Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025

Η επιστήθια φίλη της Σαπουντζάκη βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Συζητήσεις και απορίες στα καλλιτεχνικά στέκια της πρωτεύουσας προκάλεσε...

«Τοκογλύφος» του… Cartel ο Μπισμπίκης

Τον ρόλο του Εβραίου τοκογλύφου Σάιλοκ υποδύεται ο Βασίλης...

Η Μαίρη Συνατσάκη κατακεραυνώνει τον Γιώργο Λιάγκα και την Άρια Καλύβα

Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν την Μαίρη Συνατσάκη και τη...

Ρία Ελληνίδου: «Θαυμαστής μού έστειλε τα κλειδιά του σπιτιού του»

Η Ρία Ελληνίδου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Happy...

Ξανά στο σκαμνί για τις φρεγάτες ο Παπαντωνίου και η σύζυγός του

«Πλώρη» για εδώλιο

Στον «προθάλαμο» του ποινικού δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί ξανά για την υπόθεση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού οδηγεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης τον άλλοτε ισχυρό υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και τον στενό φίλο του ζευγαριού Ανδρέα Μπάρδη. Ειδικότερα, ο κ. Ζήσης άσκησε αναίρεση στην αθωωτική απόφαση που είχε εκδώσει για το ζεύγος Παπαντωνίου και τον κ. Μπαρδή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, κρίνοντας πως η απαλλακτική -λόγω αμφιβολιών– κρίση του δικαστηρίου για τους τρεις κατηγορουμένους της υπόθεσης δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί ο νόμος, καθώς και ότι οι δικαστές που την εξέδωσαν προέβησαν σε εσφαλμένη ερμηνεία νομικών διατάξεων.

Η αθωωτική απόφαση για τον Γιάννο Παπαντωνίου είχε εκδοθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά τώρα, αν η αναίρεση που άσκησε ο κ. Ζήσης γίνει δεκτή από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, τότε τόσο ο πρώην υπουργός όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του θα δικαστούν ξανά από τη Δικαιοσύνη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος το 2018 είχε προφυλακιστεί για αυτή την υπόθεση, όπως και η σύζυγός του, είχε αρνηθεί κατά την απολογία του στο δικαστήριο την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως τα χρήματα που είχαν βρεθεί σε λογαριασμούς του στο εξωτερικό προέρχονταν και από «δάνειο» μιας θείας του από τον Νίγηρα, όπως επίσης και από επιστροφή ποσών από την πρώην σύζυγό του, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1997.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την αρχική κατηγορία ο πρώην υπουργός είχε λάβει… δωράκι από την εταιρία Thales Nederland B.V., ύψους 2.437.962 ευρώ, ώστε να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισµό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Παρά την αθωωτική κρίση των δικαστών του Εφετείου ο εισαγγελέας, πάντως, της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου δεν είχε πειστεί τότε από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και είχε ζητήσει από το δικαστήριο να τους κηρύξει ενόχους. Κατά την αγόρευσή του στο δικαστήριο ο εισαγγελέας είχε κάνει λόγο για ξεκάθαρη δωροδοκία του πρώην υπουργού με μαύρο χρήμα που έπρεπε να νομιμοποιηθεί.

«Ο κ. Μπάρδης λάμβανε χρηματικά ποσά μετρητά από τους Παπαντωνίου και Κουράκου και τα έβαζε στη Eurobank και μετά έφταναν στην Ελβετία. Ο Παπαντωνίου έδωσε στον Μπάρδη περίπου 2.500.000 ευρώ. Επρεπε αυτά τα λεφτά να αποκτήσουν νομιμοφάνεια. Εγινε, λοιπόν, μια επένδυση σε ομόλογο που έχει τον ρόλο ξεπλύματος» είχε αναφέρει στο δικαστήριο ο εισαγγελέας, για να προσθέσει: «Ο κατηγορούμενος μας είπε για κάποια αδελφή του πατέρα του στον Νίγηρα που είχε χρήματα και του έδινε. Αυτά τα χρήματα τα αποταμίευε -μας είπε- και μπόρεσε να εξοικονομήσει το ποσό αυτό. Ομως, αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν για να συμπληρωθεί το ποσό. Μένει ένα ποσό 700.000 ευρώ, το οποίο προερχόταν από την πρώην γυναίκα του, την οποία είχε διευκολύνει και του το επέστρεψε από το 1993-1997. Ομως, δεν είναι αυτή η προέλευση των χρημάτων. Ο κατηγορούμενος είχε τις χείριστες σχέσεις με την πρώην σύζυγό του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαρούσα Στρογγύογλου: Η Αφροδίτη του «Άκρως Οικογενειακόν» ποζάρει με τα παιδιά της

Η Μαρούσα Στρογγύογλου έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά...

Η Μαριάννα Κουράκου ποζάρει στα 84 της παρέα με τις κόρες της

Η Μαριάννα Κουράκου υπήρξε σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.Είχε...

Κι όμως είναι γιαγιά! Ποια κυρία πήγε να διασκεδάσει στον Αργυρό με αποκαλυπτική εμφάνιση;

Η γνωστή κυρία «ντύθηκε» και πήγε να διασκεδάσει στο...

«Χρόνια πολλά» του Μάτσα στην Κεφαλογιάννη με αγωγή για το «χρυσό» φιλέτο των παιδιών τους

Ενα ανέντιμο «δώρο», σε... συσκευασία αγωγής, επεφύλασσε, όπως αποκαλύπτει...

Δανάη Επιθυμιάδη: Θυμάστε σε ποια σειρά έπαιζε 12 χρόνια πριν τον «Τιμωρό»;

Η Δανάη Επιθυμιάδη κέρδισε τις εντυπώσεις με το ρόλο...

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρια Michelin resto Σπονδή!

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Αθήνας...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Νότες «αγγέλων»

Μια γιορτή που χρόνο με τον χρόνο δυναμώνει, η...
spot_img