Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στους δρόμους εκατοντάδες αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα

Στα όπλα!

Στους δρόμους κατέβηκαν χθες εκατοντάδες αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

epeisodia111234
Ο άτυχος αστυνομικός

Στις 2 το μεσημέρι και στις κατά τόπου έδρες των αστυνομικών διευθύνσεων Αττικής οι ένστολοι, κρατώντας πανό, φώναζαν το σύνθημα: «Οι ζωές μας δεν κοστίζουν 30 ευρώ». Την ίδια ώρα συγκεντρώθηκαν, έπειτα από κάλεσμα της ΠΟΑΣΥ, και οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζόπουλο, γενικό γραμματέα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι χούλιγκαν τους αντιμετωπίζουν ως στόχους, ξεσπούν πάνω τους, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος στο άκουσμα της είδησης του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου του.

«Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο, να επιστρέψει στην καθημερινότητά του σύντομα. Η Αστυνομία πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα γήπεδα. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Δεν είμαστε οι σεκιούριτι των ΠΑΕ. Να καταλάβουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ ότι πρέπει να προστατεύσουν το “προϊόν” τους μόνοι τους. Οι αστυνομικοί εργάζονται για την ασφάλεια του πολίτη. Πρέπει να σταματήσει η παρουσία μας στα γήπεδα», είπε αρχικά και συνέχισε:

diadilosi12123
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

«Εχουμε αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς συναδέλφων. Οι χούλιγκαν θέλουν να ξεσπάνε πάνω μας. Η κυβέρνηση μας είπε πως όσοι απασχολούνται στα γήπεδα θα παίρνουν 30 ευρώ μεικτά. Δεν τα θέλουμε, η ζωή του αστυνομικού δεν αξίζει 30 ευρώ». Διαμαρτυρία των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε με πανό και από όλους τους αστυνομικούς και αξιωματικούς της Διεύθυνσης και των συνδικαλιστών στην Κρήτη.

diadilosi121231

«Επιθέσεις τέτοιου είδους έχουν ως στόχο τον θεσμό της δημοκρατίας, της ευνομούμενης Πολιτείας μέσα στην οποία θέλουμε να διαβιούμε, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας μας. Εμείς σαν θεσμός όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια» αναφέρει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ενώ σε ανάλογο μοτίβο κινούνται οι ανακοινώσεις και των υπόλοιπων ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων του νησιού. Ανάλογες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε Πάτρα, Αγρίνιο, Λάρισα, Ιωάννινα κ.α.

Το who is who «ορκ» οπαδων – ληστων

Ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς οι πέντε νεαροί στη Θεσσαλονίκη που έκαναν ληστρική επίθεση τον περασμένο Αύγουστο σε οπαδό αντίπαλης ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ερευνούσαν την καταγγελία του 22χρονου, εντόπισαν τα στοιχεία των χούλιγκαν ληστών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 18, 18, 19 και 20 ετών, και έναν 20χρονο από την Αλβανία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και σε συνέργεια και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου 2023, όταν οι πέντε νεαροί προσέγγισαν τον 22χρονο Θεσσαλονικιό και τον ρώτησαν τι ομάδα υποστηρίζει. Η απάντησή του δεν τους άρεσε κι έτσι άρχισαν τις απειλές, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησαν. Οι δράστες έπειτα του άρπαξαν το τσαντάκι του που περιείχε τα προσωπικά του έγγραφα και μία χρεωστική τραπεζική κάρτα. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το περασμένο καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη είχε γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ αντίπαλων οπαδών. Οι ληστρικές επιθέσεις σε αντίπαλους οπαδούς διαδέχονταν η μία την άλλη. Υπήρξαν περιστατικά όπου οι κυρίως νεαροί δράστες ξεγύμνωναν τα θύματά τους για να τους βγάλουν την μπλούζα αντίπαλης ομάδας και στη συνέχεια έχοντας βιντεοσκοπήσει τη σκηνή ανέβαζαν το βίντεο στο διαδίκτυο για να… καμαρώσουν. Παρά τις συλλήψεις, το ανησυχητικό φαινόμενο δεν έχει περιοριστεί. Ισως γιατί οι δράστες τη γλιτώνουν φτηνά.

Όπως οι εννέα οπαδοί του Αρη που αποφυλακίστηκαν προχθές με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παρά την κακουργηματική κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Οι εννέα είχαν προφυλακιστεί για συμμετοχή σε συμπλοκή, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στη Βούλγαρη, όπου υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ. Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημά τους για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους έως τη δίκη τους, όπως την απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ομάδας τους, με αυτοπρόσωπη παρουσία κατά τη διάρκεια των αγώνων σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και τη μη προσέγγιση αθλητικών εγκαταστάσεων.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...