Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025

«After Dark»: Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται τη Σοφία Βογιατζάκη και τη Νίκη...

O Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται στο «After Dark» τη Σοφία...

«Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά»: Τα βήματα του Ανδρέα και του Φρανσουά φτάνουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά».Μάνη 1910: Τα...

H Σοφία Παυλίδου «καλωσόρισε» τον Μάρτιο με βουτιές στη Μάνη

Η Σοφία Παυλίδου βρήκε την ευκαιρία τις προηγούμενες ημέρες...

Χρηστίδου, Μπάρκα, Τσουρός και Γιάμαλη αναμένουν ραντεβού για το μέλλον της συνεργασίας...

Μόνο η Φαίη Σκορδά σίγουρη; Αναβρασμός επικρατεί στο Mega!...

Μαθητές γυμνασίου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σχολείου έπειτα από χρήση στικ νικοτίνης

Επικίνδυνα «πειράματα»

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού στην Κρήτη, όταν τρεις μαθητές μεταφέρθηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από χρήση στικ νικοτίνης.

Πρόκειται για δύο κορίτσια και ένα αγόρι 15 ετών, της τρίτης τάξης του γυμνασίου, που έκαναν χρήση υποκατάστατου νικοτίνης που χρησιμοποιείται στη διακοπή καπνίσματος. Αρχικά αισθάνθηκαν αδιαθεσία τα δύο κορίτσια μέσα στη σχολική αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ζαλίστηκαν και αισθάνθηκαν δυσφορία, ζητώντας από τον καθηγητή να βγουν από την αίθουσα και να πάνε στην τουαλέτα για να ρίξουν νερό στο πρόσωπό τους. Ομως λίγο αργότερα και ένας συμμαθητής τους αισθάνθηκε δυσφορία και ζήτησε επίσης να βγει από την αίθουσα.

Τελικά, τα τρία παιδιά εντοπίστηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις τουαλέτες και αμέσως σήμανε συναγερμός στο σχολείο. Από τους καθηγητές εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά των τριών παιδιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Εκεί το αγόρι αποκάλυψε στους γιατρούς πως είχαν κάνει χρήση στικ με νικοτίνη, τοποθετώντας τα στα ούλα τους. Ομως είναι άγνωστο αν χρησιμοποίησαν μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη ποσότητα, γεγονός που τους προκάλεσε κρίση πανικού και τάση λιποθυμίας.

Οπως είπε, τα στικάκια τούς τα είχε δώσει 15χρονος συμμαθητής τους, τα οποία είχε αγοράσει το περασμένο καλοκαίρι από περίπτερο για να διακόψει το κάπνισμα. Τα τρία παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους, νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους υποβλήθηκαν σε σειρά εξετάσεων, μεταξύ των οποίων τοξικολογικές και αιματολογικές, για να διακριβωθεί η ουσία που τους προκάλεσε τη λιποθυμία και την κρίση πανικού.

Ο 15χρονος συμμαθητής των παιδιών που τους έδωσε τα στικάκια νικοτίνης εκλήθη για κατάθεση από τους αστυνομικούς και ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια. Από το Γραφείο Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου εξετάζεται εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο από τον υπεύθυνο του περιπτέρου, με δεδομένο ότι τα σκευάσματα αυτά απαγορεύεται να χορηγούνται σε ανηλίκους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Ζαμπέτας junior: Ο εγωιστής θείος μου «κύριος Νταλάρας»

Το 2025 δεν είναι μόνο Ετος Μίκη Θεοδωράκη, αλλά...

Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 με τη «Νίκη»

Η ελληνική λογοτεχνία εμπνέει την ελληνική τηλεόραση! Και τρίτο...

Ο ΑΝΤ1 βάζει στον… πάγο τον Τανιμανίδη

Aποχωρεί ο Σάκης Τανιμανίδης από τον ΑΝΤ1; Μόνο την...

Δύσκολοι καιροί για… Μουτσινάδες

Θολό είναι το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά. Οριστικά...

Ραπουνζέλ με μεταλιζέ μπότες η χήρα Καρύδα

Comeback στα κοσμικά σουαρέ για τη Βικτώρια Καρύδα. Με...

Γιώργος Γεροντιδάκης και Αναστασία Παντούση… full in love

Ζευγάρι στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η...