Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Κουζουλάθηκαν

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη οι οποίες πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους και βρίσκουν το σθένος να το καταγγείλουν στις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια!

Με τις μνήμες από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της μπροστά στο φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Πρωταπριλιάς, να είναι ακόμη νωπές, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στο νησί έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, τείνοντας να γίνει μάστιγα.

viasmos7487787

Καθημερινά, αστυνομικοί καλούνται να διαχειριστούν μία σειρά από σοκαριστικές υποθέσεις, έπειτα από καταγγελίες απελπισμένων γυναικών, οι οποίες τηλεφωνούν στο κέντρο της Αμεσης Δράσης και ζητούν βοήθεια, προκειμένου να δοθεί τέλος στον εφιάλτη που βιώνουν και να νιώσουν ασφαλείς. Το μπαράζ των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία που διαχειρίστηκε η Αστυνομία στο Ηράκλειο τα τελευταία 24ωρα περιλαμβάνει την περίπτωση μιας 28χρονης, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 22χρονο πρώην σύντροφό της, που εισέβαλε στο σπίτι της και τη χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο και το κεφάλι, προκαλώντας της σωματικές βλάβες, προχθές τα ξημερώματα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάποια στιγμή ο νεαρός νταής έβγαλε και ένα μαχαίρι και την απείλησε με αυτό! Χτυπημένη όπως ήταν και σε κατάσταση σοκ, η νεαρή γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και πέρασαν χειροπέδες στον 22χρονο μαχαιροβγάλτη.

Λίγη ώρα αργότερα, μια 27χρονη κάλεσε την Αμεση Δράση και, τρέμοντας από το σοκ, κατήγγειλε ότι ο 29χρονος πρώην σύντροφός της εμφανίστηκε απροειδοποίητα στο σπίτι της, άρχισαν να καβγαδίζουν και κάποια στιγμή τη χαστούκισε, χωρίς, ωστόσο, να της προκαλέσει σωματικές βλάβες. Σημειώνεται ότι στον νεαρό έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται να προσεγγίζει την κοπέλα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και να επικοινωνεί μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο.

viasmos862448

Σύμφωνα με το ekriti.gr, θύμα ενδοοικογενειακής βίας έπεσε, επίσης, μια 37χρονη, η οποία κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές πως ο 39χρονος σύζυγός της, με καταγωγή από την Γκάνα, την έσπρωξε, με συνέπεια εκείνη να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει. Κατόπιν, άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε τελικά και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή απειλών, που καταγράφηκε μέσα σε λίγες ώρες από το προηγούμενο, αφορά μια 56χρονη, η οποία κατοικεί σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οπως κατήγγειλε η γυναίκα ταραγμένη, νωρίτερα της είχε τηλεφωνήσει ο 33χρονος γιος της και την απείλησε, προκαλώντας της τρόμο, με συνέπεια αστυνομικοί να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...