Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Τετ α τετ με τον ανακριτή ο ένας εκ των δύο «μαύρων πανθήρων» που πήγαν να βιάσουν 35χρονη κομμώτρια

«Ego kalo pedi»

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε ο νεαρός Σομαλός ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της ληστείας και της απόπειρας βιασμού της γυναίκας μέσα στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον ομοεθνή συνεργό του.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

«Αυτός παρέσυρε εμένα για ληστεία. Εγώ καλό παιδί» ανέφερε στην απολογία του, όπως είχε καταθέσει και στην Ασφάλεια Εξαρχείων ο 20χρονος Σομαλός. Ο ίδιος έριξε την ευθύνη στο 18χρονο ομοεθνή συνεργό του, που είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθεί.

somaloi150341
Ο ενας εκ των δύο Σομαλών την ώρα που φεύγει από την πολυκατοικία όπου διαμένει η 35χρονη κομμώτρια

Την ίδια φράση είχε πει και στην 35χρονη κομμώτρια, στο σπίτι της οποίας είχαν εισβάλει τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, επιχειρώντας να τη ληστέψουν αλλά και να τη βιάσουν. Για την τρομακτική της εμπειρία, η 35χρονη κομμώτρια είχε αναφέρει, μιλώντας στην «Espresso», πως προσπάθησε να τους αποτρέψει… με το καλό, όταν οι Σομαλοί, εναλλάξ, επιχείρησαν να τη βιάσουν: «“Φαίνεστε καλά παιδιά”, λέω σε αυτόν που έχει συλληφθεί, “γιατί το κάνετε αυτό;”, και μου κάνει την κίνηση με το χέρι του, και με σπαστά ελληνικά μου λέει “Εγώ. Οχι αυτός!”, και μου δείχνει τον άλλο που έψαχνε το διαμέρισμα. Αυτός, όταν ο άλλος πήγαινε να γίνει βίαιος, του έκανε “ήρεμα!” με το χέρι του. Τράβαγα την κουβέρτα μου για να τους καθυστερήσω».

Ο 20χρονος Σομαλός στην απολογία του ανέφερε ότι πούλησε με το συνεργό του το κινητό της 35χρονης κομμώτριας για 30 ευρώ σε αλλοδαπό στην πλατεία Ομονοίας. Το κινητό τηλέφωνο, όπως προέκυψε στη συνέχεια, είχε περιέλθει στην κατοχή λαθρομετανάστη από το Ιράν. Εκείνος το χρησιμοποίησε με τις εφαρμογές της 35χρονης, έτσι εκείνη κάλεσε στον αριθμό της και του ζήτησε πληροφορίες, καθώς τον ενημέρωσε ότι είχε κλαπεί. Ετσι, ο Ιρανός φοβήθηκε τα μπλεξίματα και παρέδωσε το κινητό στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

somalos130343

Οι δύο Σομαλοί παράνομοι μετανάστες έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο, με κλοπές, διαρρήξεις και ληστεία με απειλή. Μέχρι το 2022, ο 20χρονος διέμενε ως «ασυνόδευτο ανήλικο» σε δομή φιλοξενίας στην Καλλιθέα. Είχε δηλωθεί επτά φορές η εξαφάνισή του στην Αστυνομία, ωστόσο επέστρεφε και αποχωρούσε ξανά όποτε ήθελε, χωρίς να έχει συνέπειες. Οταν ενηλικιώθηκε, αποχώρησε και παραβιάζοντάς το εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα Ολλανδού υπηκόου, ο οποίος ζει και εργάζεται και στην Ελλάδα και στην πατρίδα του ανά έξι μήνες.

Σε δομή ανηλίκων στην Κυψέλη διαβιούσε και ο 18χρονος Σομαλός συνεργός του, μέχρι το 2022, επίσης ως «ασυνόδευτο ανήλικο». Το 2023 η δομή δήλωσε την εξαφάνισή του και η Αστυνομία τον εντόπισε να έχει παραβιάσει την είσοδο του ταμείου Αεροπορικής Αμυνας, στην οδό Σωκράτους, όπου είχε τοποθετήσει λουκέτο, ενώ κοιμόταν σε δωμάτιο του ισογείου. Στην κατοχή του μάλιστα, του είχε κλεμμένο ποδήλατο! Οι δύο Σομαλοί λαθρομετανάστες, υπότροποι σε εγκληματικές ενέργειες, έχουν συλληφθεί και έχουν παραπεμφθεί στις εισαγγελικές Αρχές πολλές φορές, ωστόσο αφήνονται ελεύθεροι με όρους, καθώς εκκρεμεί σε βάρος τους το ποινικό δικαστήριο και δεν τους επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα. Ωστόσο, καθώς πρόκειται για υπηκόους τρίτης χώρας, η Ελλάδα δεν έχει διακρατική συμφωνία με τη Σομαλία και δεν μπορεί να εκτελεστεί η διάταξη απέλασης, καθώς η Σομαλία δεν τους δέχεται πίσω.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...