Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πατέρας αθωώθηκε για τον «μαϊμού» βιασμό της 5χρονης κόρης του

Μια ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία το 5χρονο κοριτσάκι παραδεχόταν ότι είπε ψέματα ήταν αρκετή για την απαλλαγή του πατέρα

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάχτηκε από την κατηγορία του βιασμού ένας πατέρας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί άδικα ότι ασέλγησε σε βάρος της 5χρονης κόρης του. Σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται, το δικαστικό συμβούλιο οδηγήθηκε στην απόφασή του δεχόμενο μια ηχογραφημένη συνομιλία, στην οποία η ανήλικη παραδεχόταν πως ήταν ψευδή όσα είχε καταλογίσει στον πατέρα της, πιθανότατα έπειτα από… παρότρυνση της μητέρας της!

Παρόλο που το συγκεκριμένο υλικό υπήρξε προϊόν παράνομης καταγραφής, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δέχτηκαν τη νομιμότητα της χρήσης και αποδεικτικής αξιοποίησής του, καθώς έκριναν ότι αποτελεί πρόσφορο και αναγκαίο μέσο για να αποδείξει ο κατηγορούμενος την αθωότητά του, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η πρώην σύζυγός του, με την οποία τον κατηγορούσε για τέλεση γενετήσιας πράξης σε βάρος της πεντάχρονης κόρης τους. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο απαλλακτικό βούλευμα, επρόκειτο για ιδιωτική συνομιλία που ηχογραφήθηκε από την πρώην σύζυγο του κατηγορουμένου και προσκομίστηκε στο στάδιο της δικαστικής έρευνας προς υπεράσπισή του. Σε αυτήν, η ανήλικη αποκάλυπτε πως όσα εξιστόρησε στην ψυχολόγο που την εξέτασε, τα οποία αποτέλεσαν αφορμή για να αρχίσει η ποινική έρευνα σε βάρος του πατέρα της, δεν είναι αληθή.

pateras30014

«Ο παραπάνω υλικός φορέας που περιέχει το ως άνω αρχείο ήχου, αν και αποτελεί αποδεικτικό μέσο και ειδικότερα έγγραφο που αποκτήθηκε με αξιόποινη πράξη και δη αυτή της αποτύπωσης σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια, εντούτοις, κατ’ εξαίρεση του κανόνα της απαγόρευσης της χρήσης παράνομα αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων, που θεσπίζεται στο άρθρο 19 παρ. 3 του Συντάγματος, μπορεί να αξιοποιηθεί αποδεικτικά στην παρούσα ποινική διαδικασία», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο υπ’ αριθμόν 2038/23 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο αποφασίστηκε να μην παραπεμφθεί ο μηνυόμενος σε δίκη και να απαλλαγεί των κατηγοριών.

Στο ίδιο βούλευμα οι δικαστές του Συμβουλίου κάνουν μνεία σε σχετική γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (14/2020) που αφορούσε σε ερώτημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περί της νομιμότητας χρήσης και αποδεικτικής αξιοποίησης υλικού στο πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας. Κομβικής σημασίας για την απαλλαγή του πατέρα ήταν, τέλος, οι πραγματογνωμοσύνες παιδοψυχολόγων, που διαπίστωσαν ότι η ανήλικη «διατηρεί καλή σχέση και επαφή και ζεστή επικοινωνία με τον πατέρα της», όπως τόνιζαν.

«Πολλές φορές μέχρι σήμερα οι δικαστές μπορεί να άκουγαν ή να έβλεπαν παρανόμως ληφθέντα αποδεικτικά μέσα, τα οποία συνεκτιμούσαν στη σκέψη τους, αλλά δεν τα περιελάμβαναν στο σκεπτικό της απόφασής τους…» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα Χρήστος Αποστολίδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...