Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η «Lady» και η… εκλεκτή παρέα της

Η «Lady» του ελληνικού πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου συναντιέται επί...

Η Καγιά κάνει το… φέσι μόδα στον Σκάι

Με αέρα από την Τουρκία το νέο ριάλιτι της...

Ο Μουτσινάς Σκάι… μύτη ξανά στην τηλεόραση

Στο... παρά πέντε φλερτάρει με τον Σκάι ο Νίκος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Σχολείο στην Πάτρα λειτουργούσε σαν mini market ναρκωτικών

Μαθητές βαποράκια

Σχολείο στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαρούδα, κατάντησε «mini market» ναρκωτικών , ενώ η 12μελής συμμορία, μέσω των ανήλικων μελών της, δεν χορηγούσε μόνο χασίς και MDMA στα παιδιά, αλλά χρησιμοποιούσε και το σχολικό συγκρότημα (γυμνάσιο – λύκειο) ως αποθήκη, αφού στο κόλπο ήταν και ανήλικοι μαθητές.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμα και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης. Και δεν φτάνει αυτό, αργά το βράδυ του Σαββάτου συγγενείς συλληφθέντων αρχηγικών μελών της οργάνωσης, που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, προσήλθαν στο Αστυνομικό Μέγαρο με σκοπό να τους επισκεφθούν και να τους δώσουν φαγητό.

narkotika29044

Οι προθέσεις τους ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, δεν ήταν αθώες, καθώς κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν ποσότητες χασίς και δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μέσα σε κρουασάν! Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, και συγκεκριμένα: Τέσσερις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14, 15, 17 και 17 ετών, αντίστοιχα. Μαθήτρια μάλιστα λυκείου πριν από τις συλλήψεις παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση για «ιδία χρήση». Σε βάρος των 12 μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτόν, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Επίσης σε βάρος των γονέων και των κηδεμόνων των ανηλίκων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι τους τελευταίους δύο μήνες, στην Πάτρα, η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και, για να πετύχουν τον σκοπό τους, διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών, ακόμα και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον. Από τα 12 μέλη τα τέσσερα είναι ανήλικοι μαθητές που χρησιμοποιούνταν για βαποράκια, προκειμένου να προωθούν τα ναρκωτικά στους συμμαθητές τους.

narkotika290441

Στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν φροντίσει το τελευταίο δίμηνο να παρακολουθούν και τα τηλέφωνα της σπείρας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένες συνομιλίες με το αλισβερίσι που γινόταν. Μεταξύ άλλων ακούγονται να συζητούν για το πώς θα μεταφέρουν ναρκωτικά από την Αθήνα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν συνθηματικά για τα ναρκωτικά, λέγοντας ονόματα φαγητών, όπως σε μια περίπτωση που αναφέρουν ότι θα δώσουν «κανελόνια με κιμά».

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ δύο μελών:

Α: Θα το πάρουμε… καθαρό να καταλάβεις.

Β: Από Αχαγιά το πήρα, δεν σου λένε μαλα…ίες

Α: Σε κοροϊδεύουν, μη σε δουλεύουν.

Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.

Α: Αυτό λέω, καμία σχέση με καθαρό.

Β: Καθαρό, αδελφέ, θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα…

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

● 212,9 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη

● 21,8 γραμμάρια κοκαΐνη

● 29,7 γραμμάρια MDMA

● δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα κάνναβης και καπνού

● Τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα)

● Δύο σιδερογροθιές

● Ενα ξύλινο μπαστούνι, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα και το χρηματικό ποσό των 4.450 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

«Δράκος» στα στενά της Σακελλαροπούλου – Η επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε 19χρονη!

Σοκ, ανατριχίλα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη που...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...

Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, full in love με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα

Το «επιχειρείν» και η πολιτική… ερωτεύτηκαν στο L.A.! Η...