Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σύλληψη που οδηγεί στις… βαριοπούλες

Χειροπέδες σε συνεργό της αδίστακτης συμμορίας που κατηγορείται για ληστείες.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε συνεργό των τριών επικίνδυνων ληστών με τις βαριοπούλες. Ο 23χρονος Ελληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κατερίνης για τη ληστεία στο Αιγίνιο Πιερίας τον Οκτώβριο του 2010, συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της μακεδονίτικης πόλης. Ο νεαρός, μαζί με συνεργούς του, στις 12 Οκτωβρίου του 2010 είχε εισβάλει σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Αιγίνιο Πιερίας, όπου με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό το ποσό των 24.724 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή Κατερίνης, ενώ οι διωκτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του και σε άλλες ληστείες που έχει διαπράξει η συμμορία με τις βαριοπούλες κατά το παρελθόν. Πρόκειται για δύο ένοπλες ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών, η μία πάλι στο Αιγίνιο Πιερίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 και η άλλη σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των Φαρσάλων την 1η Ιουλίου του 2010. Η συνολική λεία και από τις τρεις ληστείες αποτιμάται στα 334.724 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ληστείας των Φαρσάλων οι δράστες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με αστυνομικούς, τους οποίους πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Επιπλέον, η συμμορία κατηγορείται και για ακόμη τρεις ληστείες, εκ των οποίων μία σε υποκατάστημα τράπεζας στον Αλιμο στις 16 Ιουνίου του 2010 και μία στις 15 Μαΐου του 2009 σε σούπερ μάρκετ στον Αγιο Δημήτριο Αττικής. Οι ληστές με τις βαριοπούλες είχαν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος τραπεζών -και όχι μόνο- σε ολόκληρη την Ελλάδα και κρίνονταν ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι κακοποιοί. Οταν συνελήφθησαν, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως είχαν στην κατοχή τους πολεμικό οπλισμό, μέχρι κι εκρηκτικά, ενώ η συνήθης πρακτική τους ήταν να κάνουν γυαλιά καρφιά με τις βαριοπούλες τους τις τζαμαρίες των τραπεζικών υποκαταστημάτων και να αδειάζουν τα ταμεία με την απειλή όπλων.

Αφέθηκαν και οι τρεις ελεύθεροι

Για τις συγκεκριμένες ληστείες είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα τρία άτομα, δύο 32χρονοι κι ένας 36χρονος. Οι τρεις κακοποιοί είχαν αποφυλακιστεί ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, με τη συμπλήρωση του 12μηνου της προσωρινής τους κράτησης, επειδή δεν κλήθηκαν εγκαίρως οι ίδιοι ή οι συνήγοροί τους προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους εν όψει της παράτασης της προφυλάκισής τους, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και να αφεθούν ελεύθεροι. Εναν μήνα αργότερα συνελήφθη ο ένας εξ αυτών εκ νέου κι επέστρεψε στη φυλακή. Η υπόθεσή των τριών είχε επανέλθει πρόσφατα στη δημοσιότητα και αποδόθηκε σε λανθασμένους χειρισμούς του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, υπόθεση για την οποία μάλιστα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε πειθαρχική έρευνα. Η γκάφα ολκής των δικαστικών αρχών είχε προκαλέσει τότε την έντονη αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, που είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για «αμέλεια» και «αβλεψία» που οδήγησαν στην απελευθέρωση των τριών κακοποιών. Μάλιστα, γινόταν ιδιαίτερη αναφορά στην ένοπλη ληστεία στα Φάρσαλα, όπου κατά τη διαφυγή τους οι δράστες πυροβόλησαν εννέα φορές εναντίον αστυνομικών τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν από αυτούς. «Ηταν έτοιμοι για πόλεμο, καθώς είχαν Καλάσνικοφ, ούζι, γεμιστήρες, ακόμη και αλεξίσφαιρα γιλέκα» περιέγραφαν πριν από λίγο καιρό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συνέλαβαν τους κακοποιούς.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...