πετάχτηκαν μπροστά του λίγο μετά τις 08.30, όταν ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Οπως είδαν αργότερα οι αστυνομικοί από το βίντεο της κάμερας παρακολούθησης διπλανής μονοκατοικίας, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με οπλοπολυβόλο τύπου καλάσνικοφ και πιστόλι.

Είχε «παγώσει»

Οι κακοποιοί μίλησαν στον 50χρονο, που είχε «παγώσει», και εκείνος που κρατούσε το πιστόλι τον πυροβόλησε από μικρή απόσταση. Η σφαίρα πέρασε ξυστά από το μάγουλό του, ενώ οι δράστες άρπαξαν την τσάντα του με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
Μεταξύ των κατοίκων της περιοχής που βγήκαν από τα σπίτια τους πανικόβλητοι από τον ήχο του πυροβολισμού ήταν η σύζυγος γνωστού τηλεπαρουσιαστή, η οποία ενημέρωσε την Αμεση Δράση.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του κ. Αντωνόπουλου, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία: «Η απομονωμένη θέση της κατοικίας του, καθώς και το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν ότι δεν έχει κανενός είδους προστασία ήταν οι λόγοι της επίθεσης, με στόχο το όποιο ποσό μετέφερε στην τσάντα του».
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν τώρα εάν η επίθεση αυτή συνδέεται με ένα άλλο περιστατικό, που συνέβη πριν από μόλις μερικές εβδομάδες. Τότε το κέντρο της Αμεσης Δράσης είχε δεχτεί κλήση από άγνωστο άτομο, που ανέφερε μέσω ιντερνετικού τηλεφώνου πως ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είχε πυροβολήσει στον αέρα κατά τη διάρκεια ληστείας στα Εξάρχεια και έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του δικηγόρου.

Ανδρες της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα στον κόμβο Αμπελοκήπων και το ακολούθησαν ως το Χαλάνδρι, όπου το ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν την ταυτότητα του οδηγού, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας (ήταν μεταξύ των εκπροσώπων της τράπεζας και στη δίκη της 17Ν ως πολιτική αγωγή), ενώ εκπροσωπεί και οικογένεια εφοπλιστών. Πάντως, ο Γιώργος Αντωνόπουλος δεν είχε όπλο στην κατοχή του. Εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα να κρύβονται κάποιοι που ήθελαν να διαπιστώσουν εάν ο δικηγόρος οπλοφορεί.

Θεοδόσης Π. Πάνου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...