Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Ο Λαζόπουλος διέψευσε το «Πρωινό» για την αιτία που βρέθηκε στο Υγεία

Ο Λάκης Λαζόπουλος συναντήθηκε με... το κούφωμα της πόρτας...

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Αδελφή Φαίης: «Ναι, εγώ τη σκότωσα, γιατί τη μισούσα»

Κυνική ομολογία της αδελφής της Φαίης για την άγρια δολοφονία της 22χρονης εγκύου

Σε θρίλερ για γερά νεύρα φαίνεται να εξελίσσεται η άγρια δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021. Η 22χρονη κοπέλα, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, στην Κυψέλη, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Χθες η αδελφή του θύματος φέρεται ότι ομολόγησε κατά την απολογία της ενώπιον της 15ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση ότι εκείνη σκότωσε τη Φαίη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη ισχυρίστηκε πως ένιωθε μίσος για την αδελφή της και το συναίσθημα αυτό την οδήγησε στη δολοφονία της. Προς επίρρωσιν δε του ισχυρισμού της ζήτησε από την ανακρίτρια να διατάξει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

foteini mpakogiorgou101131

Μετά την απολογία της η νεαρή κατηγορούμενη πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ την ίδια «τύχη» επιφύλαξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας και στις άλλες δύο κατηγορούμενες της υπόθεσης, οι οποίες απολογήθηκαν επίσης χθες. Πρόκειται για την 64χρονη μητέρα του θύματος και την 66χρονη σπιτονοικοκυρά της, οι οποίες όμως, σε αντίθεση με την αδελφή της Φαίης, αρνήθηκαν κατά τις απολογίες τους την εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της άτυχης κοπέλας δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ότι είναι εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και πως δεν έχει καμία συμμετοχή στη δολοφονία της κόρης της. Από την πλευρά της, η 56χρονη σπιτονοικοκυρά ισχυρίστηκε ότι αγαπούσε την άτυχη κοπέλα και δεν θα της έκανε ποτέ κακό.

foteini mpakogiorgou10113

Η υπερασπιστική γραμμή, ωστόσο, που ακολούθησαν οι τρεις γυναίκες κατά την ανάκριση εγείρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά ερώτημα στις αρμόδιες Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση. Και αυτό γιατί η ομολογία της αδελφής του θύματος, με την οποία παίρνει πάνω της τη δολοφονία της Φαίης, δεν φαίνεται να συνάδει με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Για τις τρεις κατηγορούμενες η 15η τακτική ανακρίτρια είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης κρίνοντας ότι είναι ύποπτες τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Εις βάρος τους είχε ασκηθεί άλλωστε βαρύτατη ποινική δίωξη κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία από πρόθεση δι’ ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή και συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε εις βάρος των τριών γυναικών αναφέρεται μάλιστα πως αυτές μετά το έγκλημά τους έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού κάλυψαν τη σορό της άτυχης Φαίης και την πέταξαν στα σκουπίδια. Ακόμη, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

faii mpakogiorgou14113
Η δολοφονημένη Φαίη Μπακογιώργου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει ο πατέρας του θύματος. Από τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε ότι η άτυχη κοπέλα βίωνε έναν ασύλληπτο εφιάλτη. Οι τρεις γυναίκες φέρεται ότι την κακοποιούσαν με ξυλοδαρμούς και την ανάγκαζαν να εκδίδεται αντί χρημάτων τα οποία κατέληγαν στη σπιτονοικοκυρά, αλλά και στη μητέρα της και την αδελφή της.

Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν σχηματίσει ακόμη μία δικογραφία για τον θάνατο μιας 67χρονης, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ξαφνικά. Η γυναίκα αυτή φέρεται ότι ζούσε στο ίδιο σπίτι με τις κατηγορούμενες και το θύμα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...