Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Κλεφτοπόλεμος ΓΑΠ – ΠΑΣΟΚ

Σχέδιο στελέχωσης των δύο κομμάτων με υποψηφίους κοινής αποδοχής

Σφαγή γίνεται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου για υποψηφίους και μέλη που τάσσονται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Τα δύο κόμματα προσπαθούν να «εμβολίσουν» το ένα το άλλο, καθώς οι πηγές στελεχών και υποψηφίων βουλευτών για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους είναι λίγο πολύ κοινές.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί και του πολέμου χαρακωμάτων που εξελίσσεται είναι η απόφαση 71 μελών του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη που παραιτήθηκαν για να προσχωρήσουν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων, ουραγό των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά» και σημειώνουν: «Πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας, δηλώνουμε δημόσια την παραίτησή μας από κάθε κομματική ιδιότητα. Ξεκινάμε από την αρχή. Συνυπογράφουμε την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Αμεση ήταν η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α’ Θεσσαλονίκης, όπου και η έδρα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε θέλησε να διευκρινίσει ότι «η απόπειρα της διάσπασής μας απέτυχε», αφού από τα 5.482 μέλη της έχουν παραμείνει τα 5.411 στην οργάνωση κι επομένως αποχώρησαν μόλις 71.

Η Κοππά

Εν τω μεταξύ, η Μαριλένα Κοππά ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Με κείμενό της στο twitter αρνήθηκε ότι κατεβαίνει, αλλά τόνισε: «Στηρίζω όμως απόλυτα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της Νεολαίας Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εξηγήσει ότι δύο στελέχη της που μετακινήθηκαν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είχαν ήδη απομακρυνθεί από την οργάνωση, καθώς τους τελευταίους μήνες δεν είχαν καμία ουσιαστική συμμετοχή σ’ αυτήν.

Επίσης, υποψήφιοι που ανακοίνωσε επισήμως το ΠΑΣΟΚ πως κατεβαίνουν με τη Δημοκρατική Παράταξη προέβησαν σε διαψεύσεις, διευκρινίζοντας ότι έχουν προσχωρήσει στο Κίνημα. Ανάμεσά τους είναι η Νικολέτα Μπουρνόβα από τη Λάρισα και η Δέσποινα Αφεντούλη στην Αττική.

Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε το βράδυ της Τετάρτης στο Αγρίνιο, ο Χρίστος Βερελής οργάνωνε αντισυγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη διέψευσε (δήθεν) προσχωρήσεις στελεχών στο Κίνημα δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα στελεχών που δεν «αποστάτησαν».

Μέσα στο κλίμα πολέμου που επικρατεί ανάμεσα στα δύο κόμματα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης σε ανακοίνωσή του επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει ενότητα στην παράταξη με το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα.

Ελενα Σολωμού 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...