Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026

Σπαγγέτι με σαλάμι Μετσόβου και ελιές

Σπαγγέτι με σαλάμι Μετσόβου και ελιές  έφτιαξε ο Ανδρέας Λαγός στην εκπομπή «Π.Ο.Π. Μαγειρική».

Μαριέττα Χρουσαλά – Λέων Πατίτσας: Τους εντοπίσαμε στο γήπεδο

Η Μαριέττα Χρουσαλά με τον Λέοντα Πατίτσα αψήφησαν το κρύο και πήγαν στο γήπεδο. Το ζευγάρι πήγε στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός-Bayer Leverkusen.

Καρέ του Λάνθιμου στα φετινά Όσκαρ – Με τέσσερις υποψηφιότητες το «Bugonia»

Δυναμική επιστροφή στα Οσκαρ κάνει ο Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, καθώς μετά την περσινή απουσία από την τελετή απονομής, στις 15 Μαρτίου

Μαίρη Συνατσάκη – Ντορέττα Παπαδημητρίου: Για ψώνια στη Γλυφάδα

Η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου είναι κολλητές φίλες και κουμπάρες.

Άγουρη Χαμάς: Μηχανές θανάτου μικρά παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας

Μικρά παιδιά στρατολογημένα από τους τρομοκράτες περιμένουν με τα όπλα στα χέρια τον θάνατο

Αμούστακα παιδιά, κάποια ακόμη και δέκα ετών, φέρεται ότι εκπαιδεύει στα αυτόματα όπλα η Χαμάς για να πολεμήσουν στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε μονάδα άμεσης παρέμβασης των Ισραηλινών.

Το βίντεο, που σύμφωνα με την «Daily Mail» ανάρτησε στο Telegram η μονάδα South First Responders (SFR), προέρχεται από κάμερες που έφεραν πάνω τους πριν πέσουν νεκροί μερικοί από τους τρομοκράτες της Χαμάς οι οποίοι εισέβαλαν προ ημερών στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η κάμερα φαίνεται να κατέγραψε παιδιά από 10 μέχρι 14 ετών να συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις για να εκπαιδευτούν στη χρήση των όπλων σε στρατόπεδα στη Λωρίδα της Γάζας. Κάποια από τα παιδιά, που σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα εκπαιδεύονται στρατιωτικά για να αποτελέσουν την επόμενη γενιά τρομοκρατών της Χαμάς, φαίνονται να κρατούν αυτόματα όπλα. Ενα από αυτά, δε, έχει πάνω του δύο αυτόματα όπλα, με την SFR να δηλώνει ότι τα βίντεο αποδεικνύουν τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η Χαμάς κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά Παλαιστινίων.

Πάντως, μιλώντας εκ μέρους των Παλαιστινίων ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Οχθη Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ουσιαστικά ότι άλλο οι Παλαιστίνιοι και άλλο η Χαμάς. Οι ενέργειες και οι πολιτικές της οργάνωσης Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό, ξεκαθάρισε, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Απηύθυνε, δε, έκκληση για την απελευθέρωση των «πολιτών, φυλακισμένων και κρατουμένων και των δύο πλευρών».

Την ίδια ώρα οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας βλέπουν την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν να χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε χθες ότι τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας ίσα που φτάνουν μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τα καύσιμα με τα οποία λειτουργούν οι εφεδρικές γεννήτριες που παρέχουν ρεύμα για να λειτουργούν τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της γενικής διακοπής ρεύματος στη Γάζα. «Η αναστολή λειτουργίας των εφεδρικών γεννητριών θα έθετε τη ζωή χιλιάδων ασθενών σε κίνδυνο» τόνισε το γραφείο του ΟΗΕ.

«Στο χείλος της αβύσσου»

Ακόμη χειρότερη ήταν η εικόνα που έδωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος προειδοποίησε πως η Μέση Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος της αβύσσου». Η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με «έλλειψη νερού, ηλεκτρισμού και απολύτως απαραίτητων προμηθειών» τόνισε ο Γκουτέρες.

Επεσήμανε ότι αποθέματα τροφίμων, νερού, φαρμάκων και άλλων ιατρικών εφοδίων και καυσίμων του ΟΗΕ, που βρίσκονται στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στη Δυτική Οχθη και στο Ισραήλ, «μπορούν να σταλούν μέσα σε μερικές ώρες» στον θύλακα. Ταυτόχρονα, κάλεσε τη Χαμάς να αφήσει «αμέσως» και «χωρίς όρους» ελεύθερους τους ομήρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άφησε για λίγο τα παιδιά της και πήγε να διασκεδάσει στον Ρέμο με σέξι εμφάνιση

Άφησε για λίγο τις οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς έχει τρία παιδιά από τον γάμο της.

Κωνσταντίνα Μπεκιάρη: Σε αυτό το σπίτι ζει με τον γιο της η πρώην σύζυγος του Μπισμπίκη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη είναι η πρώην σύζυγος του Βασίλη...

Ο γιος πετυχημένης Ελληνίδας τραγουδίστριας σε ρόλο μοντέλου

Αν θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας ή απλά έκανε φωτογράφηση επειδή του αρέσει αυτό δεν το γνωρίζουμε.

Γολγοθάς δίχως τέλος για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ο δύσκολος δρόμος της αποκατάστασης για την Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζεται, με κάθε νέο ταξίδι στο Λονδίνο να αποτελεί ακόμα μία σωματική και ψυχική δοκιμασία.

Συνελήφθη ηθοποιός για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – Ράκος η σύζυγός του και πρωταγωνίστρια

Ο ηθοποιός μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με χειροπέδες και χαμογέλασε καθώς χαιρετούσε τον δικηγόρο του με την επί 12 χρόνια σύζυγό του, η οποία καθόταν μπροστά περιτριγυρισμένη από φίλους και συγγενείς.

Η «Espresso» βρήκε την αληθινή «Όλγα» του «Ριφιφί»

Δεν ήταν μόνο η ληστεία, το «ριφιφί του αιώνα» όπως χαρακτηρίστηκε. Στη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια κρύβεται και μια δεύτερη αληθινή ιστορία που σοκάρει - μια υπόθεση που η «Espresso» φέρνει σήμερα εκ νέου στο φως μέσα από τα μάτια της Γεωργίας

«Καλημέρα Ελλάδα» χωρίς την Άννα Λιβαθυνού – Ο Παναγιώτης Στάθης την ευχαρίστησε on air

Ο Παναγιώτης Στάθης το πρωί της Πέμπτης καλημέρισε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» ενημέρωσε πως η Άννα Λιβαθυνού δεν θα είναι στην εκπομπή πλέον. Την ευχαρίστησε και συνέχισε τη ροή της εκπομπής.