Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Τέμπη: Ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ «καρφώνει» τον πρωθυπουργό για την τραγωδία των Τεμπών

Ο Μητσοτάκης γνώριζε, αλλά...

Ανοίγουν τα στόματα μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε τέσσερις «αρίστους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διοίκηση του ΟΣΕ για τις ευθύνες τους στην τραγωδία των Τεμπών.

Ενα 24ωρο μετά την απαγγελία ποινικής δίωξης σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος «καρφώνει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι του είχε αναφέρει τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καλώντας τον να λάβει μέτρα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτούνταν.

spiliopoulos31083
Κώστας Σπηλιόπουλος

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα και ο κ. Σπηλιόπουλος παραιτήθηκε πέντε ημέρες αργότερα από τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σε βάρος του άσκηση ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα Λάρισας για παραλείψεις που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων με τους 57 νεκρούς.

Ηταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019 και υπέβαλε την παραίτησή του στις 3 Ιουνίου του 2020, ενώ πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 28 Μαΐου του 2020, «γνωρίζοντας πια καλά τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του οργανισμού, απευθύνθηκα στον πρωθυπουργό με εμπιστευτική επιστολή», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Μάλιστα, δημοσιοποίησε αποσπάσματα της μακροσκελούς και λεπτομερούς επιστολής του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας ότι «ο ΟΣΕ και ο σιδηρόδρομος δεν χωρούν δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις, συνδικαλιστικούς και κομματικούς ανταγωνισμούς και κυρίως αδιαφάνεια και παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις.

mitsotakis31083
Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντίθετα χρειάζονται ανασυγκρότηση, ταχύτητα, εκσυγχρονισμό και γρήγορη προσαρμογή στις νέες ευρωπαϊκές απαιτήσεις». Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κατήγγειλε «δύσοσμες υποθέσεις, κομματικοποίηση και πλήρη αδρανοποίηση των λειτουργιών της εταιρίας», ενώ έριχνε το μπαλάκι των ευθυνών στον τότε υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια που κάνουμε ενοχλεί τις υπάρχουσες δομές όπως λειτουργούσαν και τα διάφορα συμφέροντα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στους διαδρόμους του υπουργείου. Ο υπουργός, παρά τα επίμονα αιτήματά μου, ποτέ δεν με δέχτηκε για συνεργασία και ενημερώσεις. Αντίθετα, με διάφορους τρόπους υπονομεύει την προσπάθειά μου και την παρουσία μου».

kostas karamanlis31083
Κώστας Αχ. Kαραμανλής

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, είχε απευθυνθεί και στον τότε ισχυρό άνδρα του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη. «Οι λόγοι που συμβαίνουν αυτά είναι σε μένα απολύτως καθαροί και τους έχω αναφέρει στον κ. Δημητριάδη. Θέλουν διοίκηση απόλυτα υποταγμένη στους δικούς τους σχεδιασμούς και αυτά δυστυχώς είναι σε γνώση του υπουργού» είχε υποστηρίξει στην επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας την παραίτησή του, αν δεν τοποθετούνταν στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ άτομα της εμπιστοσύνης του, καθώς προφανώς οι τοποθετημένοι ήταν επιλογές του τότε υπουργού Μεταφορών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άκουσε τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, ο οποίος παραιτήθηκε πέντε ημέρες αργότερα, ενώ συνεχίστηκε η κομματοκρατία, με αποκορύφωμα τον διορισμό του υπερήλικος σταθμάρχη (κατά παράβαση της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού), ο οποίος οδήγησε τα δύο τρένα στη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, σκορπίζοντας τον θάνατο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...