Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Πολύτεκνος παιδοβιαστής έσφαξε με κατσαβίδι την ανιψούλα του

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε στην Ηλεία, με θύμα ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών και δράστη τον ίδιο του τον θείο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό παιδιού.

Το ειδεχθές έγκλημα που έχει παγώσει το πανελλήνιο αποκαλύφθηκε χθες το μεσημέρι, όταν οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου πίεσαν τον πολύτεκνο 37χρονο άνδρα να ομολογήσει ότι σκότωσε την ανιψιά του, όταν αυτή αρνήθηκε να υποκύψει στις αρρωστημένες του ορέξεις.



Πρόκειται για ξάδερφο της μητέρας της άτυχης Βασιλικής Νικολοπούλου, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 10 το βράδυ της Κυριακής από το χωριό Μυρτιά, στην Ηλεία. Σύμφωνα με τη μητέρα της, το παιδί είχε ξεκινήσει να πάει στο σπίτι του παππού της, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το δικό της. Ομως το παιδί δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι του παππού και χάθηκαν τα ίχνη του. Η μητέρα ανησύχησε και στις 3 χθες τα ξημερώματα ενημέρωσε την Αστυνομία. Ακολούθησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε συνεννόηση με την τοπική Εισαγγελία εκδόθηκε Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού, προχωρώντας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της.

Το κοριτσάκι, ύψους 1,50 μ. και κανονικού βάρους, φορούσε λευκό φόρεμα και λευκές παντόφλες, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο της, ξάδερφο της μητέρας της και κουμπάρο της οικογένειας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του με βάση βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής. Στις 9 προχθές το βράδυ, είδαν ένα μαύρο αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη της μικρής και αργότερα κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι ήταν το αυτοκίνητο του θείου.



Ο δράστης φαίνεται πως αποπλάνησε το κορίτσι. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του είχε λόγω της συγγένειάς τους και η 11χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, φεύγοντας μαζί από τη Μυρτιά. Από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ταυτοποιήθηκε ο 37χρονος και εκλήθη για εξηγήσεις στην Ασφάλεια Πύργου. Επειτα από ανάκριση ωρών οι έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας κατάφεραν να αποσπάσουν την ομολογία του, ενώ στη συνέχεια τους υπέδειξε το σημείο όπου είχε μεταφέρει το άψυχο κορμάκι της 11χρονης, σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Καταράχι, που βρίσκεται ανάμεσα στα Λεχαινά και στην κοινότητα της Αρετής.

Οπως είπε, προσπάθησε να συνευρεθεί με το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του, αλλά αυτό αντιστάθηκε και του φώναξε πως θα τον καταγγείλει στους γονείς του. Τότε ο δράστης δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί τραυματίζοντάς το θανάσιμα στον λαιμό με ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια μέσα στη νύχτα μετέφερε το πτώμα σε αγροτική περιοχή, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το σπίτι της μικρής, σε μια προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη του. Προτού ομολογήσει και υποδείξει το σημείο όπου έκρυψε το πτώμα της 11χρονης, ο 37χρονος έπαιζε θέατρο, δημοσιοποιώντας στα social media του την αναζήτηση Amber Alert του Χαμόγελου του Παιδιού για την ανιψιά του. Τότε δεν περίμενε πως οι αστυνομικοί θα έφταναν στα ίχνη του και θα τον οδηγούσαν στην ομολογία…

Εκτός από το βίντεο που έδειξε το αυτοκίνητό του να περνάει από το σημείο όπου ήταν το κορίτσι, ο 37χρονος κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιασμό παιδιού.

Το 2017 συνελήφθη για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών και από το 2020, ενώ είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια για τον βιασμό 14χρονης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου.

Εντούτοις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό κυκλοφορούσε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να δίνει το «παρών» στην Αστυνομία. Κάποιοι δικαστές φαίνεται πως δεν είχαν καταλάβει πως το αρρωστημένο του μυαλό θα τον οδηγούσε σε νέο βιασμό παιδιού και μάλιστα της ίδιας του της ανιψιάς…

Το άψυχο κορμί της 11χρονης Βασιλικής βρέθηκε σε χωράφι με καλαμιές σε αγροτική περιοχή ανάμεσα στα Λεχαινά και στο χωριό Αρετή, λίγο μετά τις 3 χθες το μεσημέρι. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής για να διαπιστώσει τις συνθήκες θανάτου και αν είχε βιαστεί προτού δολοφονηθεί. Το κορίτσι είχε τραύματα στον λαιμό από το κατσαβίδι, ενώ ο ιατροδικαστής θα εξετάσει αν το παιδί φέρει ίχνη βιασμού στο κορμάκι του.

«Βρήκαν ένα κορίτσι, πάω να δω αν είναι η κόρη μου»

mitera

Το πτώμα της 11χρονης Βασιλικής μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε και η ακριβής ώρα θανάτου, ενώ θα δοθούν απαντήσεις για το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από τη Σήμανση εξετάζεται το αυτοκίνητο του δράστη για τη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού του δράστη και του θύματος.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πύργου κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της ανήλικης. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα η μητέρα της 11χρονης δεν γνώριζε ότι το παιδί της ήταν νεκρό. Οι αστυνομικοί την κάλεσαν στην Ασφάλεια Πύργου για την επόμενη πράξη του δράματος, την αναγνώριση του πτώματος της κόρης της. «Μου είπαν ότι βρήκαν ένα κορίτσι, πάω να δω αν είναι η κόρη μου» δήλωσε η μητέρα της Βασιλικής, ενώ νωρίτερα είχε απευθύνει έκκληση μέσω τηλεοπτικού σταθμού για να βρεθεί το παιδί της.

«Ο τελευταίος που την είδε είναι ο θείος της. Την είδε χθες την ώρα που εξαφανίστηκε. Στις 9.30, έξω από τον φούρνο. Εκεί που την εντόπισαν οι κάμερες και φαινόταν ότι πάει προς το σπίτι, αλλά δεν γύρισε ποτέ» είχε δηλώσει η χαροκαμένη μάνα. Μετά κατάλαβε πως ο θείος έπαιζε θέατρο και ότι είναι ο δολοφόνος της κόρης της…

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Η συγκινητική ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την Χρύσα Σπηλιώτη

Πριν από έξι χρόνια η ηθοποιός και σεναριογράφος, Χρύσα...