Ανακάλυψαν τον εμπρηστή της Χίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Οι ανακριτές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στα ίχνη ενός 25χρονου ο οποίος κατάκαψε το νησί τον Αύγουστο.

Στα ίχνη του αδίστακτου εμπρηστή, που τον Αύγουστο του 2012 κατάκαψε το νησί της Χίου προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή ακόμη και στα φημισμένα μαστιχόδεντρα, βρίσκεται η Ανακριτική Επιτροπή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Επειτα από εξάμηνη έρευνα οι ανακριτικές αρχές φέρεται να έχουν καταλήξει πως δράστης της καταστροφικής πυρκαγιάς είναι ένας 25χρονος κάτοικος του νησιού, που είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές για ανάλογες εμπρηστικές ενέργειες, οι οποίες ευτυχώς δεν είχαν λάβει τις τραγικές διαστάσεις της μεγάλης φωτιάς του περσινού καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κατηγορούμενος για τον εμπρησμό που είχε ως αποτέλεσμα την αποτέφρωση του 1/3 των καταπράσινων εκτάσεων της Χίου χαρακτηρίζεται άτομο με «αντιδραστικό» χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να ανήκει στην κατηγορία των ψυχολογικά διαταραγμένων εμπρηστών.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κατέληξαν στον 25χρονο έπειτα από εξάμηνη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, ενώ στις έρευνες δευτερεύοντα ρόλο έπαιξε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Από τα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συλλέξουν οι αρχές έγινε γνωστό ότι ο φερόμενος ως δράστης της φωτιάς τον Αύγουστο του 2012 έχει διαπράξει σειρά εμπρησμών κατά τα έτη 2010- 2011, ενώ στα τέλη Ιουλίου του 2012 είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην περιοχή του Προβατά, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από διερχομένους που ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού. Οι συγκεκριμένες πυρκαγιές που φέρεται να έχει προκαλέσει ο 25χρονος κατατάσσονται στη μικρή και μεσαία κλίμακα.

Ο πλήρης φάκελος της προανακριτικής αναμένεται να σταλεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν τα στοιχεία είναι επαρκή και στη συνέχεια αν θα προφυλακιστεί ο φερόμενος δράστης ως ύποπτος φυγής. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις πυρκαγιές στη Χίο έγιναν στάχτη περισσότερα από 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, χάθηκαν περί τα 460.000 μαστιχόδεντρα, ενώ σημειώθηκαν σημαντικές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο. Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2012 είχε συλληφθεί από τις αρχές ένας άλλος νεαρός, από τα Καρδάμυλα Χίου, γιος πυροσβέστη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς ουσία η νέα κατάθεση της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Μάχη με τον φόβο που έχει φωλιάσει στην καρδιά και την...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ