Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία για το μακελειό στο «Crocus City Hall»

Με κομμένα αυτιά και σαν... κότες οι τρομοκράτες

Με τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο εμφανίστηκαν σε ρωσικό δικαστήριο οι τέσσερις συλληφθέντες για το «Μπατακλάν της Ρωσίας», που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών «Crocus City Hall», στα περίχωρα της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 182.

wagner260343
Ενας εκ των συλληφθέντων προσήλθε στο δικαστήριο με κομμένο αυτί

Συνολικά, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών. Το δικαστήριο έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, τον Νταλερζόν Μιρζόεφ, τον Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα, τον Σαμσιντίν Φαριντουνί και τον Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ. Από τους τέσσερις που κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, ο Μιρζόεφ και ο Ρατσαμπαλιζόντα φέρεται ότι παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Σύμφωνα με το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα. Στα πλάνα από τις συλλήψεις τους, τα οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, τρεις από τους άνδρες έχουν αίμα στο πρόσωπο.

wagner260342
Οι συλληφθέντες ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα με εμφανή τα σημάδια από τον άγριο ξυλοδαρμό από άντρες της ρωσικής αστυνομίας

Τα βίντεο

Ο Ρατσαμπαλιζόντα εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα με επίδεσμο στο αυτί. Λίγες ώρες νωρίτερα κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε έναν άνδρα ο οποίος έμοιαζε με τον Ρατσαμπαλιζόντα να ξυλοκοπείται κατά τη σύλληψή του. Κάποιος που δεν φαίνεται στο βίντεο έκοψε το αυτί του συλληφθέντος και, σύμφωνα με αναφορές, τον ανάγκασε να το φάει.

wagner260345
Οι συλληφθέντες ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα με εμφανή τα σημάδια από τον άγριο ξυλοδαρμό από άντρες της ρωσικής αστυνομίας

Σε ειδική καρέκλα

Οταν πήρε τη θέση του στη δικαστική αίθουσα, διαπιστώθηκε ότι ο Μιρζόγεφ είχε εμφανώς μαυρισμένο το ένα μάτι. Ο Φαριντουνί, από την άλλη, είχε πρησμένο μάγουλο, ενώ τον Φαϊζόφ τον έφεραν πάνω σε ειδική καρέκλα, καθώς όχι μόνο δεν μπορούσε να περπατήσει, αλλά δεν μπορούσε ούτε τα μάτια του να ανοίξει. Την ίδια ώρα, φωτογραφία που κυκλοφορούσε σε ρωσικούς λογαριασμούς στο Telegram φέρεται ότι δείχνει έναν από τους 11 συνολικά υπόπτους που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική επίθεση να ανακρίνεται και να υποβάλλεται σε ηλεκτροσόκ στους όρχεις, σύμφωνα με την «Daily Mail». Στη φωτογραφία που αναδημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα φαίνεται ο άνδρας με κατεβασμένο το παντελόνι να είναι ξαπλωμένος στο δάπεδο γηπέδου, ενώ ένα καλώδιο που ξεκινάει από μια συσκευή καταλήγει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του.

wagner26034

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η Ρωσία δεν σχολίασε την ανάληψη ευθύνης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να σημειώνει ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η προεδρική διοίκηση θα έκανε λάθος να προβεί σε σχόλια σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας».

wagner260344
Οι συλληφθέντες ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα με εμφανή τα σημάδια από τον άγριο ξυλοδαρμό από άντρες της ρωσικής αστυνομίας

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προτάξει από την πλευρά του το σενάριο εμπλοκής της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι κάποιοι στην Ουκρανία είχαν κάνει προετοιμασίες για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα. Το Κίεβο από την άλλη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση, ενώ o εκπρόσωπος Τύπου της μυστικής υπηρεσίας του ουκρανικού στρατού HUR Αντρέι Γιούσοφ ισχυρίστηκε στην «Ukrainska Pravda» ότι για το μακελειό ευθύνεται η ρωσική μυστική υπηρεσία.

wagner260341
Οι συλληφθέντες ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα με εμφανή τα σημάδια από τον άγριο ξυλοδαρμό από άντρες της ρωσικής αστυνομίας

Πάντως, η ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος έσπειρε φόβο στη δυτική Ευρώπη για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Ενδεικτικό είναι ότι η Γαλλία, που το 2015 δέχτηκε χτύπημα από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη θεατρική αίθουσα «Μπατακλάν» με δεκάδες νεκρούς, έθεσε στο μέγιστο επίπεδο τα μέτρα ασφαλείας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...