Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025

«The Reunion»: Η απόλυτη ανασκόπηση της σεζόν

Στο τελευταίο και ξεχωριστό επεισόδιο του «The Reunion», που...

Πρώην CEO της Barclays έκανε σεξ με βοηθό του παιδόφιλου Τζέφρι

Πρώην αφεντικό βρετανικού τραπεζικού κολοσσού αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε...

Μία προαγωγή, ένα ξέφρενο πάρτι και το αποτέλεσμα ενός one night stand

Φρέσκo, oλόφρεσκο το δικό μου ζήτημα, Σούζη μου! Θα...

Νέα έρευνα έδειξε ότι ο γάμος παχαίνει τους άνδρες

Δίκιο σε όσους λένε ότι με το που βάλουν...

«Εθνομηδενισμός και δικαιωματισμός – Ο Δούρειος Ίππος που διαλύει την Ελλάδα» του Ανδρέα Γ. Μητσόπουλου

Ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Εθνομηδενισμός και δικαιωματισμός, ο Δούρειος Ίππος που διαλύει την Ελλάδα» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πελασγός.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Γ. Μητσόπουλος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του παρουσιάζει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση, διαπιστώνοντας τη σαρωτική δύναμη της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης. Το βιβλίο υποστηρίζει ότι η παγκοσμιοποίηση μέσα από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες μορφές της επιδιώκει να αποδομήσει τα εθνικά κράτη και να επιβάλει ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο που διαβρώνει τις παραδοσιακές ταυτότητες και ηθικές αξίες.

Ενα από τα κύρια ζητήματα που θίγει το βιβλίο είναι η άνοδος του εθνομηδενισμού, αυτής της τάσης απαξίωσης κάθε έννοιας της πατρίδας, του έθνους και της γλώσσας, η οποία, σύμφωνα με τον γράφοντα, διαβρώνει την εθνική και κοινωνική συνοχή, λειτουργώντας σαν ένας σύγχρονος Δούρειος Ιππος που υπονομεύει διακριτικά τη διαχρονική πολιτιστική και ιστορική συνέχεια των εθνών, αφήνοντάς τα εκτεθειμένα σε εσωτερικές και εξωτερικές απειλές.

Ωστόσο, η πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση δεν περιορίζεται σε μια απλή διάγνωση των κινδύνων, αλλά επικεντρώνεται και στην αντίσταση απέναντι σε αυτούς. Ο συγγραφέας αναδεικνύει τον ρόλο των Ελλήνων πατριωτών ως ακλόνητων υπερασπιστών της εθνικής ταυτότητας απέναντι στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Μέσα από αυτό το πρίσμα ο αγώνας δεν είναι απλώς πολιτικός, αλλά υπαρξιακός, και η ενότητα των Εθνικών Πολιτικών Δυνάμεων προβάλλεται ως το κλειδί για τη νίκη.

Οι θέσεις που διατυπώνονται είναι έντονα τεκμηριωμένες και προσφέρουν αφορμή για βαθύτερο προβληματισμό, συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση γύρω από τις σύνθετες σχέσεις μεταξύ παγκοσμιοποίησης και εθνικής ταυτότητας στη σύγχρονη εποχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολοι καιροί για… Μουτσινάδες

Θολό είναι το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά. Οριστικά...

Γιώργος Γεροντιδάκης και Αναστασία Παντούση… full in love

Ζευγάρι στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η...

Γκρο πλαν στη «μάσκα του πόνου»

H οσμή από το βιτριόλι «άγγιξε» τους θεατές στην...

Ενισχύουν με… μετεγγραφές τη Σκορδά

Αλλαγές θα γίνουν στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά! Αν...

Ραπουνζέλ με μεταλιζέ μπότες η χήρα Καρύδα

Comeback στα κοσμικά σουαρέ για τη Βικτώρια Καρύδα. Με...

Πρεμιέρα με τις δύο συντρόφους του «Στράτου»

Εχοντας ανάμεσα στους θεατές τη σύντροφό του Ελενα Μαυρίδου...