Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Σασμός»: Μαθιός και Καλλιόπη βλέπουν το τέλος να έρχεται!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η αποκάλυψη...

Ελένη Ράντου: Η συγκινητική φωτογραφία με την μητέρα της

Η Ελένη Ράντου έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό...

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο για να της κάνει τη… Χάρις

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε στον...

Έφτιαξε 76 ψεύτικα προφίλ του πρώην συντρόφου της στον Βόλο!

Είχε πάθει εμμονή μαζί του και θέλησε να τον εκδικηθεί διασύροντάς τον

Οχι ένα, όχι δύο, αλλά… 76 ψεύτικα προφίλ του πρώην συντρόφου της είχε φτιάξει μια γυναίκα στον Βόλο, που είχε πάθει εμμονή μαζί του και θέλησε να τον εκδικηθεί, διασύροντάς τον! Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αφού έφτιαξε ακόμη 50 ψεύτικους λογαριασμούς σε βάρος άλλων δύο γυναικών, ηλικίας 26 και 34 ετών, παριστάνοντας πως είναι εκείνες και δημοσιεύοντας εξευτελιστικό περιεχόμενο για να τις κάνει ρεζίλι.

Η 38χρονη αναζητείται για να φυλακιστεί ύστερα από καταδικαστική απόφαση σε βάρος της από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ολα ξεκίνησαν το 2020, όταν η γυναίκα, για να εκδικηθεί τον πρώην σύντροφό της, ξεκίνησε να φτιάχνει ψεύτικα προφίλ σε γνωστά κοινωνικά δίκτυα, όπως το Instagram, στο όνομά του. Παράλληλα, έφτιαξε προφίλ με τα ονόματα ακόμη δύο γυναικών, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους, μέσα από τα οποία τις διέσυρε, προσποιούμενη τις ίδιες. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τα στοιχεία και φωτογραφίες της πρώτης, δημιούργησε τουλάχιστον 50 ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook, όπου επανέλαβε την τακτική που ακολούθησε για τον 38χρονο.

Η ίδια αναρτούσε φωτογραφίες του και άλλα προσωπικά του στοιχεία, και δημοσίευε ψευδή γεγονότα και χυδαιολογίες, τις οποίες, φαινομενικά, έλεγε ο ίδιος για τον εαυτό του, με σκοπό να τον διαπομπεύσει. Προσέθετε επίσης ως επαφές γνωστά του πρόσωπα, στα οποία προωθούσε τις προαναφερόμενες δημοσιεύσεις, αλλά και έστελνε υβριστικά μηνύματα και σχόλια. Δημοσίευε αναρτήσεις και σχόλια, προσέθετε φίλους του θύματος στους οποίους έστελνε μηνύματα, φαινομενικά με την υπογραφή της 26χρονης, όλα με χυδαίο περιεχόμενο που διέσυρε τη νεαρή γυναίκα. Σε ό,τι αφορά την 34χρονη, η κατηγορούμενη ήταν πιο… μετριοπαθής, δημιουργώντας δύο ψεύτικα προφίλ στο Instagram, από όπου δημοσίευε ανάλογο συκοφαντικό υλικό.

Μάλιστα, η εμμονική γυναίκα χρησιμοποιούσε VPN, ώστε να είναι όσο το δυνατόν μη εντοπίσιμη, δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί μέσω της IP της δικής της σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, το κατηγορητήριο την αναφέρει ως ηθική αυτουργό και χαρακτηρίζει τον δράστη «άγνωστο», χωρίς φυσικά να αποκλείεται το σενάριο να τέλεσε όλες τις πράξεις μόνη της.

Στο δικαστήριο

Η 38χρονη δεν παρουσιάστηκε στη δικαστική αίθουσα την Τετάρτη ούτε εκπροσωπήθηκε από συνήγορο. Ετσι, η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της, ενώ το «παρών» έδωσαν τόσο ο πρώην σύντροφός της και οι δύο γυναίκες όσο και γνωστά τους πρόσωπα, που παρέστησαν ως αποδέκτες μηνυμάτων από τα ψεύτικα προφίλ.

Η 38χρονη κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία σε χρησιμοποίηση, μετάδοση, διάδοση, διάθεση, ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή και κατά εξακολούθηση, και για ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή και αναμένεται να εντοπιστεί από τις Αρχές για να οδηγηθεί στη φυλακή, εκτός αν ασκήσει το δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη που της παραχώρησε το δικαστήριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...