Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Για ακόμη μία χρονιά πρωταγωνιστής ήταν το κάστανο στην 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού στη Γρίβα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού στη Γρίβα το περασμένο και τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Και τις δύο μέρες πλήθος κόσμου έφτασε στη Γρίβα για να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνάει κάθε προσδοκία ειδικά την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Τα τιμώμενα προϊόντα, το κάστανο, το κρασί και το τυρί υπήρχαν σε αφθονία και προσφέρονταν στον κόσμο δωρεάν.

054A1703

Η γιορτή ξεκίνησε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου με σεμινάρια μαγειρικής τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Ο σεφ και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης μαγείρεψε με τη συμμετοχή του κοινού, πιάτα με κύριο υλικό τα κάστανα.

054A1338 054A1367

Στις 20.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της γιορτής από το Δήμαρχο Παιονίας κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη, πλασιωμένος από Αντιδημάρχους και Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, ενώ παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚινΑλ κ. Στέφανος Παραστατίδης. Η έναρξη της γιορτής συνοδεύτηκε με μουσική παράσταση από τη μπάντα Entopica.

giorti griva

Λίγο νωρίτερα, στις 19.30, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Γρίβας φωταγώγησαν ροζ το κτίριο του Συλλόγου Γυναικών, δεδομένου ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Το μήνυμα αυτής της ενέργειας μετέφερε στο χαιρετισμό της κ. Φωτεινή Κολεσιώτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

IMG 1437

Η κορύφωση της γιορτής έγινε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Ψημένα και βρασμένα κάστανα, κρασί, τυρί και πίτες φτιαγμένες από τις γυναίκες της Γρίβας μοιράζονταν δωρεάν από τους διοργανωτές. Παράλληλα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, πάγκοι με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα στήθηκαν στους δρόμους της Γρίβας προσελκύοντας επίσης το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

IMG 1498

Την εκδήλωση της Κυριακής χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Παππάς, ενώ παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Μέλη Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Παιονίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και φορέων του Δημου Παιονίας και της Περιφερειακής Κοινότητας Κιλκίς.

Το μεσημέρι, επί σκηνής ανέβηκαν χορευτικά σχήματα και συγκεκριμένα o Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, o Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Τρύφωνα Γουμένισσας, η Ακαδημία Χορού Θεσσαλονίκης (Α.ΧΟ.Θ.), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβάσιλων Ημαθίας «Ο Χαμαετός». Ενώ, το μουσικό ρυθμό από νωρίτερα και μέχρι αργά το απόγευμα έδιναν τα Χάλκινα της Γουμένισσας με την Ορχήστρα του Μάντσου του Μεγάλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η γιορτή πραγματοποιείται από το 1999 στον οικισμό Γρίβας της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γρίβας, τον Σύλλογο Α.Σ. Μακεδονικό Γρίβας και τον Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Πάικου (Α.Σ.ΚΑΠΑ), στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εθελοντική τους προσφορά.

Η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α. του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2014-2020», Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2, Υποδράση 19.2.4.4 «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων».

H 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού ολοκληρώθηκε έχοντας φέρει νέους και παλιούς επισκέπτες και φίλους του κάστανου σε επαφή με την φύση, τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...