Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

Οι… πρωτιές του νέου έτους

Με κοριτσάκι στα Χανιά ήρθε το 2015. Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά έκανε το πλοίο «Διαγόρας»

Θηλυκό ήταν το… ποδαρικό για το 2015, καθώς στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χανίων γεννήθηκε το πρώτο μωράκι του νέου έτους! Ενα πολύ όμορφο κοριτσάκι βάρους τριών κιλών και 320 γραμμαρίων έδωσε τη μεγαλύτερη ευτυχία στους γονείς του, Μανώλη Μπραουδάκη και Ελένη Τζαμπατζάκη από τη Μάζα Αποκορώνου, την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, το πρώτο μωράκι ήρθε στον κόσμο στις 12.03. Γιατρός ήταν η Στεφανία Πατραμάνη και μαία η Γλυκερία Πηγατσιώτη. Τόσο η μικρή όσο και η μητέρα της είναι υγιέστατες και από το πλευρό τους δεν έχει λείψει ούτε στιγμή ο τρισευτυχισμένος μπαμπάς.

Εν τω μεταξύ, το πλοίο «BLUE STAR ΔΙΑΓΟΡΑΣ» ήταν το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Το καράβι υποδέχτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και δώρα στον πλοίαρχο, στους αξιωματικούς και στο πλήρωμα του «BLUE STAR ΔΙΑΓΟΡΑΣ».

«Σημαντική χρονιά»

«Το 2015 είναι μια σημαντική χρονιά για τον Πειραιά και το λιμάνι του, αφού δύο μεγάλα γεγονότα θα συμβούν τον Μάιο. Θα γιορταστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας και θα διοργανωθούν η γενική συνέλευση και το συνέδριο του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) με εκατοντάδες συμμετοχές για πρώτη φορά στη χώρα μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανωμερίτης.
3324trqwe4 9Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου έτους βρήκαν πολλούς στην εργασία και στο καθήκον. Η καταγραφή των πρώτων κλήσεων του έτους που δέχονται Αμεση Δράση, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί παράδοση. Η πρώτη διάρρηξη του νέου έτους σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη, στη 1.30 τα ξημερώματα. Οι δράστες έσπασαν με πέτρα το τζάμι της πίσω πόρτας μονοκατοικίας ενός 40χρονου και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Η πρώτη κλήση στην Αμεση Δράση ήταν δύο δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του χρόνου και αφορούσε ενεργοποίηση συναγερμού σε μονοκατοικία στην Καλλιθέα.

Στη Θεσσαλονίκη το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00.01. Η κλήση προήλθε από εταιρία security και αφορούσε ενεργοποίηση συναγερμού σε κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη.

Κλήση για απεγκλωβισμό

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νέο έτος έγινε στις 00.40 και αφορούσε εγκλωβισμό ατόμων σε ανελκυστήρα. Η πρώτη κλήση του 2015 στο ΕΚΑΒ καταγράφηκε στις 00.15. Μια 84χρονη γυναίκα από τη Νεάπολη ζήτησε βοήθεια, καθώς αισθανόταν κεφαλαλγία και εφίδρωση. Τέλος, Πρωτοχρονιά στο… αστυνομικό τμήμα έκαναν 27 άτομα που συνελήφθησαν σε Χανιά και Ρέθυμνο, επειδή έπαιζαν ζάρια.

Γιούλη Σταρίδα

Οι φετινές αργίες

ΔΕΝ θα μας κάνει και πολύ τη χάρη το 2015 με τις αργίες και τα τριήμερα. Μαζί με την Καθαρά Δευτέρα και του Αγίου Πνεύματος, μόλις τρία είναι στο σύνολο τα τριήμερα της νέας χρονιάς.

Πρωτοχρονιά: Πέμπτη 1 Ιανουαρίου
Θεοφάνια: Τρίτη 6 Ιανουαρίου
Καθαρά Δευτέρα: Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τετάρτη 25 Μαρτίου
Μεγάλη Παρασκευή: Παρασκευή 10 Απριλίου
Κυριακή του Πάσχα: Κυριακή 12 Απριλίου
Δευτέρα του Πάσχα: Δευτέρα 13 Απριλίου
Πρωτομαγιά: Παρασκευή 1 Μαΐου
Πεντηκοστή: Κυριακή 31 Μαΐου
Αγίου Πνεύματος: Δευτέρα 1 Ιουνίου
Κοίμηση της Θεοτόκου: Σάββατο 15 Αυγούστου
Επέτειος του ΟΧΙ: Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
Χριστούγεννα: Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου
Σύναξη της Θεοτόκου: Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Αθήνα: 
3324trqwe4 2ΜΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ, τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες και μελωδίες από τα Μουσικά Σύνολα και τη Φιλαρμονική υποδέχτηκε η Αθήνα το νέο έτος στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο.
3324trqwe4 3Κατά την… προσφιλή συνήθειά του ο δήμαρχος Γ. Καμίνης «έχασε» και φέτος το μέτρημα στην αντίστροφη μέτρηση και δεν μπόρεσε να συγχρονιστεί με το χρονόμετρο!

Θεσσαλονίκη 
3324trqwe4 4ΜΕ ΕΝΑ μεγάλο μουσικό πάρτι αποχαιρέτησε το 2014 η «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας».
3324trqwe4 5Οι Imam Baildi, οι Εκμέκ, οι Bordo και οι Paranaue, όπως και η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου ανέβηκαν στη σκηνή της Αποθήκης Γ του λιμανιού και κράτησαν αμείωτο το κέφι των παρευρισκομένων έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Γυμνός» στους -8°C για τον ΠΑΟΚ 
134t3145t3t34Επαιξε και έχασε… πληρώνοντας με ένα παράτολμο τίμημα! Ο λόγος για έναν νεαρό από την Ποντοκώμη Κοζάνης, τον Γιώργο Ακριτίδη, ο οποίος κράτησε τον λόγο του και βγήκε ημίγυμνος στον δρόμο την ώρα που το θερμόμετρο έδειχνε -8 βαθμούς Κελσίου. Οπως έκανε ο ίδιος γνωστό, πριν από λίγους μήνες έβαλε ένα πρωτότυπο στοίχημα με τους φίλους του. Πόνταρε, έχασε και έτσι έπρεπε να πληρώσει…

Αλλωστε είχε δεσμευτεί σε φίλους και γνωστούς πως, αν η αγαπημένη του ομάδα, ο ΠΑΟΚ, μέχρι το τέλος του χρόνου ήταν πρώτη στη βαθμολογία, θα έβγαινε με μαγιό στα χιόνια. Ηθελε δεν ήθελε, ο Γιώργος κράτησε την υπόσχεσή του προς τους ΠΑΟΚτσήδες φίλους του και βγήκε στον δρόμο αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν.

Μάλιστα απαθανατίστηκε η συγκεκριμένη στιγμή, η οποία θα του μείνει ασφαλώς αξέχαστη. Η φωτογραφία του ήδη κάνει τον γύρο των social media συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια.

Ρακέτες και βουτιές στον Αλιμο
3324trqwe4 7
Μπορεί η Ελλάδα να έχει μπει στην κατάψυξη, όμως αυτό δεν εμπόδισε κάποιους θαρραλέους να υποδεχτούν το νέο έτος με βουτιές στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία στον πάγο! Για του λόγου το αληθές, τα μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού, στην περιοχή Πλάκες, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες ο Βόλος έχει καλυφθεί με χιόνι ύψους 20 εκατοστών και η παραθαλάσσια πόλη θυμίζει Σιβηρία.

Ομως και στην Αττική υπήρξαν οι… ψύχραιμοι που αψήφησαν το πολικό -για τα δεδομένα της πρωτεύουσας- ψύχος και υποδέχτηκαν το 2015 με μια βουτιά, αλλά και πολλές απλωτές στις παράλιες του Αλίμου, της Γλυφάδας και αλλού. Οι χειμερινοί κολυμβητές εκτός από το μπανάκι τους, έπαιξαν ρακέτες και έκαναν τζόκινγκ μπροστά στα έκπληκτα μάτια των «απλών θνητών», που είχαν κατεβεί στην παραλία φορώντας ζεστά πουλόβερ, μπουφάν, γάντια και σκουφιά για να απολαύσουν μια βόλτα στη θάλασσα!

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...