Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Παλαιστίνιος κρατούσε κλειδωμένη σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην Ομόνοια μια 33χρονη

Αδυνατεί να χωρέσει ανθρώπινος νους όσα υπέφερε μια 33χρονη...

O «Mαζώ» στο ΟΑΚΑ για τους Rammstein

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Μαζωνάκη μετά το ξέσπασμα...

Μπέσσυ Αργυράκη: Η μεγάλη κυρία της Eurovision δεν μασάει τα λόγια της...

Η Μπέσσυ Αργυράκη δεν είναι απλώς μια διαχρονική ερμηνεύτρια...

Γιώργος Λιάγκας κατά Γρηγόρη Αρναούτογλου

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γρηγόρη Αρναούτογλου στις κάμερες...

Διακοπές «all in» στην πρωτοτυπία

Αυτά είναι τα 5+1 πιο παράδοξα Airbnb, που αποτελούν τους πλέον ιντριγκαδόρικους προορισμούς στον πλανήτη

Τα πιο παράδοξα Airbnb στον κόσμο έχουν φτιαχτεί σε χώρες που δεν φημίζονται για τον καλοκαιρινό τουρισμό, όπως η Σκοτία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Ουαλία και η Αγγλία, καθώς, μια και δεν μπορούν να ποντάρουν στον ήλιο και στη θάλασσα, επέλεξαν να πάνε «all in» στην πρωτοτυπία.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Από το σπίτι των Βίκινγκς και τις παράξενες καλύβες που είναι «φυτεμένες» μέσα στη φύση, μέχρι το καταφύγιο από πηλό και ξύλα με θέα τα αστέρια και τα σπίτια για λάτρεις θρυλικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, η MailOnline παρουσίασε τους πιο ιντριγκαδόρικους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Αν θέλει κανείς να νιώσει όπως οι πρωταγωνιστές της σειράς «Vikings» δεν έχει παρά να επισκεφτεί το Viking Longhouse στο χωριό Κλίνογκ-Φάουρ της Ουαλίας. Είναι σχεδιασμένο όπως τα σπίτια που κατοικούσαν οι Βίκινγκς της Σκανδιναβίας, με την τεράστια σκεπή η οποία συχνά καλυπτόταν από χόρτα, αλλά οι κατασκευαστές του είχαν και περιβαλλοντικές ανησυχίες, χτίζοντας κάτω από τη γη το μεγαλύτερο μέρος του, ώστε να ταιριάζει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

airbnb200541
Το Viking Longhouse στο χωριό Κλίνογκ-Φάουρ της Ουαλίας

Το εσωτερικό του είναι αποκλειστικά φτιαγμένο από ξύλο, ενώ βγαίνοντας κανείς από το σπίτι, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι, μπορεί να θαυμάσει από τη μια πλευρά τη θέα των βουνών και από την άλλη τη θέα της θάλασσας.

airbnb20054
Το Viking Longhouse στο χωριό Κλίνογκ-Φάουρ της Ουαλίας

Το Hazel Cave, στη Βόρεια Ιρλανδία, όχι μόνο είναι κυριολεκτικά «φυτεμένο» μέσα στη φύση της κομητείας Λοντοντέρι, αλλά μπορεί να δελεάσει όποιον παρακολουθούσε φανατικά την επική σειρά «Game of Thrones».

airbnb2005411
Το Hazel Cave στη Βόρεια Ιρλανδία

Από τη μια βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη λίμνη Duncrun Fishing, η οποία αποτελεί πόλο έλξης όσων είναι παθιασμένοι με το ψάρεμα, ενώ σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν εντυπωσιακοί καταρράκτες και φυσικές πηγές. Από την άλλη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον ίδιο χώρο όπου η «μητέρα των δράκων» Ντενέρις του «Game of Thrones» κράτησε για πρώτη φορά στα χέρια της τους ιπτάμενους δράκους της. Αυτό διότι η περιοχή είχε επιλεγεί στα γυρίσματα ως τόπος της φυλής Ντοθράκι, της οποίας η νεαρή Ντενέρις έγινε αρχηγός.

airbnb2005410
Το Hazel Cave στη Βόρεια Ιρλανδία

Ενα πραγματικό καταφύγιο κάτω από τ’ άστρα είναι το Hideaway Under the Stars, στο Μόρεϊ της Σκοτίας. Είναι κατασκευασμένο από πηλό και ξύλα, με ένα στρογγυλό άνοιγμα στο κέντρο της σκεπής, που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη θέα των αστεριών τα βράδια. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να φιλοξενεί οικογένειες και φέρνει κοντά στη φύση με εξωτερικές δραστηριότητες τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά.

airbnb200549
Το Hideaway Under the Stars στο Μόρεϊ της Σκοτίας

Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο μεγάλης φάρμας, όπου κυκλοφορούν ελεύθερα πάπιες και κότες που είναι εξοικειωμένες με τους ανθρώπους, ώστε να τις χαϊδεύουν άφοβα τα παιδιά. Οσον αφορά τους γονείς, μπορεί να χαλαρώσουν κάνοντας μπάνιο σε ειδικά σημεία του μικρού ποταμού που περνάει κοντά από το σπίτι.

airbnb200548
Το Hideaway Under the Stars στο Μόρεϊ της Σκοτίας

Οποιος λάτρεψε τις ταινίες των τριλογιών «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» και «Το χόμπιτ» έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από τη ζωή των χόμπιτ στο θρυλικό χωριό Σάιρ, αν επισκεφθεί το Bag End Hobbit House στην ακτή του Νόρφολκ της Αγγλίας. Οταν μπει στο σπίτι των χόμπιτ από τη χαρακτηριστική στρογγυλή πόρτα, σκύβοντας για να μη χτυπήσει το κεφάλι, όπως έχει δει στις ταινίες, θα αναγνωρίσει την τυπική διακόσμηση με τα μαγειρικά σκεύη να είναι κρεμασμένα στον τοίχο, ενώ στις δύο κρεβατοκάμαρες θα αντικρίσει κρεβάτια με την τεχνοτροπία των χόμπιτ. Εξω από το σπίτι περιμένει τον επισκέπτη ένα ξύλινο υδρομασάζ για να απολαύσει και σύγχρονες ανέσεις.

airbnb200547
Το Bag End Hobbit House στην ακτή του Νόρφολκ της Αγγλίας

airbnb200546
Το Bag End Hobbit House στην ακτή του Νόρφολκ της Αγγλίας

Οποιος, όμως, θέλει να αποκοπεί πλήρως από τον σύγχρονο τρόπο ζωής που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την υπερβολική χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας, μπορεί να επισκεφτεί το Unique Magical Roundhouse στην Κορνουάλη της Αγγλίας. Στη σελίδα του Airbnb οι ιδιοκτήτες του τονίζουν ότι δεν διαθέτει ούτε ίντερνετ μέσω wi-fi ούτε τηλεόραση, έτσι ώστε να είναι ιδανικό ησυχαστήριο για τους επισκέπτες του. Πάντως, οι τουρίστες δεν θα βαρεθούνε, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν εντυπωσιακές παραλίες και όρμους, να περπατήσουν σε μονοπάτια δίπλα από τη θάλασσα και να δουν άγρια ζώα, όπως λαγοί, ασβοί και κουκουβάγιες.

airbnb200543
Το Unique Magical Roundhouse στην Κορνουάλη της Αγγλίας

airbnb200542
Το Unique Magical Roundhouse στην Κορνουάλη της Αγγλίας

Επιστροφή στη φύση υπόσχεται και το Magical Woodland Hideaway στο Καρμαθενσάιρ της Ουαλίας. Πρόκειται για καλύβα που κατασκευάστηκε από πηλό και ξύλα από τη γύρω περιοχή, ώστε να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Χτισμένη σε πλαγιά στα Μαύρα Ορη, που είναι φημισμένα για τη μαγευτική ομορφιά τους, είναι δίπλα στην όχθη ποταμού, ο οποίος θα νανουρίσει τους επισκέπτες με τον ήχο που κάνει το τρεχούμενο νερό. Οποιος το ενοικιάσει μέσω Airbnb έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει κάνοντας περιπάτους στο δάσος απολαμβάνοντας το καταπράσινο τοπίο και να έρθει σε επαφή με τη φύση για να λυτρωθεί από τον θόρυβο των πόλεων.

airbnb200545
Το Magical Woodland Hideaway στο Καρμαθενσάιρ της Ουαλίας

airbnb200544
Το Magical Woodland Hideaway στο Καρμαθενσάιρ της Ουαλίας

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναστασία Γιούσεφ: «Βιασμός» στα καμαρίνια

Εκρηξη οργής από την Αναστασία Γιούσεφ. «Αυτό είναι βία!»...

Στα σύννεφα η μαμά Βασιλική Τρουφάκου

Την ευτυχία της μητρότητας βιώνει εδώ και τρεις ημέρες...

Η Παλιοσπύρου χώρισε από τον ασφαλιστή Θ. Δρίβα

Τίτλοι τέλους στο ειδύλλιο της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τον...

Grand opening για τη βίλα της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα!

Ολικό lifting για τη θρυλική βίλα της Ζωζώς Σαπουντζάκη...

Στο Σαββατοκύριακο στη θέση της Μαυραγάνη για το πρωινό μετακινείται η Αναστασοπούλου

Η Μαρία Αναστασοπούλου στη θέση της Φαίης Μαυραγάνη κατά...

Το μεγάλο comeback της Βάνας Μπάρμπα 17 χρόνια μετά

Η Βάνα Μπάρμπα στη μικρή οθόνη έπειτα από μία...