Νοσοκομείο στον… πάγο

Τρεις μέρες χωρίς θέρμανση έμειναν γιατροί, ασθενείς και εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Κιλκίς

Τριτοκοσμικές καταστάσεις βίωσαν γιατροί, ασθενείς και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Κιλκίς, καθώς «πάγωσαν» οι νοσηλευόμενοι, μεταξύ των οποίων νεογνά και λεχώνες, ακυρώθηκαν χειρουργεία, ενώ ούτε καν τα πλυντήρια μπορούσαν να λειτουργήσουν, επειδή δεν υπήρχε σταγόνα… πετρελαίου!
Την ώρα που το θερμόμετρο έχει πάρει την κάτω βόλτα στη βόρεια Ελλάδα, το νοσοκομείο του Κιλκίς έμεινε τρεις ολόκληρες μέρες χωρίς θέρμανση. Οι εργαζόμενοι θεωρούν υπεύθυνη για την κατάσταση που καταγγέλλουν ότι δημιουργήθηκε την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς, την οποία καταγγέλλουν «για πεισματική άρνηση και γραφειοκρατική αγκύλωση», με συνέπεια τη μη έγκαιρη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος για την προμήθεια πετρελαίου. Αυτό, όπως λένε, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Προμήθεια καυσίμων

Η οργισμένη καταγγελία στάλθηκε τόσο στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου όσο και στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ κοινοποιήθηκε και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχουν μεταβληθεί το καθεστώς και η διαδικασία προμήθειας καυσίμων από το νοσοκομείο μας και παρότι τα εντάλματα που αφορούσαν το πετρέλαιο θεωρούνταν πάντα από την επίτροπο, ξαφνικά άλλαξε στάση και δεν θεώρησε εγκαίρως -ως όφειλε- το ένταλμα αξίας 4.998 ευρώ που αφορούσε προμήθεια 4.520 λίτρων πετρελαίου» σημειώνουν στην αναφορά τους οι εργαζόμενοι και συνεχίζουν:
«Παρά τις αγωνιώδεις και δραματικές εκκλήσεις από μέρους των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας προς το γραφείο της επιτρόπου, προφανώς λόγω άγνοιας κινδύνου και παντελούς έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας, γνωρίσματα τα οποία θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν μια κρατική λειτουργό, δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε».

Οπως λέει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο του Κιλκίς Βασίλης Τριανταφυλλίδης: «Για τρεις ολόκληρες μέρες η έλλειψη καυσίμων οδήγησε σε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων, όπως βαρέων καταγμάτων υπερηλίκων ή γυναικολογικών περιστατικών, ενώ η θέρμανση ήταν ανεπαρκής. Δεν είχαμε ζεστό νερό για το λουτρό των νεογνών και των λεχώνων, ούτε για την παραγωγή ατμού για τα μηχανήματα αποστείρωσης και λειτουργίας των πλυντηρίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με… πίστωση, καθώς μόλις διέγνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου ότι το ένταλμα δεν επρόκειτο να θεωρηθεί, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Νίκος Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ