Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Νεκρός άνδρας της ΔΙΑΣ – Kαταδίωκε Ρομά που είχαν κλέψει Ι.Χ.

Σε τραγωδία κατέληξε η καταδίωξη Ρομά που είχαν κλέψει αυτοκίνητο για έναν 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ασπροπύργου.

astynomikos191231

Νεκρός έπεσε ο 29χρονος Χρήστος Κουρουνιώτης με καταγωγή από την Πάτρα, ο οποίος ήταν ο οδηγός μοτοσικλέτας της ΔΙΑΣ που καταδίωξε μαζί με το πλήρωμα περιπολικού δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν τέσσερις Ρομά, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 33χρονος αστυνομικός, που ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή. Η καταδίωξη άρχισε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, όταν κάτοικοι στη Νίκαια ενημέρωσαν την Αστυνομία για κλοπή αυτοκινήτου από την οδό Ματρώζου.

Το ένα αυτοκίνητο με τους Ρομά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ακολούθησε το δεύτερο με τους ομοφύλους τους. Το δεύτερο όχημα εντοπίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού και τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που άρχισαν να τον καταδιώκουν. Για περίπου 20 λεπτά ο οδηγός του οχήματος προσπαθούσε να διαφύγει, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα, ενώ παραβίασε όλους τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι να βγει στη λεωφόρο Αθηνών.

astynomikos191232

Από εκεί κινήθηκε στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου φρέναρε απότομα στην προσπάθειά του να κάνει αναστροφή, για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Ο οδηγός του περιπολικού που ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής κατάφερε να φρενάρει και να σταματήσει μπροστά από το αμάξι που καταδίωκαν. Ομως ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ δεν πρόλαβε να φρενάρει και έπεσε πάνω στο προπορευόμενο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.. Από την πρόσκρουση ο οδηγός της μηχανής εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 60 μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο συνάδελφος του, συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα, τραυματίστηκε σοβαρά με χτυπήματα στη λεκάνη, στα πόδια και τα πλευρά. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε ο 29χρονος με καταγωγή από την Πάτρα, ο οποίος έχει αδελφό που είναι επίσης αστυνομικός. Ο δεύτερος αστυνομικός συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα διακομίστηκε στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα. Μετά το δυστύχημα συνελήφθη ο 20χρονος Ρομά που οδηγούσε το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο.

astynomikos191233

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού που έπεσε νεκρός κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. «Αλλος ένας Ελληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει τον δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης» συμπλήρωσε. «Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα, όμως εμείς ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Αμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας. Προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα» σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση» πρόσθεσε.

Επεισόδιο σε έλεγχο σε σπίτι

Τις τελευταίες ημέρες τα περιστατικά με πρωταγωνιστές αστυνομικούς που τραυματίζονται βαριά πάνω στο καθήκον διαδέχονται το ένα το άλλο, εγείροντας προβληματισμό. Μετά τον 31χρονο που δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα και τον 29χρονο που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης, ακόμη ένας ένστολος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

astynomikos19123

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός κλήθηκε να πάει σε σπίτι στην Συμμαχική Οδό, σε καταυλισμό Ρομά, μαζί με συναδέλφους του, καθώς υπήρξε ενημέρωση για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Οταν έφτασε στο σημείο με περιπολικό, μπήκε μέσα στο σπίτι για έλεγχο. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να περάσει χειροπέδες σε έναν άνδρα, υπήρξε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χάσει τους δράστες μέσα από τα χέρια του.

Ο ένστολος μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως είχε υποστεί εξάρθρωση ώμου. Το περιστατικό έκανε γνωστό μέσα από ανάρτηση στο facebook ο πρόεδρος της Eνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης, ανεβάζοντας και φωτογραφία του τραυματισμένου αστυνομικού. Oπως τόνισε, πριν από λίγες μέρες υπήρξε ακόμη ένας τραυματισμός αστυνομικού, ευτυχώς και πάλι ελαφρά. Μάλιστα, επισήμανε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι και πολίτες καλούσαν το «100» για να έρθει.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...