Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 09 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Αρχίστε από τώρα ένα πρόγραμμα στον οικονομικό σας...

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ερευνήσουν τα κουφάρια των μοιραίων αμαξοστοιχιών των Τεμπών

«Γαβ» στα συντρίμμια

Με ρυθμούς… χελώνας συνεχίζεται η ανάκριση για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, καθώς με τη συμπλήρωση οκτώ μηνών από το δυστύχημα ο εφέτης ανακριτής διέταξε μόλις την περασμένη εβδομάδα να ερευνηθεί ξανά ο χώρος όπου τοποθετήθηκαν τα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών.

trenaaaa

Η νέα έρευνα στον χώρο φύλαξης των συντριμμιών στην περιοχή Κουλούρι της Λάρισας κρίθηκε αναγκαία, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού είχε εντοπιστεί τυχαία στον χώρο τμήμα οστού που παραδόθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και ταυτοποιήθηκε με ένα από τα θύματα.

Οι συγγενείς των 57 νεκρών ζήτησαν από τις δικαστικές Αρχές σε βάθος έρευνα, και για τον λόγο αυτόν δόθηκε εισαγγελική παραγγελία, με πρωτοβουλία του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να φωτιστούν και άλλα σημεία της εθνικής τραγωδίας.

syntrimia

Ειδικά συνεργεία με κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό και με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων (cadaver dogs) θα βρεθούν στον χώρο φύλαξης των συντριμμιών, προκειμένου να ερευνήσουν διεξοδικά και να δώσουν οριστικές απαντήσεις στο ζήτημα της πιθανής ύπαρξης ανθρώπινων υπολειμμάτων που δεν εντοπίστηκαν κατά την αρχική εκκαθάριση του χώρου. Η έρευνα θα γίνει στα βαγόνια που έχουν γίνει άμορφη μάζα σιδερικών, με τη βοήθεια βαρέος εξοπλισμού διάσωσης και εκπαιδευμένων σκύλων.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν ποσότητες μπάζων που είναι ανακατεμένα χώματα με διάσπαρτα εξαρτήματα από τους συρμούς, όπως μεταφέρθηκαν από το σημείο της σύγκρουσης.

trena7014

Οι εντολές είναι να ληφθούν δείγματα από τα κουφάρια των βαγονιών των μοιραίων αμαξοστοιχιών που θα εξεταστούν από εμπειρογνώμονες στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες έρευνες άρχησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν εκσκαπτικό μηχάνημα έσκαψε στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων προκειμένου οι εμπειρογνώμονες να λάβουν δείγματα του εδάφους. Οι δειγματοληψίες έγιναν σε μια προσπάθεια να λάβουν απαντήσεις ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων για το τι μπορεί να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του συλλόγου πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών επισκέφθηκαν χθες στη Βουλή τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό, ζητώντας άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους αξιωματούχους της τότε κυβέρνησης για την τραγωδία, αλλά και για την απόπειρα συγκάλυψης που ακολούθησε.

trena6962

Ξεχειλίζει η οργή των οικογενειών των θυμάτων

Την οργή των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη προκαλεί η διαπίστωση ότι τα προσωπικά αντικείμενα των δικών τους ανθρώπων είναι στοιβαγμένα σε κουτιά, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κουλούρι.

TRENA6689

«Είναι εντελώς αφύλακτα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουν πεταμένα εκεί τα υπολείμματα των παιδιών μας και να είναι σε αυτό το χάλι» ξέσπασε ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον 11χρονο γιο του, Δημήτρη, στα Τέμπη. Συγγενείς των 57 θυμάτων επισκέφτηκαν τον χώρο την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της νέας έρευνας που διέταξε ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση. Η εικόνα που συνάντησαν στον χώρο ήταν αποκαρδιωτική, καθώς όλους αυτούς τους μήνες παραμένουν στα… αζήτητα των Αρχών τα πειστήρια και προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων τους που έχασαν άδικα τη ζωή τους κατά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

trena 1

Ο κ. Ασλανίδης έδειξε την περασμένη Κυριακή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, τη φωτογραφία ενός τετραδίου που ανήκε στο παιδί ενός άλλου πατέρα, το οποίο βρίσκεται μαζί με τα υπόλοιπα συντρίμμια στο Κουλούρι. «Πρέπει να ντρέπονται που πετάξανε τα παιδιά εκεί πέρα, σε αυτές τις ντάνες» σχολίασε ο τραγικός πατέρας.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...

«Φοβάμαι μην καταλήξω σαν τον Αλεξ»

Μνήμες από την υπόθεση ανελέητου bullying και δολοφονίας του...