Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Γκολ συμπερίληψης!

Το ξεχωριστό ματς, την ερχόμενη Κυριακή, στο Δημοτικό Γήπεδο Χρυσούπολης στο Περιστέρι για την αποδοχή των παιδιών με αναπηρία

Ενας ξεχωριστός ποδοσφαιρικός αγώνας θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 6 Απριλίου, στο Δημοτικό Γήπεδο Χρυσούπολης στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της συμπερίληψης και αποδοχής των παιδιών με αναπηρία. Παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών της ακαδημίας Α.Ο. Χρυσούπολης θα αγωνιστούν στις 12 το μεσημέρι, στέλνοντας ένα μήνυμα συμπερίληψης, με πρωτοβουλία της ομάδας και του πανελλαδικού υποστηρικτικού και κοινωνικού δικτύου 4ΑΜΕΑ.

Νένα Χρονοπούλου και Τάσος Μητρόπουλος

«Για ακόμα μία φορά ο αθλητισμός αγγίζει με τον πιο ώριμο και σοβαρό τρόπο το θέμα της αποδοχής και της συμπερίληψης των παιδιών με αναπηρία. Μαζί με τους εθελοντές αλλά και τα παιδιά μας, θα βρισκόμαστε αυτή την Κυριακή στο γήπεδο της Χρυσούπολης στο Περιστέρι, για να γίνει μια σωστή ενημέρωση προς τους γονείς και τα παιδιά των ακαδημιών πάνω στο θέμα της γνωριμίας με την αναπηρία, με κάθε είδους αναπηρία, έτσι ώστε να γνωρίσουν γονείς και παιδιά τι ακριβώς σημαίνει και πώς μπορούμε να μειώσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας» σημειώνει ο πρόεδρος της 4ΑΜΕΑ Τάσος Μητρόπουλος.

«Θα μας αναπτύξουν το θέμα της συμπερίληψης και της σημαντικότητάς της στην καθημερινότητα των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων με αναπηρία οι εξαίρετες επιστήμονες και εθελόντριες της 4ΑΜΕΑ, η ψυχίατρος Ιουλία Καρατζά και η ψυχοπαιδαγωγός Χρυσούλα Μαυράκη. Οσοι γονείς και παιδιά εκφράσουν τις απορίες τους θα μπορέσουν να πάρουν απαντήσεις, δίχως υπεκφυγές και μισόλογα. Εγώ μαζί με τον κ. Γεωργιόπουλο (σ.σ.: πρόεδρος του Α.Ο. Χρυσούπολης) θα δώσουμε την έναρξη του παιχνιδιού για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι ζωής μεταξύ όλων των παιδιών για μια καλύτερη, συμπεριληπτική κοινωνία. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Α.Ο. Χρυσούπολης και όλες οι αθλητικές ακαδημίες κάθε αθλήματος. Ασφαλώς είναι τεράστια η χαρά μου που θα βρεθώ πρώτη φορά στο γήπεδο με δεκάδες “αγγελούδια” και θα παίξω μπάλα μαζί τους» τονίζει ο βετεράνος του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος.

Η Ιουλία Καρατζά

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Χρυσούπολης Αγγελος Γεωργιόπουλος δήλωσε στην «Espresso» για τον ξεχωριστό ποδοσφαιρικό αγώνα που θα δοθεί αυτή την Κυριακή: «Εμείς στόχο έχουμε να δείξουμε στα παιδιά των ακαδημιών μας και γενικά σε όλο τον κόσμο το θέμα της συμπερίληψης όλων των ομάδων. Είναι μια σκέψη, που οργανωτής είναι ο προπονητής και υπεύθυνος των ακαδημιών μας Ηλίας Θεοδωρακόπουλος. Με χαρά δεχθήκαμε να γίνει στο γήπεδο μας. Ευελπιστούμε να έχουμε πολύ κόσμο, να περάσουμε πολύ ωραία μηνύματα για τα παιδιά των ακαδημιών μας, να υπάρχει συνέχεια και από άλλους αθλητικούς συλλόγους και όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι για να περάσουμε κάποια μηνύματα. Πρέπει όλοι μαζί να παίζουμε παρέα, να αγκαλιάζουμε τους πάντες, γιατί όλοι έχουν ανάγκη από τη διασκέδαση. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε».

Το παιχνίδι θα παρουσιάσει ο ηθοποιός, βουλευτής και εθελοντής της 4ΑΜΕΑ Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ θα μιλήσουν για τη ανάγκη της συμπερίληψης οι εθελόντριες της οργάνωσης, η ψυχίατρος Ιουλία Καρατζά και η ψυχοπαιδαγωγός Χρυσούλα Μαυράκη, η οποία δήλωσε σχετικά στη στήλη της 4ΑΜΕΑ: «Με τον όρο “συμπερίληψη” εννοούμε την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο όλων των ατόμων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, σεβόμενοι τη διαφορετική τους ταυτότητα και όποιες ιδιαιτερότητές τους. Με άλλα λόγια, κανείς δεν πρέπει να μένει εκτός, ανεξάρτητα από το φύλο του, τη φυλή του, την εθνικότητά του, την ηλικία του, τη θρησκεία του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή όποια αναπηρία του. Τα άτομα με αναπηρία προβλέπεται να γίνονται ισότιμα αποδεκτά στη σχολική κοινότητα, η οποία πρέπει να διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη, άνετη, δημιουργική και αποτελεσματική φοίτηση του ανάπηρου παιδιού, ανεξάρτητα από την αναπηρία του.

Η Χρυσούλα Μαυράκη

Πολλώ δε μάλλον όταν η εκπαίδευση πρέπει να είναι γενικά εξατομικευμένη και προσωποποιημένη για έναν έκαστο μαθητή, σεβόμενη την προσωπικότητά του και τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει. Η κοινωνία πρέπει να αναγνωρίζει τα ατομικά δικαιώματα κάθε μέλους της και να του παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες. Δεν πρέπει να αποκλείει, να κρύβει, να αποσύρει τα Ατομα με Αναπηρία, αλλά να αναδεικνύει την προσπάθεια, που φτάνει στον ηρωισμό πολλές φορές των ατόμων αυτών και των οικείων τους. Πρέπει, όμως, πρωτίστως να διδάξει σε μικρούς, αλλά και σε μεγάλους δυστυχώς, πως τα άτομα αυτά δεν χρειάζονται οίκτο, ούτε λύπηση, δεν αντιμετωπίζονται με συγκατάβαση ή περιέργεια και κυρίως δεν χλευάζονται, δεν εμπαίζονται και δεν αποκλείονται. Γιατί, διαφορετικά, ανάπηροι είναι οι ίδιοι, αφού στερούνται ψυχή, συναίσθημα και σεβασμό στο ιερό δικαίωμα της ύπαρξης».

«Οταν όλα τα παιδιά γίνουν μια παρέα αγάπης, κατανόησης και φροντίδας, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Οταν οι γονείς, όλοι οι γονείς, και των “τυπικών” αλλά και των “διαφορετικών” παιδιών, ενημερωθούν σωστά για κάθε ιδιαιτερότητα που μπορεί να συναντήσουν τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους στο διάβα της ζωής τους, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είναι για να απαντήσουν, αλλά και να συμπεριφερθούν με αμεσότητα και σοβαρότητα σε οτιδήποτε δύσβατο θα πρέπει αντιμετωπίσουν ως οικογένεια. Εμείς, ως επιστήμονες, οφείλουμε να βρισκόμαστε κοντά στις οικογένειες, έτσι ώστε σε κάθε τους απορία και σε κάθε τους δυσκολία να υπάρξει η ανάλογη στήριξη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη συμπερίληψη, η οποία αποτελεί το βασικό συστατικό μιας υγιούς κοινωνίας» δήλωσε στην «Espresso» η ψυχίατρος Ιουλία Καρατζά. Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα θα τραγουδήσει η παιδική χορωδία του Συλλόγου «Μουσικό Οραμα», ενώ θα ακολουθήσει πασχαλινό bazaar και συλλογή τροφίμων για τις «προστατευμένες» οικογένειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν και δεν το πήρε είδηση κανένας

Αν και η λαμπερή θρησκευτική τελετή έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου

Λευτέρης Σουλτάτος: Η αντίδραση του γιου του όταν έμαθε για τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Λευτέρης Σουλτάτος μίλησε στην εκπομπή «The 2Night Show»...

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της – «Θα σταματήσω την άλλη εβδομάδα»

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε μέσα από την εκπομπή «Super...

Έλληνας ηθοποιός νυχτοπερπάτησε με την εντυπωσιακή του κόρη

Ο γνωστός ηθοποιός γιόρταζε και βγήκε με την οικογένειά του να το γιορτάσει. Ο

Αλεξάνδρα Ούστα: «Έχασα τέσσερις δικούς μου και έγινα ξινή, κακιά και αγενής»

Η Αλεξάνδρα Ούστα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο vidcast...

Το όνομα του Μανίκα στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ; Τι λέει ο δικηγόρος του

Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Πασχάλης: Η έντονη ενόχληση για τα σχόλια του Νίκου Συρίγου

Ο Πασχάλης μίλησε στην κάμερα του «Happy Day» μετά...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...