Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Αγωνία για τον πιλότο που αγνοείται έπειτα από πτώση ελικοπτέρου στην παραλία του Αχλαδίου

Με θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ο χειριστής πήγαινε να παραλάβει άτομο της εφοπλιστικής οικογένειας Γιαλόζογλου

Σε εξέλιξη βρισκόταν ως αργά χθες το θρίλερ με την πτώση του ελικοπτέρου, τύπου Augusta Α109, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Γιώργου Γιαλόζογλου, που κατέπεσε χθες το πρωί στην παραλία Αχλαδίου της βόρειας Εύβοιας, καθώς παρέμεναν άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του Μιχάλη Λάμπου!

Οπως έγινε γνωστό, τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης του 65χρονου δυσχέραινε η μεγάλη θολούρα που επικρατούσε στην περιοχή, η οποία καθιστούσε εξαιρετικά χαμηλή την ορατότητα. Την ίδια ώρα, το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, κάτι που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τις έρευνες.

Στην περιοχή επιχειρούσαν χθες πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης ιδιωτικά σκάφη, ενώ ελικόπτερο Super Puma, που μετέβη στο σημείο από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιούσε ως το απόγευμα αεροναυαγοσωστική επιχείρηση. Επιπλέον, κινητοποιήθηκε μονάδα υποβρύχιων αποστολών (ΜΥΑ), προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες.

Ολα άρχισαν στις 8 το πρωί, όταν το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρίας Magic Sea Ferries απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, προκειμένου να παραλάβει μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας. Στις 9 ο πιλότος επικοινώνησε με την εναέρια κυκλοφορία ενημερώνοντας ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, και στις 10.13 ενημέρωσε ότι αναχωρούσε από το Μαντούδι με προορισμό το Πήλιο. Ωστόσο, λίγο αργότερα το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ και στις 10.45 συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή στο Αχλάδι.

elikoptero29083

Σημειώνεται ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου τύπου Α-109 είναι ιδιαίτερα έμπειρος, καθώς έχει θητεύσει τόσο στην Πολεμική Αεροπορία και, συγκεκριμένα, στα ελικόπτερα Huey όσο και στην πολιτική αεροπορία. «Ηταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα “μπαμ”, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε “καρέκλες”» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. Αλλος ανέφερε ότι το ελικόπτερο «πετούσε πέντε μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σαν κάτι να έψαχνε».

Στο σημείο της πρόσκρουσης βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδής και ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος τόνισε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στην παραλία Αχλαδίου «μπροστά στο σπίτι μου».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αχλαδίου Αλέκος Ευσταθίου από την πλευρά του δήλωσε: «Κάτι συνέβη στον αέρα, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Επεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε ενάμισι λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχείο, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Εχει χαθεί μέσα στη θάλασσα, αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Εχουμε ειδοποιήσει του πάντες». Στην περιοχή βρισκόταν χθες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφυγε από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου επειδή δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση από την περιοχή της Ιστιαίας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...