Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη του εγκαταλειμμένου ακινήτου η κολόνα του οποίου καταπλάκωσε τον 22χρονο φοιτητή

Στο εδώλιο και υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου Λάρισας

Σχεδόν δύο χρόνια από τον άδικο χαμό του 22χρονου φοιτητή Νικόλα Μπιτσάκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν καταπλακώθηκε από κολόνα που συγκρατούσε τη μεταλλική πόρτα εγκαταλειμμένου, διώροφου σπιτιού στο κέντρο της Λάρισας, η αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου και υπηρεσιακού στελέχους του δήμου!

Οι συγγενείς του πρόωρα χαμένου νεαρού ζητούσαν από την πρώτη στιγμή την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τον άδικο χαμό του αγαπημένου τους. Μετά την τελευταία δικαστική εξέλιξη, ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι κατηγορούμενοι ως υπαίτιοι για τον θάνατο του 22χρονου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως και της κοινώς επικίνδυνης βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η δίκη τους έχει ήδη προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

foititis150241
Το σημείο όπου «έσβησε» ο 22χρονος Νικόλας

Ηταν γύρω στις 07.20 της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2022, όταν το μοναχοπαίδι της οικογένειας από τα Κατσιφαριανά Χανίων, που σπούδαζε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση με την παρέα του. Την ώρα που περνούσαν έξω από ένα εγκαταλειμμένο διώροφο σπίτι, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Οικονόμου εξ Οικονόμων, ο 22χρονος Νικόλας έριξε μια κλοτσιά στη μεταλλική πόρτα της εισόδου, με συνέπεια να καταρρεύσει η πλινθόκτιστη κολόνα που τη συγκρατούσε μαζί με κομμάτι του τοίχου και να τον καταπλακώσουν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

«Η πλινθόκτιστη κολόνα που τη συγκρατούσε (ενν. η πόρτα) και η οποία είχε υποστεί φθορές λόγω της πλημμελούς συντήρησής της, κατέρρευσε και τμήματα αυτής προκάλεσαν σε αυτόν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνεπεία της οποίας αποκλειστικά και μόνο επήλθε ο θάνατός του» τονίζεται στο κατηγορητήριο. Επικράτησε πανικός, με τους φίλους του νεαρού φοιτητή Οικονομικών να καλούν έντρομοι σε βοήθεια. Ενας από τους περιοίκους, που άκουσε τις φωνές του, περιέγραψε τις σκηνές αλλοφροσύνης που ακολούθησαν. «Πήγα εκεί πέρα, είδα το παλικάρι κάτω και συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Ξεκίνησα να του μετράω τον σφυγμό, είχε λίγο σφυγμό. Στην ουσία, είπα ψέματα στην κοπέλα: “Ναι, περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο. Μην αγχώνεσαι” για να ηρεμήσει. Και έπειτα από πέντε λεπτά ξεψύχησε, πήρε δύο βαθιές ανάσες και “έφυγε”. Μιλάμε για έναν όγκο τούβλα που έσπασε στο κεφάλι του παιδιού, το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

foititis15024
Ο αδικοχαμένος φοιτητής

Ο άτυχος Νικόλας είχε ξεκινήσει να ασχολείται με την ποδηλασία σε μικρή ηλικία και είχε καταφέρει να κατακτήσει τίτλους και μετάλλια. Οπως είχαν πει άνθρωποι που τον γνώριζαν, μετά το δυστύχημα, δεν μπορούσαν καν να φανταστούν ότι ένα παιδί με όνειρα και στόχους θα έφευγε από τη ζωή με τέτοιο τρόπο. «Ενα “χρυσό” παιδί ήταν. Καλός μαθητής, καλό παιδί, αθλητής. Πρωταθλητής, πόσα μετάλλια, πόσα πράγματα, χάθηκε έτσι άδικα! Ηταν καλός ποδηλάτης. Το καμάρι της οικογένειας ήταν, το μοναχοπαίδι τους. Χάσαμε ένα μικρό παιδί» είχε τονίσει η θεία του 22χρονου φοιτητή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...