Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Με 104 χλμ. έτρεχε ο οδηγός που σκότωσε την Έμμα, σύμφωνα με πραγματογνώμονα

«Τέτοια οχήματα είναι για αγώνες ντράγκστερ»

Με την αντιπαράθεση των εκτιμήσεων του πραγματογνώμονα και του τεχνικού συμβούλου του 27χρονου κατηγορουμένου ως προς την ταχύτητα που είχε αναπτύξει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε πριν από τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Εμμας τον περασμένο Νοέμβριο στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε χθες η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

emma011232
Η άτυχη Εμμα

Πρώτος κατέθεσε ο μηχανολόγος οχημάτων που κλήθηκε να κάνει την τεχνική πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Όπως είπε, το αυτοκίνητο έτρεχε με 104 χλμ./ώρα, ενώ είχε υποστεί επεμβάσεις σε ποσοστό 90% σε σχέση με την εργοστασιακή του κατασκευή, με πιο χαρακτηριστική την αλλαγή κινητήρα για την επίτευξη μεγαλύτερης ιπποδύναμης.

emma8113
Η άτυχη Εμμα Καρυωτάκη

«Δεν έχω δει ανάλογες επεμβάσεις, πρώτη φορά μού συνέβη. Η κατασκευάστρια εταιρία τις θεωρεί παράνομες.

Η στόχευση αυτών των επεμβάσεων είναι η επίδειξη και η ταχύτητα» κατέθεσε ο πραγματογνώμονας. Χαρακτήρισε το όχημα ως «τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο» για την κυκλοφορία του μέσα στον αστικό ιστό. «Αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται σε αγώνες ντράγκστερ και σε πίστες» παρατήρησε.

emma011231
Το αυτοκίνητο-πύραυλος

Το πόρισμα της τεχνικής πραγματογνωμοσύνης αντέκρουσε τεχνικός σύμβουλος, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ./ώρα. «Δεν κάναμε αυτοψία, δεν εξετάσαμε εάν έγιναν επεμβάσεις στο όχημα.

mama emma fΣχολιάσαμε την έκθεση άλλου πραγματογνώμονα όσον αφορά την ταχύτητα. Ηταν εσφαλμένος ο μαθηματικός τύπος που εφάρμοσε ο πραγματογνώμονας. Ηταν λάθος υπολογισμός. Η ταχύτητα προκύπτει ανάλογα με τη βλάβη αλλού σταθερού σημείου. Από το χτύπημα προκύπτει ότι η ταχύτητα ήταν από 55 έως 60 χλμ./ώρα. Και με αυτήν την ταχύτητα μπορεί να προκληθεί θανατηφόρο αποτέλεσμα, αναλόγως με το πού θα χτυπήσει το θύμα» υποστήριξε.

Δεν τον ήξερε

Νωρίτερα ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η 20χρονη συνεπιβάτιδα του αυτοκινήτου που σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια Εμμα Καρυωτάκη. Η κοπέλα, που είχε καταστεί αρχικά κατηγορούμενη για την υπόθεση, αλλά απηλλάγη στη συνέχεια με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, απάντησε σε ερωτήσεις της εισαγγελέως και των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

emma011233
Ο γκαζοφονιάς

Η 20χρονη συνοδηγός υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον κατηγορούμενο και ότι απλά τη μετέφερε με το όχημά του στα Λαδάδικα. Ερωτώμενη γιατί δεν αντέδρασε, όταν ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε την άτυχη Εμμα, η μάρτυρας απάντησε: «Φοβήθηκα τι μπορεί να μου κάνει». «Οταν έκανα την κίνηση να βγω, με έπιασε από το χέρι και με έβαλε μέσα. Εκείνη την ώρα φοβάσαι τι μπορεί να γίνει με αυτόν. Δεν τον ήξερα, μου έκανε μια εξυπηρέτηση» είπε.

315034713 3515341618607267 2778788921471813159 n

Σε ερώτηση της εισαγγελέως για το τι θα έκανε, αν γύριζε τον χρόνο πίσω, απάντησε ότι θα επέστρεφε για να βοηθήσει την κοπέλα, με τη μητέρα της Εμμας να αντιδρά, λέγοντας ότι θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βγει έξω και να σπεύσει για βοήθεια. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του κατηγορουμένου, ενώ θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

goneis emmas

Ο 27χρονος, που κρατείται προσωρινά στις Φυλακές Νιγρίτας, κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια. Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στις τελευταίες δύο δικάσιμους κατά τη διάρκεια των καταθέσεων της συνεπιβάτιδας και των δύο πραγματογνωμόνων.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...