Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμαλία Ζαργιανάκη – Δραμουντάνη: H… καράτε Σταματάκαινα του «Σασμού»

Είναι η «γριά Σταματάκαινα» του «Σασμού», που συγκλόνισε στη...

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Άγουρη Χαμάς: Μηχανές θανάτου μικρά παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας

Μικρά παιδιά στρατολογημένα από τους τρομοκράτες περιμένουν με τα όπλα στα χέρια τον θάνατο

Αμούστακα παιδιά, κάποια ακόμη και δέκα ετών, φέρεται ότι εκπαιδεύει στα αυτόματα όπλα η Χαμάς για να πολεμήσουν στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε μονάδα άμεσης παρέμβασης των Ισραηλινών.

Το βίντεο, που σύμφωνα με την «Daily Mail» ανάρτησε στο Telegram η μονάδα South First Responders (SFR), προέρχεται από κάμερες που έφεραν πάνω τους πριν πέσουν νεκροί μερικοί από τους τρομοκράτες της Χαμάς οι οποίοι εισέβαλαν προ ημερών στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η κάμερα φαίνεται να κατέγραψε παιδιά από 10 μέχρι 14 ετών να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις για να εκπαιδευτούν στη χρήση των όπλων σε στρατόπεδα στη Λωρίδα της Γάζας. Κάποια από τα παιδιά, που σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα εκπαιδεύονται στρατιωτικά για να αποτελέσουν την επόμενη γενιά τρομοκρατών της Χαμάς, φαίνονται να κρατούν αυτόματα όπλα. Ενα από αυτά, δε, έχει πάνω του δύο αυτόματα όπλα, με την SFR να δηλώνει ότι τα βίντεο αποδεικνύουν τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η Χαμάς κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά Παλαιστινίων.

Πάντως, μιλώντας εκ μέρους των Παλαιστινίων ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Οχθη Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ουσιαστικά ότι άλλο οι Παλαιστίνιοι και άλλο η Χαμάς. Οι ενέργειες και οι πολιτικές της οργάνωσης Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό, ξεκαθάρισε, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Απηύθυνε, δε, έκκληση για την απελευθέρωση των «πολιτών, φυλακισμένων και κρατουμένων και των δύο πλευρών».

Την ίδια ώρα οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας βλέπουν την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν να χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε χθες ότι τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας ίσα που φτάνουν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τα καύσιμα με τα οποία λειτουργούν οι εφεδρικές γεννήτριες που παρέχουν ρεύμα για να λειτουργούν τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της γενικής διακοπής ρεύματος στη Γάζα. «Η αναστολή λειτουργίας των εφεδρικών γεννητριών θα έθετε τη ζωή χιλιάδων ασθενών σε κίνδυνο» τόνισε το γραφείο του ΟΗΕ.

«Στο χείλος της αβύσσου»

Ακόμη χειρότερη ήταν η εικόνα που έδωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος προειδοποίησε πως η Μέση Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος της αβύσσου». Η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με «έλλειψη νερού, ηλεκτρισμού και απολύτως απαραίτητων προμηθειών» τόνισε ο Γκουτέρες.

Επεσήμανε ότι αποθέματα τροφίμων, νερού, φαρμάκων και άλλων ιατρικών εφοδίων και καυσίμων του ΟΗΕ, που βρίσκονται στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στη Δυτική Οχθη και στο Ισραήλ, «μπορούν να σταλούν μέσα σε μερικές ώρες» στον θύλακα. Ταυτόχρονα, κάλεσε τη Χαμάς να αφήσει «αμέσως» και «χωρίς όρους» ελεύθερους τους ομήρους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...