Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Eστιατόριο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής σερβίρει αρχαιοελληνική και βυζαντινή κουζίνα!

Δείπνο με τον... Δια!

Ενα ιδιαίτερο εστιατόριο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής σερβίρει αρχαιοελληνική και βυζαντινή κουζίνα, με τους σερβιτόρους να φέρνουν τα εκλεκτά όσο και ιδιαίτερα εδέσματα στους πελάτες φορώντας λευκούς χιτώνες και δάφνινα στεφάνια στο κεφάλι!

Το γαστρονομικό ταξίδι στον χρόνο που πραγματοποιείται σε τέσσερις θεματικές κουζίνες δεν περιορίζεται μόνο στο αρχαίο ελληνικό και βυζαντινό μενού, αλλά επεκτείνεται σε πιάτα των αρχών του 20ού αιώνα ή γεύσεις του σήμερα, χαρίζοντας στους πελάτες μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία, την οποία δεν θα μπορούσαν να συναντήσουν σε άλλο μέρος. Γερμανοί, Αγγλοι και Γάλλοι τουρίστες έχουν κάνει ήδη κρατήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν, ώστε να γευματίσουν με πιάτα εμπνευσμένα από όλες τις χρονικές περιόδους της Ελλάδας.

Οπως δήλωσε η υπεύθυνη του ξενοδοχείου Μαριάννα Πουρνάρη, η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στο γεγονός ότι όποιος ταξιδεύει στην Ελλάδα δεν έρχεται μόνο για την πλούσια Ιστορία της χώρας, αλλά και για τη γαστρονομική και την οινική παράδοση αιώνων: «Θέλουμε να παρέχουμε σε όλους μια ολοκληρωμένη εμπειρία αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, να γευματίσουν και να δοκιμάσουν κάτι πολύ ξεχωριστό, που θα τους συντροφεύει ως ανάμνηση όλο τον χειμώνα και θα γίνουν πρωταγωνιστές σε ένα κομμάτι Ιστορίας μέσω της κουζίνας μας».

Τα πιάτα των Θεών

Δύο από τα πιάτα του αρχαιοελληνικού μενού που σερβίρονται είναι οι «ιχθύες τηγάνου με σινήπι» και το «πλατύ ερίφιο και κοπτοπλακούντες», ορεκτικό και κυρίως αντίστοιχα, τα οποία περιλαμβάνονται στις συνταγές που διασώζονται σε αρχαία κείμενα, όπως τα ομηρικά έπη.

Ετσι, οι πελάτες -κυρίως τουρίστες- έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φαγητά που μαγειρεύονταν στην Ελλάδα από το 1100 π.Χ. και να νιώσουν -έστω για λίγο- τα αρώματα, τις γεύσεις και τα χρώματα της αρχαίας Ελλάδας, από ορεκτικά μέχρι κρασί.

Στη βυζαντινή κουζίνα κάποιος μπορεί να απολαύσει το φαγητό του μέσα σε έναν χώρο που μοιάζει με ναό, με αγιογραφίες στους τοίχους και με το λιβάνι να κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Γύρω από δύο μεγάλες τράπεζες, οι καλεσμένοι δειπνούν σαν Βυζαντινοί αυτοκράτορες. Εκεί, το μενού περιλαμβάνει μόνο πιάτα από συνταγές μαγειρικής που βρίσκονται σε κείμενα της Βυζαντινής Περιόδου, όπως «μημάτα φάγρου μετά φακής» ή «πολύπους μετά πιπέριδος κρομμνύων και πράσων», πιάτα που επέλεγαν επιφανείς του Βυζαντίου.

Για τα πιο σύγχρονα… γούστα υπάρχουν ακόμα δύο γευστικές στάσεις, ένα δωμάτιο όπου σερβίρονται πιάτα των αρχών του 20ού αιώνα και μία παραδοσιακή ταβέρνα – ουζερί του σήμερα. Στην πρώτη περίπτωση, περιλαμβάνονται φαγητά που έβαζαν οι προγιαγιάδες στην κατσαρόλα, στο τσουκάλι και στα μεγάλα ταψιά λαμαρίνας στον φούρνο, με το μεγαλύτερο μέρος να καταλαμβάνουν τα χειροποίητα ζυμαρικά, το πλιγούρι, ο τραχανάς και οι χυλοπίτες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...