Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Tο τρίγωνο του θανάτου στον βάλτο των μυστικών!

Οι δυο κτηνοτρόφοι και οι ανιχνευτές μετάλλων

Η δολοφονία-θρίλερ του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι δεν μπορεί να κρύβει μόνο τα «δανεικά» που του όφειλε ο 50χρονος χασάπης, αλλά και τις πολύ πιθανές βλέψεις του ψυχρού δολοφόνου να αναζητεί την «τύχη» του στις λαθρανασκαφές.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Τα τελευταία χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί δύο μυστηριώδεις θάνατοι βοσκών – ο ένας μάλιστα εξ αυτών ήταν κωφάλαλος και ήθελε να αγοράσει ανιχνευτή μετάλλων. Tώρα, πάντως, αποκαλύπτεται πως ο Μπάμπης επένδυε τα χρήματά του νόμιμα και σε κρυπτονομίσματα, αφού στο σπίτι του βρέθηκε μια ολοκληρωμένη συσκευή εξόρυξης (mining) χαρτονομισμάτων. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και ο ισχυρισμός του χασάπη, που στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον «κενό» χρόνο το βράδυ της εξαφάνισης δεν δίστασε να καταθέσει πως είχε πάει για «χέσιμ@ στη λιμνοθάλασσα».

mpampis koutsikos250141
Ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος

Πάντως, το ολέθριο κυνηγητό του θαμμένου θησαυρού δεν είναι μόνο ο χρυσός, αλλά και τα αρχαία, καθώς η διάνοιξη της Ιονίας Οδού αποκάλυψε ευρήματα που άνοιξαν την όρεξη ντόπιων αρχαιοκαπήλων, που σκάβουν ακόμα και στο ιερό, σε παλιά ξωκλήσια. Το «τρίγωνο του θανάτου» ολοκληρώθηκε με τη δολοφονία του 31χρονου. Ο Χρήστος Καζανάς, κάτοικος της περιοχής, ανασύρει σήμερα απ’ το αρχείο τον μυστηριώδη θάνατο, το 2016, του κωφάλαλου κουνιάδου του, που αποδόθηκε σε πνιγμό. Ο γαμπρός του θύματος αποκαλύπτει πως ο κουνιάδος του είχε ζητήσει να του βρει ανιχνευτή μετάλλων, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να μιλήσει.

Ο 33χρονος κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς βρέθηκε νεκρός στον χείμαρρο Κουρκουτά, που καταλήγει στον Εύηνο ποταμό, φορώντας, Νοέμβριο μήνα, μόνο το εσώρουχο και τις γαλότσες του! Η υπόθεσή του είναι καρμπόν με εκείνη του 57χρονου βοσκού Κώστα Ζαχαρή, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός λίγο καιρό νωρίτερα, στο ίδιο σημείο, και σχεδόν με την ίδια περιβολή με την οποία εντοπίστηκε ο 33χρονος! Ο Βασίλης Δημαράς, που ήταν κωφάλαλος, εντοπίστηκε νεκρός στις 3 Νοεμβρίου 2016 και για τους συγγενείς του ο άτυχος νέος «βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και κάποιοι τού έκλεισαν το στόμα».

mesologgi26014
Ο 33χρονος κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς

Πάντως, την προηγούμενη μέρα από τον θάνατό του ο άτυχος 33χρονος είχε ζητήσει από τον πατέρα του να αλλάξει το πρόγραμμά του με τη βοσκή των ζώων, γιατί είχε ένα ραντεβού, δείχνοντας προς το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός. Την επομένη εντοπίστηκαν αρχικά το δίκυκλό του και έπειτα -κοντά στην όχθη- τα ρούχα του (ένα παντελόνι, μια κοντομάνικη μπλούζα και μια ζακέτα με φερμουάρ), ενώ βρέθηκε η σορός του μέσα στο νερό ύστερα από 40 ώρες. Η οικογένεια του 33χρονου Βασίλη Δημαρά κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων, αλλά η υπόθεση πέρασε στο αρχείο…

mesologgi260141
Ο 57χρονος βοσκός Κώστας Ζαχαρής

Όπως αποκαλύφθηκε, όμως, λίγο καιρό πριν από τον 33χρονο είχε βρεθεί νεκρός στην ίδια περιοχή και ο 57χρονος κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής από το χωριό Αϊ-Γιώργης. Μάλιστα, ο αδελφός του Ζαχαρή, ο Κώστας, υποστήριζε ότι βοσκούσε τα πρόβατά του και ίσως έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων. Στην περιοχή βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας και οι ντόπιοι μιλούν για λαθρανασκαφές. Ο έμπορος ανιχνευτών μετάλλων Γιώργος Πολατίδης ανέφερε πως μέσα στο 2023 πούλησε στην Αιτωλοακαρνανία 12 ανιχνευτές μετάλλων. Τυχαίο;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...