Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Οι άγουροι τρομοκράτες

Εκπαιδεύονται από την «Αλ Κάιντα» για αποστολές αυτοκτονίας από την ηλικία των πέντε ετών!

4f5k87t2Μπορεί να είναι μόλις μερικά εκατοστά πιο ψηλά από ένα Καλάσνικοφ, όμως ξέρουν ήδη να το χειρίζονται με κλειστά μάτια. Αν και μόλις πέντε ετών, κανείς δεν τα προφυλάσσει σε αυτή την τρυφερή ηλικία από τη φρίκη του πολέμου, την εικόνα του θανάτου, τα συναισθήματα ενός αγριμιού. Είναι τα παιδιά που εκπαιδεύονται από τους πολέμαρχους της «Αλ Κάιντα» για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Αν και τα περισσότερα έχουν μείνει ορφανά από πατέρες που έγιναν «μάρτυρες» σε τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν διστάζουν να ακολουθήσουν την ίδια θανάσιμη διαδρομή. Εικόνες που τραβήχτηκαν μέσα από στρατόπεδο εκπαίδευσης στο βόρειο Γουαριζιστάν, κοντά στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, τα δείχνει παραταγμένα στη σειρά με ένα όπλο ανά χείρας να προσπαθούν να κεντράρουν τον στόχο υπό τις οδηγίες των ανωτέρων τους.

Οι σοκαριστικές εικόνες αναρτήθηκαν σε «υπόγεια» ιστοσελίδα της «Αλ Κάιντα» και οι ειδικοί πιστεύουν ότι διέρρευσαν από το Ισλαμικό Κίνημα Τουρκιστάν που εκπαιδεύει ανήλικους οπλίτες και τους στέλνει να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν. Οι αντιτρομοκρατικές οργανώσεις θεωρούν την ένοπλη ομάδα υπεύθυνη για περισσότερες από διακόσιες τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο τα τελευταία είκοσι χρόνια.

«Το βίντεο αυτό αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο μιας ανησυχητικής τάσης. Αυτή είναι η τέταρτη ισλαμιστική οργάνωση που έχουμε εντοπίσει τον τελευταίο καιρό να προετοιμάζει εντατικά μικρά παιδιά για το πεδίο μάχης. Τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και τη Σομαλία έχουν βρεθεί να ακολουθούν την ίδια τακτική», σχολίασε ο Βρετανός ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Νιλ Ντόιλ, που έχει συγγράψει το βιβλίο «Terror Tracker» (Ανιχνευτής Τρόμου). «Αυτά τα παιδιά περνάνε πολύ άσχημες στιγμές. Υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία ότι πολλά από αυτά εξαναγκάζονται να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση» τόνισε ο Ντόιλ, επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά φοιτούν αλυσοδεμένα στις «σχολές τρομοκρατίας» της «Αλ Κάιντα».

Οσο για τα μαθήματα, πρόκειται ουσιαστικά για συστηματική πλύση εγκεφάλου προκειμένου να μισήσουν τη Δύση και να προετοιμαστούν ψυχικά και σωματικά για να γίνουν οι επόμενοι που θα πρωταγωνιστήσουν -και μάλιστα με μεγάλη προθυμία και περηφάνια- σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ


4f5k87t7Ετοίμαζαν χτύπημα στον Νιαγάρα!

Τρομοκρατικό χτύπημα με δόση χολιγουντιανού θεάματος ήθελε να προκαλέσει τρομοκρατική οργάνωση στον Καναδά που συνεργάζεται με την «Αλ Κάιντα». Η αστυνομία της χώρας απέτρεψε σχέδιο που προέβλεπε να προκληθεί εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη ενώ θα βρισκόταν κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ο 30χρονος Σιχέμπ Εσεγάιερ, κάτοικος Μόντρεαλ, και ο 35χρονος Ράεντ Τζάσερ, που ζει στο Τορόντο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «National Post», ο πρώτος είναι Τυνήσιος και ο δεύτερος Παλαιστίνιος. O πρώτος, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, κάνει το διδακτορικό του στις Επιστήμες της Ενέργειας και των Υλικών σε πανεπιστήμιο του Κεμπέκ.

Η αστυνομία φέρεται να παρακολουθούσε τους υπόπτους για περισσότερο από έναν χρόνο, ενώ αυτοί προσπαθούσαν να αντλήσουν πληροφορίες για τα δρομολόγια των τρένων αλλά και για τεχνικού τύπου στοιχεία. Ο εντοπισμός των υπόπτων, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ήταν αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της αστυνομίας του Καναδά με το FBI. Πάντως, η Τεχεράνη διέψευσε ότι οι συλληφθέντες συνεργάζονταν με μέλη της «Αλ Κάιντα» που είναι εγκατεστημένα στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι ο Καναδάς δεν προσκόμισε έγγραφα που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.


«Ο αδερφός μου τα σχεδίασε όλα»!4f5k87t9

Στον νεκρό αδερφό του χρεώνει ο Τζόκαρτ Τσαρνάεφ την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, αρνούμενος ότι πίσω από αυτή υπάρχουν άλλα πρόσωπα ή κάποια οργάνωση. Ο νεαρός Τσετσένος που κινδυνεύει με την εσχάτη των ποινών δήλωσε, αφότου άκουσε το κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε, ότι ο 26χρονος αδερφός του ήταν αυτός που κατηύθυνε τα πάντα. «Οι προκαταρκτικές ανακρίσεις του Τσαρνάεφ έδειξαν πως οι δύο αδερφοί μπορούν να θεωρηθούν τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώνυμη κυβερνητική πηγή μιλώντας στο CNN.

Σε ποιο πλαίσιο όμως ριζοσπαστικοποιήθηκαν δύο παιδιά που έφτασαν στην Αμερική με τους γονείς τους για μια καλύτερη ζωή; Ο Ισλαμικός Σύλλογος Βοστώνης, επιδιώκοντας να διαλύσει τυχόν υποψίες, υποστηρίζει πως κανένας από τους δύο αδερφούς δεν ήταν μέλος ή τακτικός επισκέπτης του τεμένους. Κάνει πάντως αναφορά στη συμπεριφορά του μεγάλου αδελφού, Ταμερλάν ο οποίος δεν δίστασε να διακόψει κήρυγμα του ιμάμη επειδή διαφωνούσε με την άποψη ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να γιορτάζουν περιστάσεις όπως η Ημέρα των Ευχαριστιών, όπως γιορτάζουν και τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ. Η έρευνα για διασυνδέσεις των δύο αδερφών με ακραία στοιχεία προσανατολίζεται στη Ρωσία και τους «πέντε μήνες και δεκατρείς ημέρες» που πέρασε ο Ταμερλάν το 2012 στο Νταγκεστάν. Εκεί έκανε παρέα με έναν άλλο νεαρό άνδρα που παρακολουθούνταν επειδή ήταν ύποπτος για τις διασυνδέσεις με παράνομους ισλαμιστικούς κύκλους. Αυτό το ταξίδι δεν είχε καταγραφεί από το FBI, ενδεχομένως εξαιτίας εσφαλμένης ορθογραφίας του ονόματος του Τσαρνάεφ στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο θείος των παιδιών, ωστόσο, αποδίδει την κατάληξή τους στο γεγονός ότι η μητέρα τους επέτρεπε σ’ έναν ακραίο μουσουλμάνο ιερέα να μπαίνει στο σπίτι τους, όταν τα παιδιά ήταν μικρά, και να τα «δηλητηριάζει» με εξτρεμιστικές ιδέες. Παρά το αιματοκύλισμα που προκάλεσαν πάντως τα δύο αδέρφια, στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα στήριξης της αθωότητας του Τζόκαρτ η οποία έχει 11.000 μέλη!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...