Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο κατολίσθησης

Μόνο από... καρτ ποστάλ!

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, λόγω κινδύνου κατολίσθησης! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, απαγορεύεται η πρόσβαση και η προσέγγιση στην παραλία έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, τόσο από θαλάσσης όσο και από τη στεριά, για την προστασία «των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Στα μέτρα αυτά, που ίσχυαν και πέρυσι, παρά τις προσπάθειες των τοπικών Αρχών και τις άνωθεν διαβεβαιώσεις για το άνοιγμα της δημοφιλούς παραλίας που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η προσέγγιση / αγκυροβολία σκαφών, όπως και το κολύμπι από επιβαίνοντες στα σκάφη, οπουδήποτε μέσα στον κόλπο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τα δύο άκρα του όρμου. Σε ό,τι αφορά το πλάτωμα, απαγορεύεται η πρόσβαση επισκεπτών, με όριο απαγόρευσης την απόσταση 10 μέτρων από το όριο του πρανούς.

navagio09054

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλάτωμα του «Ναυαγίου» βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης και ο δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος, στο πλαίσιο της τοποθέτησης πινακίδων που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τις κατολισθήσεις. Οπως δήλωσε ο κ. Ακτύπης στο imerazante.gr: «Ο δήμος έβαλε πινακίδες και πήγαμε με τον δήμαρχο για να τις δούμε. Η Περιφέρεια προχωράει το έργο της προστασίας με τον φράχτη. Οσον αφορά το ΦΕΚ, ισχύει το ίδιο με το περσινό για την ασφάλεια στην περιοχή. Ηδη είμαστε στη διαδικασία ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση του “Ναυαγίου”. Οταν ο δήμος αναλάβει, τότε ένα θα είναι σίγουρο: Θα μπορέσουμε να έχουμε και ανοιχτό “Ναυάγιο” πάνω στην περιοχή του πλατώματος, γιατί θα υπάρχει ασφάλεια, θα μπορεί να το παρακολουθεί ο δήμος και να το διαχειριστεί. Από την κάτω πλευρά θα ισχύσει ό,τι και πέρσι. Η ασφάλεια των επισκεπτών είναι το Α και το Ω. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρξει αφεντικό στην περιοχή και το αφεντικό θα είναι ο δήμος. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και ο δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση, όλα θα εξελιχθούν όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε: «Ηδη επισκέπτονται καθημερινά το “Ναυάγιο” εκατοντάδες άτομα με σκοπό να δουν τη θέα, αλλά δυστυχώς ασφάλεια δεν υπάρχει. Αυτό φωνάζαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διαχείριση του δήμου». Και κατέληξε τονίζοντας πως υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...