Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Παιδοψυχολόγος με «συνεργούς» κούκλες «στήνει» σεξουαλικές κακοποιήσεις μικρών παιδιών από τους πατεράδες τους

Οι ραδιουργίες γίνονται για να παίρνουν χωρισμένες μητέρες «γερή» διατροφή και επιμέλεια! Οι υποθέσεις έφτασαν στον Αρειο πάγο

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για τις καταγγελίες σε βάρος ιδιώτη ψυχολόγου που με τη μέθοδο της «κουκλοθεραπείας»… ανακαλύπτει σωρηδόν πατεράδες να ασελγούν στα παιδιά τους, προκειμένου οι χωρισμένες μητέρες να επιτύχουν στα δικαστήρια την πλήρη επιμέλεια, αλλά πρωτίστως και μια καλή διατροφή.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Στον Αρειο Πάγο βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελλόμενη δράση της συγκεκριμένης ψυχολόγου από δεκαπέντε -μέχρι τώρα- πατεράδες που δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους.

Αποκαλυπτικός, πάντως, για τη «μέθοδο» είναι πατέρας τετράχρονου κοριτσιού που κατηγορήθηκε απ’ την εν διαστάσει σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του. Η αναφορά του «ένοχου» γονέα προς τον Αρειο Πάγο ήταν κόλαφος για την ιδιώτη ψυχολόγο, που σε πλείστες περιπτώσεις εμφανίζεται ως ο «καλός Σαμαρείτης» διαζευγμένων και αδικημένων γυναικών.
πραγματογνωμοσύνη

«Εμφανίστηκε ως κεραυνός εν αιθρία η παιδοψυχολόγος, η οποία συνέταξε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά κατέθεσε και ως μάρτυρας της μητέρας στη δίκη. Η κατάθεσή της ήταν αποκαλυπτική της όλης μεθόδευσης της τέως συζύγου μου να ανατρέψει όσα οι επιστήμονες βεβαίωσαν για τις πραγματικές σχέσεις μου με την ανήλικη κόρη μου. Η ίδια βεβαίωσε ότι όσα ανέφερε ως δήθεν ανακαλυφθέντα προέκυψαν από τις συνεδρίες με την ανήλικη τον Ιούλιο 2022. Οταν η αντίδικη διαπίστωσε ότι η “στημένη” από την ίδια κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού μου δεν πέρασε από τους αρμόδιους παιδοψυχιάτρους του Νοσοκομείου Παίδων, τότε η ιδιώτης ψυχολόγος επικαλέστηκε τη μέθοδο με τις κούκλες, αποκαλώντας τη μάλιστα και “πρωτόκολλο”.

H ίδια στις εκθέσεις της υποστηρίζει πως τα ανήλικαθύματα” από “ντροπή” δυσκολεύονται να αποτυπώσουν με λόγια την “κακοποίηση” που έχουν υποστεί κι έτσι τη “δείχνουν” πιο εύκολα κρατώντας μια κούκλα και αναπαριστώντας τις “ασελγείς” πράξεις του πατέρα σε βάρος τους. Μέσα από μηνύσεις και αναφορές διαπιστώνεται πως η ιδιώτης επιστήμονας έχει ταλαιπωρήσει πολλούς πατεράδες και διαβάζοντας τις εκθέσεις της είναι φανερό πως τμήματά της έχουν αντιγραφεί και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις με την ίδια “πρωταγωνίστρια”. Το επιστημονικό της συμπέρασμα στηρίζεται στο περίφημο πρωτόκολλο, το οποίο και διαφημίζει, χωρίς να εξηγεί από ποιους ακολουθείται και πώς αυτό οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα, βάζοντας το παιδί να παίζει με κούκλες» επισημαίνει ο γονέας που σύρθηκε στα δικαστήρια.

Ιδια τακτική και συνταγή

Άλλος πατέρας ενός κοριτσιού (ημερομηνία γέννησης 1/8/2006) και ενός αγοριού (ημερομηνία γέννησης 23/10/2007) κατηγορήθηκε τον χειμώνα του 2022 πως ασελγεί στην κόρη του και ενώ το ζευγάρι είχε ήδη χωρίσει από τα Χριστούγεννα 2014. «Για πρώτη φορά κατηγορήθηκα για δήθεν ασέλγεια της ανήλικης θυγατέρας μου με σημείωμα που βρίθει αναληθειών και συκοφαντιών, χωρίς καν να ζητήσει η ψυχολόγος να εξετάσει και εμένα. Η γνωμάτευση συντάχθηκε στις 19/3/2022, ήτοι τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, στην οποία δεν ήμουν παρών, με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημά του να βλέπω τα παιδιά μου. Απόφαση που ασφαλώς ανατράπηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)» καταλήγει ο καταταλαιπωρημένος γονέας.

Το σατανικό σχέδιο για να τον βγάλουν παιδοκτόνο

Αυτή όμως που συγκλονίζει είναι η κατάθεση ενός πατέρα τον οποίο πήγαν να τον βγάλουν «φονιά»: «Με την κυρία … είχαμε δεσμό και αποκτήσαμε εκτός γάμου ένα τέκνο, που γεννήθηκε στις 22/5/2018, αλλά στις 29/5/2018 ανακοινώθηκε στο μαιευτήριο σοβαρή επιπλοκή του παιδιού από τους θεράποντες ιατρούς. Οι σχέσεις μας δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και ύστερα από δικές μου ασφυκτικές πιέσεις στις 14/1/2019 της δήλωσα με εξώδικο ότι θα προχωρήσω στη δικαστική αναγνώριση του παιδιού μας. Προκειμένου να επιτύχω την επικοινωνία με το παιδί μου αναγκάστηκα να ακολουθήσω τη νομική οδό, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Τότε εκείνη δεν δίστασε να ισχυριστεί με τη συνδρομή της ψυχολόγου (23/6/2020) ότι εγώ ως γιατρός δήθεν ζήτησα σε προγενέστερο χρόνο από το ιδιωτικό μαιευτήριο να μη βοηθηθεί ιατρικά το παιδί που αντιμετώπιζε το σοβαρό πρόβλημα.

Με παρουσίασε πέραν κάθε ορίου ως έναν άνθρωπο ποταπό και αμφιβόλου ηθικής, που δεν δίστασε να ενορχηστρώσει τον θάνατο του παιδιού του, επικαλούμενη μαρτυρία μου προς τους συναδέλφους μου ότι το παιδί μας θα ταλαιπωρούνταν μελλοντικά στη ζωή του». Ο ίδιος καταλήγει: «Ο επαίσχυντος ισχυρισμός της πρώην γυναίκας μου επαναλήφθηκε και στην έκθεση της συγκεκριμένης ψυχολόγου, που προσκόμισε στη συνεχή δικαστική μας διαμάχη. Στην έκθεση υιοθετούνται τα ασύστολα ψεύδη της πρώην συζύγου μου, ότι τάχα εγώ ζήτησα από την ίδια να δώσει τη συγκατάθεσή της για τον θάνατο του παιδιού μας».

Μεταξύ άλλων, πάντως, στην έκθεσή της η ψυχολόγος σημειώνει: «Η μητέρα ξεσπά σε κλάματα, αναβιώνοντας την τραυματική συνθήκη της αγωνίας για την υγεία του βρέφους, χωρίς καμία ανάμειξη του πατέρα, ενώ έρχεται αντιμέτωπη με το αίτημά του (ενώ δεν το έχει αναγνωρίσει ως δικό του) να ζητήσει από τους γιατρούς να μην το αφήσουν να επιζήσει λόγω των προβλημάτων υγείας».

Δεν έχει ούτε τη… ΓΑΔΑ της

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς η «κουκλοθεραπεία» είναι αποδοτική… Επιτρέπει στο παιδί να κατανοήσει καλύτερα τη δική του θέση σε αυτόν τον κόσμο και του είναι ευκολότερο να εκφράσει τα συναισθήματά του σε κάτι άψυχο ή σε ένα φύλλο χαρτί σαν ζωγραφιά. Αυτό, όμως, πάντα σε συνδυασμό με άλλα επιβαρυντικά στοιχεία και φυσικά με το να υπάρχει όντως το υπόβαθρο της κακοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο 2020 η εν λόγω ιδιώτης ψυχολόγος επιχείρησε ανεπιτυχώς να ανατρέψει την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής ψυχολόγου του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που κατέρριπτε την υποτιθέμενη ασέλγεια εν ενεργεία αστυνομικού σε βάρος της 3,5 ετών κόρης του, με το αιτιολογικό ότι «η ψυχολόγος της ΓΑΔΑ δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, ενώ το παιδί τρομοκρατήθηκε από το γεμάτο με αστυνομικούς κτίριο».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...