Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Πού εστιάζουν πλέον οι έρευνες για τη δολοφονία του Μπάμπη

Επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της «Espresso» η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Τον φονικό κάλυκα με τα εννιάβολα, το τρίτο πρόσωπο και το «κενό μνήμης» που εμφάνισε περνούν από κόσκινο οι διωκτικές Αρχές στο Μεσολόγγι, αλλά και το «κίνητρο» του θαμμένου θησαυρού με το οποίο φαίνεται πως δελέασε ο χασάπης τον Μπάμπη και τον παρέσυρε με το τζιπάκι του στη φονική ενέδρα.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Ο χασάπης ήταν σίγουρος για τη μη ανίχνευση αίματος στο μαύρο όχημά του, για τον απλούστατο λόγο ότι άφησε τον Μπάμπη να κατέβει και μετά τον σκότωσε και τον πέταξε δίπλα στον βάλτο.

mpampis koutsikos20014
Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος

Η διαπιστωμένη αναζήτηση πάντως από τον 31χρονο στο διαδίκτυο για να μπορεί να ξεχωρίζει τις κάλπικες από τις γνήσιες λίρες είναι από μόνη της μια πολύ σοβαρή και κρίσιμη ένδειξη για το «δόλωμα» του δράστη…

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, την αποκάλυψη της «Espresso» για την έρευνα που αφορά το «τρίτο πρόσωπο» που έπαθε ξαφνικά αμνησία και δεν θυμόταν τι διημείφθη το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης που τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο κρεοπώλης στενός κοινός τους φίλος.

koutsikos240141
Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, «κολλητός» του 53χρονου κρεοπώλη

Οι Αρχές δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο 33χρονος επιθετικός σε ομάδα της Γ΄ Εθνικής έσβησε αυτή ή αυτές τις συνομιλίες. Στο μικροσκόπιο ωστόσο έχουν μπει τα δύο κυνηγετικά όπλα του χασάπη, που κατασχέθηκαν και βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν το εννιάβολο φυσίγγιο το οποίο χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον Μπάμπη βλήθηκε με ένα από αυτά τα όπλα.

Και αυτό επειδή στον τόπο της δολοφονίας εκτός από την πλαστική τάπα βρέθηκε και ένας «φρέσκος» κάλυκας. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πάντως θεωρούν βέβαιο πως το φονικό φυσίγγιο για αγριογούρουνα ρίχτηκε από την καραμπίνα του 31χρονου, την οποία εκείνο το βράδυ είχε πάρει μαζί του.

mpampis koutsikos250141
Ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος

Ενισχυτικό στοιχείο αυτής της εκτίμησης είναι και το γεγονός ότι στις τσέπες του άτυχου νέου βρέθηκαν κι άλλα τέτοια φυσίγγια. Ο αστυνόμος και συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Καλλιακμάνης αποκαλύπτει στην «Espresso» πως «ο άδειος κάλυκας είναι ίδιας μάρκας και ιδίου τύπου με τα γεμάτα φυσίγγια που είχε στα ρούχα του το θύμα. Ασφαλώς και μιλάμε για τα ίδια εννιάβολα που είναι για αγριογούρουνα».

Πάντως ο χασάπης εκτός απ’ το πτώμα που προσπάθησε να κρύψει μέσα στον βάλτο με τις καλαμιές εξαφάνισε την καραμπίνα αλλά και το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου. Γι’ αυτό πλέον στον κάμπο του Ευηνοχωρίου βρίσκεται ήδη με ανιχνευτές ειδική ομάδα του Στρατού Ξηράς για τη «συλλογή μετάλλων».

Ανώτατος αξιωματικός πάντως επισημαίνει πως «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 53χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του, πάμε ήδη την έρευνα και σε όλες τις κατευθύνσεις».

mpampis koutsikos250142
Το τζιπ του χασάπη

Ο Χαράλαμπος Κούτσικος πάντως φέρεται ότι είχε ήδη ενημερώσει από τις 18.25 της 4ης Ιανουαρίου και τον 33χρονο ποδοσφαιριστή και κοινό φίλο ότι θα συναντιόταν με τον χασάπη. Ο 33χρονος όμως στην κατάθεσή του ως μάρτυρας δίνει κι αυτός ασαφείς απαντήσεις για το τι του είπε στη συνέχεια και ο ίδιος ο 53χρονος. Παράλληλα, αναμένονται οι απαντήσεις από τον έλεγχο του DNA που ελήφθη από τον 53χρονο, καθώς θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από τα νύχια του άτυχου Μπάμπη.

Επιμένει ο 53χρονος χασάπης: «Εχω τα χέρια μου καθαρά»

Ο 53χρονος, πάντως, επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, λέγοντας στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν στο κελί του: «Εχω τα χέρια μου καθαρά».

mpampis koutsikos25014
Ο χασάπης

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να αιφνιδίασε τον Μπάμπη. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, ο 53χρονος υποσχέθηκε στον 31χρονο ότι θα του έδινε κάτι πολύτιμο – άλλωστε, όπως έχει προκύψει, του χρωστούσε χρήματα. Μάλιστα, επιχειρούν να συνδυάσουν το γεγονός ότι κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το θύμα υπάρχει ένα εκκλησάκι, με τις φήμες για «κυνήγι θησαυρού» στην περιοχή. Πάντως στην ερώτηση των ανακριτικών Αρχών ότι «παρά τη διαφορά ηλικίας που έχετε με τον Μπάμπη Κούτσικο, πώς κάνατε τόση παρέα;» ο χασάπης απάντησε: «Ναι, μπορεί να είχαμε διαφορά ηλικίας, αλλά η σχέση μας ήταν τέτοια, που το επέτρεπε, και ο Μπάμπης δεν είχε μεταφορικό μέσο για να τον πάει στα ΤΕΙ. Τα Χριστούγεννα του πρότεινα να του δώσω δωρεάν τα κρέατα για τις γιορτές, αλλά δεν το δεχόταν με τίποτε».

Ακόμα μια φορά ο χασάπης επιμένει να κάνει προκλητικά τον ανήξερο: «Εγώ ξέρω ότι ο Μπάμπης είχε μόνο ένα όπλο, το οποίο είχε αγοράσει από τον Χ.Μ. δεν θυμάμαι πότε, μάλλον πέρυσι, και ήταν μια καραμπίνα. Ούτε φυσίγγια είδα εκείνο το βράδυ ούτε το κινητό του και κατάλαβα ότι μέσα στη θήκη πρέπει να είχε όπλο επειδή η θήκη ακουμπούσε στο πόδι μου. Θυμάμαι ότι φορούσε παντελόνι παραλλαγής, το οποίο όμως είχε σκούρο χρώμα, και από πάνω ένα ζακετάκι ή μπουφάν, δεν θυμάμαι ούτε είδα την μπλούζα που φορούσε από μέσα. Τα ρούχα αυτά ήταν παλιά. Οταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, τον ρώτησα “τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;” και αυτός μου είπε “κάπου που με περιμένει κάποιος” κι εγώ υπέθεσα ότι θα πάει για κυνήγι με κανένα ξάδερφό του και δεν μου λέει». Σημαντικό είναι και το στοιχείο από την κατάθεση του κρεοπώλη ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε ότι για περίπου 40 με 45 λεπτά έκαναν βόλτα με τον Μπάμπη.

mpampis koutsikos180142
Ο χασάπης σε μίνι μάρκετ την ώρα που ψωνίζει

«Κινηθήκαμε όλο ευθεία μπροστά στα φωτοβολταϊκά στη θέση 7 του χάρτη και μετά σε σχέση με την παλιά εθνική οδό και το Μεσολόγγι κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά κι εκεί φέρναμε γύρες». Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά τρία σκυλιά εκπαιδευμένα στην ανεύρεση θανόντων, με το 3,5 ετών λαγωνικό Echo να εντοπίζει το πτώμα το μεσημέρι της Δευτέρας όπως έγραψε η «Espresso».

«Την Κυριακή υπήρχε πολύ δυνατός αέρας και ο σκύλος τη μυρωδιά την πέρναγε πολύ γρήγορα. Φανταστείτε τρία μέτρα ακτίνα, στα 500 μ., πού να το χτυπήσει. Οταν όμως έπεσε ο αέρας κι έγινε πιο ξεκάθαρο, αντιληφθήκαμε από πια πλευρά έρχεται, γιατί υπολογίστε πως ενδιάμεσα έχει κανάλια» δήλωσε ο υπεύθυνος επιχειρήσεων και έρευνας για την ομάδα Anubis Cold Case K9 Team Ευάγγελος Αλεξανδρής, επισημαίνοντας: «Οταν οι φορείς λειτουργούν σωστά, αυτό δίνει πάντα καλό αποτέλεσμα».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...