Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Ισόβια και στο Εφετείο για τον Νορβηγό «χασάπη της Κρήτης» που έσφαξε με 14 μαχαιριές τη σύντροφό του

Σπίτι του το κελί!

Βαρύς έπεσε -άλλη μία φορά- ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον Νορβηγό killer που κατακρεούργησε την 54χρονη σύντροφό του μέσα στη μεζονέτα όπου διέμεναν, στα Μεσκλά Χανίων, τον Ιανουάριο του 2021.

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης δεν αναγνώρισε στον 55χρονο αποκαλούμενο «χασάπη της Κρήτης» τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη, διατηρώντας την ποινή των ισοβίων που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό!

Οι δικαστές και οι ένορκοι δεν μείωσαν ούτε κατά μία ημέρα την πρωτόδικη ποινή, βασιζόμενοι, κυρίως, σε όσα είπε στην απολογία του ο 55χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, ο οποίος έδειξε να έχει «επιλεκτική μνήμη», κάτι που διαπίστωσε και τόνισε με τις παρεμβάσεις της η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ούτε το γεγονός, όμως, ότι ζήτησε «συγγνώμη για ό,τι έγινε» στην εισαγωγή της απολογίας του στάθηκε αρκετό για να πείσει το δικαστήριο να «σπάσει» τα ισόβια. Στην απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της συντρόφου του, βάρυναν, επίσης, η πρωτοφανής αγριότητα του εγκλήματος, ότι ο 55χρονος προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία, το γεγονός ότι έφυγε με το αυτοκίνητό του μετά την ειδεχθή πράξη του, ότι έστελνε ψεύτικα μηνύματα στα παιδιά της 54χρονης κ.ά.

norvigos kentriki05093

Λεπτομέρειες

Κομβική ήταν η κατάθεση του πρώην συζύγου του θύματος, ο οποίος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις τελευταίες στιγμές της άτυχης 54χρονης. Οπως είπε, λίγο μετά τις 23.00 της 13ης Ιανουαρίου 2021 τού τηλεφώνησε η πρώην σύζυγός του, ανασαίνοντας «σαν λαχανιασμένη», και τον εκλιπαρούσε να τη σώσει, λέγοντάς του ότι ο 55χρονος κρατούσε μαχαίρι!

Φοβούμενος εκείνος ότι ο Νορβηγός θα έκανε πράξη τις απειλές του, ζήτησε να μιλήσει μαζί του και τον ρώτησε επανειλημμένα αν σκόπευε να κάνει κακό στην 54χρονη, λαμβάνοντας κάθε φορά ως απάντηση: «Υπόσχομαι να μην της κάνω κακό»! Ωστόσο, ο 55χρονος μακελάρης δεν κράτησε τον λόγο του, αφού κατακρεούργησε τη σύντροφό του με 14 (!) μαχαιριές αμέσως μόλις έκλεισε το τηλέφωνο και μετά την αποτρόπαια πράξη του έσπευσε να εξαφανιστεί, με την Αστυνομία να τον αναζητά επί μέρες.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το άψυχο σώμα της 54χρονης μητέρας τριών παιδιών εντόπισε μια γειτόνισσα και φίλη του ζευγαριού στα Μεσκλά, τέσσερις ημέρες αφότου η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε από τα χέρια του συντρόφου της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψίες των αστυνομικών είχαν πέσει αρχικά στον πρώην σύζυγό της, όμως άμεσα διαπιστώθηκε ότι δεν είχε διαπράξει εκείνος το φρικιαστικό έγκλημα.

Εντύπωση προκαλεί πως δεν επιβεβαιώθηκε από καταθέσεις ότι οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν τεταμένες. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ο 55χρονος Νορβηγός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον αλκοολισμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...