Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο για να της κάνει τη… Χάρις

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε στον...

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει μαγειρίτσα με μοσχάρι

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ξέσπασε η 54χρονη πρώην σύντροφος του επισκόπου που τον κατήγγειλε για βιασμό του ΑμεΑ αδελφού της

«Πετούσε το ράσο έξω από την Πάτρα, φορούσε βέρα ανάλογα με ποιους ήμασταν»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της πρώην ερωμένης του Πατρινού επισκόπου, ο οποίος πέταγε τα ράσα και κυκλοφορούσε με πολιτικά, ενίοτε και… χωρίς ρούχα, η ίδια έλυσε τη σιωπή της και αποκάλυψε νέες, άγνωστες λεπτομέρειες για τη διπλή ζωή του σκανδαλιάρη ιεράρχη, που συστηνόταν με το ψευδώνυμο «Αλκης» και συνήθιζε να κάνει μπάνιο και ηλιοθεραπεία γυμνός, ως άλλος… Αδάμ!

papas patra1113

Η 54χρονη καθηγήτρια θετικών επιστημών, η οποία έχει καταγγείλει τον πρώην εραστή της για τον κατ’ επανάληψη βιασμό του 60χρονου ΑμεΑ αδελφού της, καθώς και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας (έχουν σχηματιστεί ξεχωριστές δικογραφίες, με τις δύο υποθέσεις να βρίσκονται σε προανακριτικό στάδιο), ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν είχε σκοπό να συκοφαντήσει τον επίσκοπο, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

«Ο,τι λέω είναι αλήθεια και με αποδείξεις… Αν, όπως λέει, του χρωστάω 57.000 ευρώ, γιατί να τον συκοφαντώ; Δεν θα συνέφερε η συκοφαντία. Η αγάπη μου για τον αδελφό μου είναι αποδεδειγμένη και δεν θα μπορούσα να τον υποβάλω σε τέτοια δοκιμασία και παράλληλα να στηρίξω μια τόσο βαριά κατηγορία, χρησιμοποιώντας έναν άνθρωπο με νοητική υστέρηση. Αυτό είναι αδύνατον! Αυτός εκεί στηρίχθηκε, αλλά την πάτησε. Το παιδί μίλησε…» τόνισε η 54χρονη στην «Πολιτεία». Αμέσως μετά αρνήθηκε ότι υπήρξε απλώς «πνευματική κόρη» του ιεράρχη, όπως υποστηρίζουν άτομα από το φιλικό περιβάλλον του, και πρόσθεσε πως ήταν κοινό μυστικό πως είναι ζευγάρι.

papas patra11131
Ο σκανδαλιάρης ιερέας αράζει γυμνός

«Πάντα και παντού, όλα αυτά τα έξι χρόνια, ήμασταν σαν ζευγάρι παντρεμένων, χωρίς κανέναν φραγμό από τη μεριά του. Μάλιστα και με βέρες, τις οποίες φορούσε επιλεκτικά, ανάλογα με ποιους ήμασταν κάθε φορά. Γιατί για άλλους ήταν ο επίσκοπος και για άλλους ήταν ο Αλκης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος συστηνόταν σε όλους σαν σύζυγός μου… Για όλα αυτά υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες και βίντεο από το 2013. Επίσης, ερχόταν συχνά στο χωριό μου, όπου συστηνόταν σε όλους εκεί ως σύζυγός μου, σε συγγενείς και χωρικούς» είπε η 54χρονη εκπαιδευτικός.

Οπως αποκάλυψε, ο καταγγελλόμενος ιεράρχης έκανε και άλλες δουλειές το διάστημα που ήταν αρχιμανδρίτης, όπως εμπόριο αυτοκινήτων. «Ξέρω και τους συνεργάτες του εδώ, στην Πάτρα, και στο εξωτερικό, από όπου έφερναν τα αμάξια. Αυτό το συνέχισε και μετά ως επίσκοπος. Επιτρέπεται;» αναρωτήθηκε και περιέγραψε τις συμπεριφορές του πρώην εραστή της, που δεν συνάδουν με την εικόνα του θεοσεβούμενου ανθρώπου:

«Οταν ήρθαμε πολύ κοντά, διαπίστωσα ότι όχι μόνο δεν είχε πνευματικότητα, αλλά έμοιαζε λες και δεν πίστευε στον Θεό… Φορούσε το ράσο μέσα στην Πάτρα. Οταν ερχόταν να με πάρει για να πάμε βόλτες, σαν φίλοι στην αρχή, μέσα στο αμάξι, μόλις απομακρυνόμασταν λίγο από την πόλη, έβγαζε το ράσο γρήγορα και το πετούσε στο πίσω κάθισμα με μια κίνηση πολύ προσβλητική γι’ αυτό που αντιπροσώπευε αυτό το ένδυμα. Του το είχα πει αυτό και μου απαντούσε ότι σκοπεύει να φύγει από αυτόν τον χώρο και θέλει να ζήσει, επιτέλους, την κοσμική ζωή!». Τέλος, κάλεσε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να «αφαιρέσουν τελείως από την κοινωνία αυτή την επικίνδυνη κηλίδα για όλους μας», όπως είπε, και ζήτησε την άμεση καθαίρεση του επισκόπου.

papas patra71131
Οι βέρες του ζευγαριού

«Ο άνθρωπος αυτός δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Θα ήθελα, λοιπόν, να τιμωρηθεί με την πιο βαριά ποινή που προβλέπεται γι’ αυτό. Για εμένα έκανε φόνο διπλό. Δις ισόβια. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να επανέλθουμε εγώ και ο αδερφός μου από όλα αυτά που ζήσαμε. Επίσης, εξαπάτησε μια ολόκληρη κοινωνία στην Πάτρα και μετά πήγε στο εξωτερικό, λες και είναι άλλος πλανήτης, και μας δηλώνει με θράσος ότι αυτός δεν ανήκει στην Ελλάδα επαγγελματικά, ωστόσο λαμβάνει από το υπουργείο Παιδείας έναν παχυλό μισθό. Αυτό γινόταν για τα έξι χρόνια που τον ξέρω. Αυτό ισχύει μόνο για τους ρασοφόρους του Πατριαρχείου ή απλά δεν ξέρει τι δηλώνει ο επίσκοπος στα μέσα ενημέρωσης, όταν μας λέει να τον αφήσουμε ήσυχο γιατί ανήκει στο Πατριαρχείο; (…) Είναι πολύ επικίνδυνος για τα παιδιά και τους πιστούς γιατί έχει, όπως είπαμε, το “χάρισμα” να ξεγελά τους ανθρώπους. (…) Ο Πατριάρχης είναι ενημερωμένος για όλα από τον Μάιο του 2023. Ακόμα περιμένουμε…» κατέληξε.

Η απάντηση του ιερέα! «Σεβαστείτε με!»

Τη δική του απάντηση σε όσα του καταλογίζει η 54χρονη πρώην σύντροφός του έδωσε ο Πατρινός επίσκοπος, ο οποίος φέρεται ότι είχε παραβεί κάθε κανόνα της Εκκλησίας, κάνοντας διπλή ζωή που δεν αρμόζει σε ιεράρχη.

Οπως τόνισε, έχει γίνει δέκτης συκοφαντιών που υποκινεί η συγκεκριμένη γυναίκα, σε βάρος της οποίας έχει κινηθεί νομικά: «Τον τελευταίο καιρό γίνομαι δέκτης συκοφαντικών αναφορών από δημοσιογράφους της Πάτρας και μεγάλα κανάλια, τις οποίες υποκινεί μια συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία δηλώνει πως έχει στην κατοχή της υλικό από προσωπικές στιγμές τις ζωής μου, το οποίο εκθέτει με στόχο τη δημοσιότητα. Εχω κινηθεί νομικά για να προστατεύσω τη ζωή και την αξιοπρέπειά μου από αυτήν την ξαφνική επικοινωνιακή λαίλαπα με δόλια κίνητρα και στοχεύσεις που θα αποδειχθούν στο δικαστήριο! Δεν είδα την ίδια ευαισθησία από τα ΜΜΕ με εμένα, σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους στους οποίους άσκησαν, όπως και σε εμένα, εκβιαστικό bullying και παραβίασαν τα δικαιώματα της προσωπικής τους ζωής. Είμαι εφησυχάζων επίσκοπος του Πατριαρχείου, δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο στην Ελλάδα. Σεβαστείτε με!» ανέφερε.

Την ίδια ώρα το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τηρεί σιγήν ιχθύος αναφορικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, παρόλο που η 54χρονη έχει προβεί σε έγγραφη καταγγελία. Από το φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε η «Πολιτεία» (υπάρχει και βίντεο) φέρεται ότι προκύπτει πως ο εν λόγω ιεράρχης βρισκόταν προ μηνών στο εξωτερικό, όπου ιερουργούσε φορώντας την επισκοπική μίτρα και κρατώντας την επισκοπική ράβδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μισθοδοσία του γίνεται κανονικά, ενώ του παρέχεται και ασφαλιστική κάλυψη.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...