Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

«Mis Beach body» σε χρόνο dt

Γρήγορα tips για να αποκτήσετε τη «σιλουέτα της παραλίας» ακόμη και στο παρά πέντε!

Ακόμα και αν δεν νιώθεις πανέτοιμη με φουλ αυτοπεποίθηση για το σώμα σου, υπάρχουν τρόποι που θα βοηθήσουν να το τονώσεις γρήγορα και σωστά, ακόμα και αν δεν έμεινε πολύς χρόνος για την παραλία!

  • Aπο τη Σουζη Στεφανιδη

Η στήλη ρώτησε, έμαθε τα πάντα από τους ειδικούς και σου αποκαλύπτει τα χρήσιμα tips! Aν θέλεις να χάσεις επιπλέον νερό, πιες άφθονο! Πίνοντας 3-4 λίτρα νερό κάθε ημέρα μπορείς να κάνεις θαύματα. Επίσης, η κατανάλωση σνακ πλούσιων σε νάτριο και κάλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά.

Από την άλλη, αν θες να έχεις σταθερή απώλεια κιλών ακολούθησε μια δίαιτα με έλλειμμα θερμίδων. Αυτό θα σε βοηθήσει να καις περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνεις μέσα στην ημέρα. Προτίμησε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και επιδίωξε 150 λεπτά άσκηση κάθε εβδομάδα. (Δεν είναι πολλά, πίστεψέ με)

souzi12641

Απώλεια βάρους νερού

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το σώμα μας χρειάζεται νερό για να χάσουμε βάρος νερού. Κάθε φορά που αφυδατωνόμαστε, το σώμα μας συγκρατεί το επιπλέον νερό στον οργανισμό, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του υδατικού βάρους. Οταν παραμένουμε ενυδατωμένοι τα νεφρά μας διαχειρίζονται ευκολότερα την ποσότητα νερού και νατρίου που βρίσκεται στον οργανισμό.

Πάρε μαζί σου ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερό κάθε φορά που βγαίνεις έξω, ώστε να μπορείς να παραμένεις ενυδατωμένη όπου κι αν πας. Και επειδή τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ, αν δεν μπορείς να πειθαρχήσεις σε αυτό χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για smartphone για να παρακολουθείς την ενυδάτωσή σου.

Σνακ με ανάλατους ξηρούς καρπούς

Προτίμησέ τα αντί για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Γουργουρίζει το στομάχι σου αλλά δεν είναι ακόμα ώρα για φαγητό; Προτίμησε μερικούς ανάλατους σπόρους ή ξηρούς καρπούς για να βοηθήσεις την αμείλικτη πείνα σου, αντί να τσιμπήσεις κάτι επιπλέον αλμυρό. Τα υψηλά επίπεδα αλατιού στο σώμα μας δημιουργούν τη γνωστή σε όλες μας κατακράτηση νερού, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σαν μπαλόνια. Ακολουθούν μερικά άλλα σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που μπορείς άφοβα να απολαύσεις: Ποπ κορν και τσιπς με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (πάντα με μέτρο).

Τρόφιμα πλούσια σε κάλιο

Αποτελούν το τέλειο σνακ, διότι το κάλιο βοηθάει να κρατήσεις το επίπεδο νερού και αλατιού στο σώμα σου υπό έλεγχο, γεγονός που συμβάλλει στη γενική διαχείριση του βάρους μας. Λίγες σταφίδες, μπανάνες, αβοκάντο, κάσιους και μια ποικιλία άλλων τροφών αποτελούν την τέλεια πηγή καλίου.

Μείωσε τους υδατάνθρακες

Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σου θα συγκρατήσει λιγότερο νερό. Οταν διατηρούνται στους μυς μας οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκογόνο, το οποίο συχνά συγκρατεί περισσότερο νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψεις εντελώς τους υδατάνθρακες, όμως καλύτερα να καταναλώνεις τρόφιμα όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι και ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Η συμπλήρωση της διατροφής σου με άφθονα μη αμυλούχα λαχανικά (όπως τα φυλλώδη λαχανικά) και πρωτεΐνες μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ.

souzi1264

Σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, το μέσο γεύμα πρέπει να αποτελείται κατά 50% από λαχανικά (τα μη αμυλούχα), κατά 25% από πρωτεΐνες και κατά 25% από δημητριακά ολικής αλέσεως. Προτίμησε επίσης να καταναλώνεις άπαχες πρωτεΐνες, οι οποίες έχουν λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. Ο άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, ο τόνος, τα φασόλια, οι φακές, τα ψάρια και τα οστρακοειδή αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Αποτοξίνωση τώρα!

Πιες άφθονα βότανα, που κύρια ιδιότητά τους έχουν την αποτοξίνωση του οργανισμού! Χαμομήλι, τσουκνίδα, κόλιανδρος, πράσινο τσάι, γαϊδουράγκαθο, μέντα, κουρκουμάς είναι κάποια από αυτά. Μπορείς επίσης να τα απολαύσεις στην καλοκαιρινή τους version με παγάκια και λίγες σταγόνες λεμόνι!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Γκαλά στο Λονδίνο με guests τη Φουρέιρα και την ανανεωμένη Τατιάνα Μπλάτνικ

Το Λονδίνο όπως κάθε Οκτώβριο έχει την τιμητική του,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...