Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Η «μπάντα» θέλησης του Χρήστου Δάντη

Πώς το «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος» του δημοφιλούς ερμηνευτή με την ευαίσθητη καρδιά τραγουδιέται με ένα στόμα από δεκάδες παιδιά ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα

Κάθε φορά που ακούω τον Χρήστο Δάντη να τραγουδάει το «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος», εκτός από το ότι συγκινούμαι λες και το ακούω για πρώτη φορά, συνειδητοποιώ πόσο πολύ συνέβαλε το συγκεκριμένο τραγούδι στην αποδοχή των παιδιών μας. Είναι πραγματικά τεράστιο βήμα αποδοχής το ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας όταν αναφέρονται στα παιδιά ΑμεΑ τα αποκαλούν πια «παιδιά αγγέλους»!

Συγκεκριμένα, αρκετοί φίλοι, όταν με ακούνε να μιλάω για κάποιο θέμα που αφορά τα παιδιά μας, με ρωτάνε: «Είναι παιδί άγγελος;» Οταν δέχθηκα τη συγκεκριμένη ερώτηση για πρώτη φορά υπέθεσα πως ήταν πολύ ευγενική η κυρία που την έθεσε. Οταν όμως έγινε πια η καθιερωμένη για τη διευκρίνιση της υγείας των παιδιών μας, τότε συνειδητοποίησα πως κάτι αλλάζει. Και, ναι, αλλάζει η νοοτροπία μας ως κοινωνίας, γιατί σιγά σιγά φεύγει η συμπεριφορά της αποστροφής και της άγνοιας, και αντικαθίσταται από την αποδοχή, τον σεβασμό, την αναγνώριση και τη συμπάθεια προς την «άγνωστη» μέχρι κάποια χρόνια αναπηρία. Και κάπου εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η τέχνη κάνει θαύματα, αλλάζει τον τρόπο που μέχρι τώρα εισπράτταμε την πληροφορία, και αυτό είναι κάτι πραγματικά θαυμαστό!

amea280242
Ο γιος της Νένας Χρονοπούλου, Χρήστος

Ποιος να το περίμενε πως ένα τραγούδι που λέει «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω, το μόνο εγώ που σου ζητώ είναι αποδοχή» θα κάνει χιλιάδες παιδιά με αναπηρία να ταυτιστούν μαζί του και να τραγουδάνε μαζί με τη φωνή του Χρήστου Δάντη το «δικό τους» τραγούδι;

Δεκάδες βίντεο

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το συγκεκριμένο τραγούδι, το διαδίκτυο πλημμύρισε με παιδιά «αγγέλους» να το τραγουδάνε με δύναμη, με περηφάνια με περισσή προσπάθεια και πάθος! Δεκάδες βίντεο με «αγγελούδια» από όλη την Ελλάδα έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλοι τόσοι γονείς ένιωσαν τη δημόσια αποδοχή των παιδιών τους από άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Ισως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η παιδική αναπηρία σήκωσε τόσο ψηλά το ανάστημά της, και αυτό έγινε γιατί τα τραγούδια γράφουν τη δική τους ιστορία, χαράζουν τη δική τους διαδρομή και μαζί τους χαράζονται και οι ψυχές. Και οι ψυχές μας απέδειξαν πως εκπαιδεύονται σε όποια ηλικία, αρκεί να βρεις τον τρόπο να τις ξεκλειδώσεις και να τις διδάξεις, όπως έκανε ο Χρήστος Δάντης ερμηνεύοντας μοναδικά το συγκεκριμένο τραγούδι, γιατί κατάφερε, ξεκλειδώνοντας ψυχές, και άλλαξε τον τρόπο που αποκαλούν τα παιδιά με αναπηρία! Εμπρός, λοιπόν, να ακολουθήσουμε όλοι μαζί τον δρόμο που χάραξε για τα παιδιά αγγέλους ο Χρήστος Δάντης μέσα από την τέχνη του.

Ενα είναι το σύνθημα: «Αποδοχή»!

Χρήστο της καρδιάς μας, να είσαι καλά! Η συμβολή σου στην αποδοχή των παιδιών μας από μια ανεκπαίδευτη κοινωνία είναι τεράστια. Είμαι σίγουρη πως δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα, γιατί απλά είσαι περισσότερο ταπεινός άνθρωπος από ό,τι τεράστιος καλλιτέχνης! Σ’ αγαπάμε! Οπως σε αγαπάνε όλα τα παιδιά της μεγάλης «μπάντας» παιδιών ΑμεΑ απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας!

Εβελίνα, ετών 25

Η Εβελίνα έμαθε το «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος» σε μία μέρα, και δεν δίστασε να το τραγουδήσει ξανά και ξανά μπροστά σε πολύ κοινό με πάθος που θα ζήλευαν φτασμένοι καλλιτέχνες. Γνώριζε πως το τραγούδι είχε γραφτεί και για εκείνη και, όταν βρέθηκε ανάμεσα σε παιδιά αγγέλους όπως η ίδια, σε μια εκδήλωση, δεν δίστασε να ζητήσει το μικρόφωνο και να εμψυχώσει τους φίλους της ώστε να τη συνοδεύσουν στο τραγούδι τους.

amea280243
Η 25χρονη Εβελίνα

Νικόλας, ετών 16

Ο Νικόλας έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο τραγούδι και του αρέσει να τραγουδάει δημοτικά τραγούδια. Είναι πολύ εκπαιδευμένος και τρελαίνεται να παίζει κιθάρα. Μόλις άκουσε το τραγούδι και ένιωσε πως είναι γραμμένο και για εκείνον δεν σταμάτησε να το ακούει ξανά και ξανά, παρά μόνο όταν το είχε μάθει λέξη προς λέξη. Τότε πήρε την κιθαρούλα του και ξεκίνησε να τη γρατζουνάει και να τραγουδάει φορώντας το μοναδικό χαμόγελό του, το τραγούδι του. Εκτοτε, ο Νικόλας, κάθε φορά που ακούει ή τραγουδάει το «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος», ορθώνει το ανάστημά του περήφανα!

amea28024
Ο 16χρονος Νίκος με την κιθάρα του

Χρήστος, 17 ετών

Ενας έτοιμος καλλιτέχνης με λατρεία στη μουσική και στο τραγούδι, που ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή από την πρώτη σχολική ηλικία ερμηνεύοντας κάθε λογής στίχο με στοχοπροσήλωση και μεθοδικότητα, έφτασε στην ηλικία των 17 ετών, εκτός από το να ερμηνεύει, να παίζει μουσικά όργανα και μάλιστα να συμμετέχει σε μπάντα ως ντράμερ. Ακούγοντας τον Χρήστο να ερμηνεύει το «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος» σίγουρα θα περιμένει κάποιος πως θα τον καμαρώσουμε κάποια στιγμή να το τραγουδάει δίπλα στον Χρήστο Δάντη. Κάτι μου λέει πως αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει!

amea280241
Ο 17χρονος Χρήστος

Οι στίχοι

Εχω κι εγώ ένα όνειρο,
για να σας καταπλήξω,
Και μέσα από τα μάτια μου
τον κόσμο να σας δείξω.
Σε ένα μέρος πιο αγνό
όλοι σας να βρεθείτε,
Σε έναν τόπο που
ακούς αγγέλων προσευχές,
Είναι εκεί που, όταν βρεθώ,
με ραίνουν με ευχές.
Είμαι παιδί, είμαι άγγελος,
κι ήρθα να σε διδάξω,
Το μόνο εγώ που σου
ζητώ είναι αποδοχή.
Αγάπησέ με και, θα δεις,
τον κόσμο σου θ’ αλλάξω,
Η διαφορετικότητα
δεν είναι επιλογή!
Εγώ για σένα ήρθα εδώ,
να κλείσω τις πληγές σου,
Και να σου δείξω διαδρομές
που σώζουν την ψυχή.
Αφήσου μες στα μάτια μου
κι εμένα εμπιστεύσου,
Θα σ’ αγκαλιάσω με φτερά
αγάπης δυνατά
Που θα μας πάνε εκεί
που ο νους μονάχα αγαπά.

  • Μουσική: Χρήστος Δάντης
  • Στίχοι: Νένα Χρονοπούλου
  • Εκτέλεση – ενορχήστρωση: Χρήστος Δάντης
{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...