Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Casserole bistro: Νόστιμο φαγητό σε έναν καλαίσθητο χώρο στον Γέρακα

Πολύ κοντά στην Πλατεία του Γέρακα θα βρείτε ένα καλαίσθητο μπιστρό, με ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμο φαγητό. Πρόκειται για το Casserole bistro, που ανήκει στους Χρήστο Τρικούκη και Δημήτρη Παπαζυμούρη (aka Cucina Caruso).

Πολύ κοντά στην Πλατεία του Γέρακα θα βρείτε ένα καλαίσθητο μπιστρό, με ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμο φαγητό. Πρόκειται για το Casserole bistro, που ανήκει στους Χρήστο Τρικούκη και Δημήτρη Παπαζυμούρη (aka Cucina Caruso).

casserole bistrot kava

Tο εστιατόριο είναι αρκετά καινούριο καθώς  άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2022 με ιδιοκτήτη αρχικά μόνο τον Xρήστο Τρικούκη. Στην ομάδα προστέθηκε πριν από λίγους μήνες ο Δημήτρης Παπαζυμούρης ως συνιδιοκτήτης αλλά και υπεύθυνος του μενού.

casserole bistrot papazymouris

Ο χώρος μικρός, αλλά ατμοσφαιρικός και φιλόξενος. Ανάλογα βέβαια με τις κρατήσεις, ανοίγουν και τον εξωτερικό χώρο, που είναι ντυμένος με τζαμαρία. Στον τοίχο που αντικρίζεις μόλις μπαίνεις στο εστιατόριο, αντικρίζεις μια πολύ όμορφη κατασκευή που έχουν φτιάξει για κάβα και κοσμεί ολόκληρο τον τοίχο του εστιατορίου ενώ σε έναν άλλο τοίχο του εστιατορίου, ανάμεσα σε άλλους πίνακες και διακοσμητικά θα ξεχωρίσετε το οικόσημο της οικογένειας του Δημήτρη Παπαζυμούρη από τις κεφαλονίτικες ρίζες του.

casserole bistrot oikosimo

Το μενού αλλάζει κάθε εβδομάδα, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και την εποχικότητα, αν και υπάρχει ένας κοινός κορμός συνταγών που παραμένει ίδιος. Ο χαρακτήρας των πιάτων αντικατοπτρίζει τη μαγειρική προσωπικότητα του Δημήτρη Παπαζυμούρη που συνδυάζει αρκετά αρμονικά τόσο ελληνικές κλασικές συνταγές -όπως τα κεφτεδάκια ή το γιουβέτσι- όσο ιταλικές και γαλλικές, που πηγάζουν από τα ταξίδια του, τις επιρροές του και την καταγωγή του. Το μενού είναι λιτό, αλλά έχει προτάσεις για όλα τα γούστα. Οι ποσότητεςκανονικές, οπότε θα μπορούσατε είτε να πάρετε πιάτα και να τα μοιραστείτε με την παρέα σας είτε να παραγγείλετε ο καθένας το πιάτο του. Οι σαλάτες είναι πληθωρικές ενώ το ψωμί είναι χειροποίητο και συνοδεύεται από ελιές και ελαιόλαδο από τη Μάνη.

casserole bistro keftedakia 961x1024 1
Στα must είναι το καρπάτσιο, το οποίο σερβίρεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή του, που μπορείτε να ζητήσετε στον σεφ να σας τη διηγηθεί. Η παρουσίασή του λιτή και λιγότερο λεπτή από τα συνηθισμένα, ενώ η σος μαγιονέζας έρχεται κι εκείνη να προστεθεί σε μια αρκετά πυκνή στρώση. Αν αγαπάτε το καρπάτσιο, το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο.

Από σαλάτες δοκίμασα την πράσινη σαλάτα με μπλε τυρί, αχλάδι, ρόδι και καρύδια. Ήταν και πληθωρική σε ποσότητα και μεστή σε γεύση. Άλλωστε ο συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών είναι win-win κατάσταση.

casserole bistro giouvetsi 768x1024 1

Ένα πιάτο που δεν πρέπει να παραλείψετε να πάρετε από τα ορεκτικά είναι τα κεφτεδάκια με πατάτες. Πολύ κλασικά, μαμαδίστικα, όπως πρέπει. Σερβίρονται με δυο σάλτσες. Η μια -η κόκκινη- έχει μέσα μεγάλη ποσότητα κύμινου ώστε να παραπέμπει στα σουτζουκάκια. Οι πατάτες είναι φρέσκες και ταιριάζουν αρκετά και με αυτή τη σος.
Η σος που θα σας προτείνει ο σεφ -που ταιριάζει πολύ και με τις πατάτες- είναι η σος «Επίκουρος». Πρόκειται για την αυθεντική συνταγή της σος που είχε ένα από τα πιο παλιά φαστ φουντ της Αθήνας, ο Επίκουρος, που θα το θυμούνται οι πιο παλιοί.

casserole bistro krema lemoni

Στα κυρίως, ξεχώρισα μια πολύ απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή. Τα πικάντικα ζυμαρικά με τη ‘njuga. Αν δεν είστε λάτρεις των καυτερών, μην την επιλέξετε. Αν πάλι σας αρέσουν, τότε αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε, καθώς καίει αρκετά και σε κερδίζει με την απλότητά του. Τα ζυμαρικά -strozzapreti (σαν τα δικά μας σιουφιχτά)- είναι χειροποίητα και τα προμηθεύονται από ένα εργαστήριο στο Μενίδι, όπως και όλα τους τα ζυμαρικά.

Εξίσου πολύ νόστιμο ήταν και το γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα, που έλιωναν στο στόμα. Πολύ κλασικά μαγειρεμένο, με τα μπαχαρικά του και τα μυρωδικά του, σε κέρδισε σε κάθε πιρουνιά.

casserole bistro escalope paris 943x1024 1

Το τελευταίο πιάτο που δοκίμασα ήταν το εσκαλόπ cafe de paris, που είναι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Πρόκειται για μια μοσχαρίσια μπριζόλα medium-rare με μια πραγματικά πληθωρική σάλτσα βουτύρου με 24 υλικά (ανάμεσά τους δενδρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο). Ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά ιδιαίτερα… πληθωρική για τα γούστα μου.

casserole bistro xalvas 1024x938 1

Στα γλυκά, το must είναι ο χαλβάς. Δεν είναι η κλασική συνταγή αλλά μια ειδική πατέντα του μαγαζιού (την ονομάζουν εξτραορντινέρ), που από ό,τι μας είπε ο Δημήτρης Παπαζυμούρης, υπήρχε προτού αναλάβει τα ηνία της κουζίνας, του άρεσε και την κράτησε. Σερβίρεται ζεστό, τρώγεται με το κουτάλι και σε γεύση σε παραπέμπει περισσότερο στα μπισκότα κανέλας που τρώγαμε μικροί.

casserole bistro salata 1024x857 1

Πολύ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και το γλυκό με λεμόνι που προτείνεται στους διαβητικούς! Ελαφρύ, δροσερό και νόστιμο, που δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ζάχαρη.

Ο κατάλογος των κρασιών περιέχει αρκετές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα αποκλειστικά. Παράλληλα, στο Casserole Bistro εφαρμόζουν την ενέργεια που είναι περισσότερο μόδα στο εξωτερικό Bring your own bottle. Τι σημαίνει αυτό; Όποιοι πελάτες θέλουν μπορούν να έρθουν με το δικό τους μπουκάλι κρασί, να το ανοίξουν εκεί και να το καταναλώσουν με το φαγητό τους.

Στον κατάλογο υπάρχει σήμανση και για vegan, gluten free, αλλά και για πιάτα που είναι κατάλληλα για διαβητικούς. Ο σεφ είναι διαβητικός, οπότε γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση από τη δική του εμπειρία και γι’ αυτό θέλησε να φροντίσει να υπάρχει ειδική μέριμνα και στον κατάλογο.

Κατά διαστήματα στο εστιατόριο διοργανώνονται live βραδιές, όπως αυτή που έχουν προγραμματίσει για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

info
Kαρδίτσας 12, Γέρακας, 210 661 8838
Τιμή: €35-50/άτομο, χωρίς κρασί

Πηγή: Νίκη Κοσκινά / Olive Magazine

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...