Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Αποχώρησαν χθες το πρωί από το Σύνταγμα οι αγρότες υπό τους ήχους της μεγάλης επιτυχίας «Smooth criminal»

«Αντίο» με Μάικλ Τζάκσον

Υπό τους ήχους της μεγάλης επιτυχίας του Μάικλ Τζάκσον «Smooth criminal» αποχώρησαν λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί οι αγρότες από το Σύνταγμα, δίνοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού στα μπλόκα, όπου θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το ίδιο τραγούδι, που… διασκευάστηκε από τις κόρνες των τρακτέρ τους, είχε ξεχωρίσει από το απόγευμα της Τρίτης κατά την απόβαση των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο από πολίτες που ήταν στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.

agrotes21024

Οι αγρότες ανταπέδωσαν τη στήριξη στους πολίτες, επαναλαμβάνοντας το «Smooth criminal» κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία Συντάγματος, μετά την ολονύκτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στέλνοντας ένα μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν υποχωρούν, αλλά είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οπως λένε, δεν τους αρκεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, ενώ για το αγροτικό ρεύμα ζητούν η τιμή της κιλοβατώρας να πέσει στα 7 λεπτά. Το δυναμικό αγωνιστικό «παρών» είχαν δώσει προχθές το απόγευμα στη μεγάλη διαδήλωση περίπου 10.000 διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα με 160 τρακτέρ που είχαν παραταχθεί μπροστά από τη Βουλή, διεκδικώντας μέτρα για μείωση του αυξημένου κόστους παραγωγής των προϊόντων τους.

Oλοκλήρωση του συλλαλητηρίου

Οι αγρότες αποχώρησαν ακολουθώντας το αντίστροφο δρομολόγιο. Από το Σύνταγμα κινήθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου, πέρασαν από την πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στη λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί βγήκαν στη λεωφόρο Κηφισού και συνέχισαν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, με προορισμό τα μπλόκα από τα οποία ξεκίνησαν. Οσοι αγρότες είχαν φτάσει με συνολικά 112 λεωφορεία στην Αθήνα είχαν ήδη αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση του προχθεσινού συλλαλητηρίου.

agrotes210241
Αγρότες έξω από τη Βουλή

Μετά τις 12 χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και στην οδό Πανεπιστημίου, οι οποίες ήταν κλειστές από προχθές το απόγευμα, ενώ έγινε άρση της εκτροπής που διενεργούνταν στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού προς Καλλιρρόης. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι επέστρεψαν στα μπλόκα, όπου θα αποφασίσουν σήμερα στις γενικές τους συνελεύσεις τις επόμενες κινήσεις τους, μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πρωτεύουσα και την άρνηση της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματά τους.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αθήνα για τη φιλοξενία. Ηταν ιστορικές οι στιγμές αυτές που ζήσαμε από τους ανθρώπους τους απλούς, τους καθημερινούς, να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να μας δείχνουν το σήμα της νίκης, της γροθιάς. Ηλικιωμένες γυναίκες να μας χειροκροτούν όταν ανεβαίναμε στην πλατεία Ομονοίας και πιο πάνω. Ηταν ιστορικό συλλαλητήριο» δήλωσε το μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Γιάννης Βάγγος. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

agrotes22024

«Θέλουμε η κυβέρνηση να σκεφτεί ουσιαστικά και όχι με φθηνές ατάκες σαν να είμαστε στο Δελφινάριο, όπως “ξύσαμε τον πάτο”, “έρχεται η σπορά και θα φύγουν”» τόνισε ο κ. Βάγγος. Οι εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους μετά τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός με συναδέλφους τους από τη Θεσσαλία, οι οποίοι θα του θέσουν ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα από τη θεομηνία «Daniel». Οπως ανέφερε χθες το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων Ρίζος Μαρούδας, προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων είτε σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...