Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Φωτιές 2023: Κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Η πύρινη λαίλαπα «κατάπιε» αποθήκες, Ι.Χ. και ποιμνιοστάσια

Ενας 80χρονος κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στον Πρόδρομο Βοιωτίας, σφραγίζοντας με τον θάνατό του τις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα μας και το φετινό καλοκαίρι!

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο άτυχος άνδρας είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, προκειμένου να σώσει τα ζώα του. Οταν πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, οι φλόγες δεν είχαν φτάσει ακόμη στο μαντρί. Στη συνέχεια, όμως, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο θέαμα, καθώς εντόπισαν νεκρό τον άτυχο ηλικιωμένο. Οπως εκτιμάται, ο 80χρονος βοσκός έχασε τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας της εισπνοής αναθυμιάσεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως, η φονική πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας ξεκίνησε από σπίτι στο τέλος του χωριού, όπου γίνονταν εργασίες, και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έφταναν τα 9 μποφόρ και δεν επέτρεπαν στα αεροσκάφη να απογειωθούν για να κάνουν ρίψεις νερού, η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε πευκόφυτη περιοχή.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το 112 και εστάλησαν δύο μηνύματα σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή. Αρχικά, οι κάτοικοι του χωριού Πρόδρομος κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα, όμως λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης της παραλίας Σαράντη, όπου αργά το απόγευμα περίπου 60 άτομα επιβιβάστηκαν για προληπτικούς λόγους σε δύο αλιευτικά. Τις δύο εφιαλτικές ώρες που ακολούθησαν το πύρινο μέτωπο πήρε μεγάλες διαστάσεις, με την πύρινη λαίλαπα να «καταπίνει» αποθήκες, αυτοκίνητα και ποιμνιοστάσια στον οικισμό Χώστια!

fotia viotia2208

Η κυκλοφορία εσωτερικά στην περιοχή απαγορεύτηκε από νωρίς, ενώ κάτοικοι και παραθεριστές μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο ακόμη και στη Θήβα, αφού κλήθηκαν από πολύ νωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Παράλληλα, εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτη ως αργά χθες, απειλήθηκαν σπίτια και εκκενώθηκε ένα κάμπινγκ, όπου υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» ανέφερε ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1.000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί.

Είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα». Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά από την πλευρά της δήλωσε πως η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή ήταν πολύ δύσκολη. «Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Είναι κωμόπολη που θα φτάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο, ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε. Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη μία ώρα, μετά τη μία ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο. Γι’ αυτή τη μία ώρα πρέπει να είμαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, ως αργά το μεσημέρι χθες στην περιοχή επιχειρούσαν 74 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και δύο ελικόπτερα, με το μέτωπο των επιχειρήσεων να βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της παραλίας Σαράντη. Ωστόσο, το βράδυ η φωτιά γύρισε πίσω, προς τον Πρόδρομο, και άρχισε να απειλεί τα πρώτα σπίτια από διάφορους οικισμούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...