Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Το LEMON BOTTLE, που καταπολέμα την κυτταρίτιδα, είναι επικίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με τον ΕΟΦ

Σοκ για χιλιάδες Ελληνίδες!

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες Ελληνίδες μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για πασίγνωστο διάλυμα, το οποίο προωθείται από κέντρα αισθητικής και κλινικές πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για το LEMON BOTTLE, που έχει κατακλύσει όχι μόνο τα social media, αλλά και γνωστές κλινικές ανά τη χώρα, με γυναίκες κάθε ηλικίας, επώνυμες και μη, να συρρέουν και να υποβάλλονται στην ενέσιμη θεραπεία, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν το σώμα που επιθυμούν.

therapeia28054

Το συγκεκριμένο προϊόν, που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου, δεν διαθέτει σχετική έγκριση, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για την υγεία. Οπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τον αντίστοιχο οργανισμό φαρμάκων της Νορβηγίας, μέσω του συστήματος ειδοποίησης ανάμεσα στις Αρχές των κρατών-μελών για τη διάθεση του ενέσιμου διαλύματος. Ως εκ τούτου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του και για τον λόγο αυτό το καλεί να μην προβεί σε προμήθεια και χρήση του.

Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει ήδη πανικό στις επιχειρήσεις που διέθεταν το LEMON BOTTLE και το παρουσίαζαν ως μία εξειδικευμένη φόρμουλα λιποδιάλυσης. Πασίγνωστες κλινικές πλαστικής χειρουργικής στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια υπόσχονταν απώλεια λίπους και εξάλειψη της κυτταρίτιδας από όλες τις προβληματικές περιοχές, σε μία προσπάθεια να πείσουν το καταναλωτικό κοινό.

«Πρόκειται για μία θεραπεία σύγχρονη, εναλλακτική στις χειρουργικές μεθόδους, οι οποίες έχουν περισσότερες πιθανότητες επιπλοκών και μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης. Δίνει τη μη επεμβατική λύση σε όλες τις προβληματικές περιοχές. Οι ενέσεις αυτές επιτυγχάνουν τον μεταβολισμό των κυττάρων λίπους και είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν τη λιποαναρρόφηση» αναγράφουν ορισμένες από αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις ιστοσελίδες τους σχετικά με το σκεύασμα.

therapeia280541

Την ίδια ώρα influencers αλλά και γνωστά ειδησεογραφικά μέσα επιδίδονται σε δημοσιεύσεις και άρθρα, μέσα από τα οποία προτείνουν το LEMON BOTTLE στις γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα και το περιττό λίπος. Βίντεο σε Instagram και TikTok δείχνουν τη διαδικασία της θεραπείας, η οποία διαρκεί 20-30 λεπτά, είναι ανώδυνη και έχει μηδενική αποθεραπεία, δηλαδή το… τρίπτυχο της επιτυχίας στα μάτια των γυναικών. Εντούτοις, αναδεικνύεται σε μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που εγείρει ερωτήματα αλλά και προβληματισμό σχετικά με την αξιοπιστία μεγάλων κλινικών που το συνιστούν, είτε γιατί δεν γνωρίζουν πως στερείται σχετικής έγκρισης είτε γιατί το… παραβλέπουν.

Αμέτρητες γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με τη διατροφή τους είτε με το σώμα τους έχουν ήδη δοκιμάσει την ενέσιμη θεραπεία, σε μία προσπάθεια να απαλλαγούν οριστικά από το λίπος και πλέον βρίσκονται έκθετες απέναντι στις άγνωστες παρενέργειες που ενδεχομένως προκαλέσει το διάλυμα στην υγεία τους. Η ανακοίνωση του ΕΟΦ έρχεται στο «φως» μόλις μερικές ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο της 57χρονης κομμώτριας Χαράς Ιωαννίδη από την Πάτρα, που «έσβησε» ξαφνικά μετά τη λιποαναρρόφηση στην οποία είχε υποβληθεί στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...