Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Το φιάσκο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα ερωτήματα μετά τις καρατομήσεις αξιωματικών

«Μπάχαλο»

Το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας, με την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα, τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και ο θανάσιμος τραυματισμός του Μιχάλη Κατσουρή προκάλεσαν αναταράξεις και επιλεκτικές απομακρύνσεις αξιωματικών, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, προτού καν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη για την απόδοση ευθυνών, οκτώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να απολογηθούν, ενώ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνονται από τις θέσεις τους οι πέντε!

Ο αδικοχαμένος οπαδός της ΑΕΚ

Μετά τις πρώτες απομακρύνσεις διευθυντών της Τροχαίας με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα για το «τις πταίει» στο φιάσκο ανατέθηκε στον επιτελάρχη του Αρχηγείου, ο οποίος είναι ο σύνδεσμος της ανώτατης ηγεσίας και οφείλει να έχει γνώση για όσα συμβαίνουν ανά την επικράτεια.

Η ανάθεση της εσωτερικής έρευνας στον επιτελάρχη, αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα προκαλεί έντονες συζητήσεις εντός της ΕΛ.ΑΣ. Οπως αναφέρεται στο οργανόγραμμα, είναι ο ανώτατος αξιωματικός της ηγεσίας, ο οποίος λαμβάνει το πληροφοριακό δελτίο όλων των υπηρεσιών και με τη σειρά του ενημερώνει τον αρχηγό του Σώματος, ο οποίος παρέχει σχετική πληροφόρηση στον υπουργό.

Στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο επιτελάρχης του Αρχηγείου είχε λάβει ενημέρωση και γνώριζε από το πληροφοριακό δελτίο την επικινδυνότητα της καθόδου των Κροατών από τον αρμόδιο τμηματάρχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Ωστόσο ο ίδιος διενεργεί την έρευνα… Και τα ερωτήματα πλέον που τίθενται, σε περίπτωση που η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. καταδείξει ευθύνη και στον ίδιο, είναι: υπό ποιες προϋποθέσεις διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας; Δεν θα μπορούσε η έρευνα να ανατεθεί στον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.;

hooligans09081
Νεα Φιλαδελφεια

Επίσης, σχολιάζεται η… ειδική μεταχείριση για τον γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο Σπυρίδων Σκλάβο, για τον οποίο λέγεται στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι «ήταν σε άδεια και δεν παραπέμπεται»…

hooligans09082
ΗΣΑΠ Πευκακια

Η απόφαση να «εκθέσει» αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η πολιτική ηγεσία έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια για το πρόσωπο τον υπουργού, καθώς είχε προηγηθεί η απομάκρυνση των εφτά διοικητών Τροχαίας. Παράλληλα διαρροές αποδίδουν τις καρατομήσεις σε παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...