Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026

«Βράχος» Κουτσούμπας

Επανεξελέγη ομόφωνα γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 22ο Συνέδριο του κόμματος, μέσα σε πανηγυρικό κομμουνιστικό κλίμα!

Η «Espresso» είδε την ταινία – ντοκιμαντέρ για τον βασιλιά Κάρολο

Μια θέση δίπλα στους κορυφαίους σταρ και τους ιππότες, που έδωσαν το «παρών» στην ιστορική πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Ουίνδσορ, παρουσία του βασιλιά και της βασίλισσας Καμίλα, σας εξασφάλισε η «Espresso».

No1 στον κόσμο ο street πίνακας για την Κάλλας

Μια σπουδαία διάκριση για την ελληνική «τέχνη του δρόμου»...

Σινεκριτικός ο Παπανδρέου!

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου μαγεύτηκε από το κυπριακό σινεμά! Δεν εξηγείται αλλιώς η ξεχωριστή προτίμησή του στην ταινία «Κράτα με», την οποία στήριξε με την ευρωβουλευτική του δύναμη.

ΗΠΑ: Τρανς σε τάγματα εφόδου

Το FBI μετά την εκτέλεση της «φωνής του Τραμπ στη νεολαία» στις ΗΠΑ ερευνά ένοπλες ακροαριστερές οργανώσεις τρανς

Ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ στις ΗΠΑ είναι σε πλήρη εξέλιξη, στις μυστικές υπηρεσίες και στην αστυνομία της Βρετανίας έχει σημάνει συναγερμός για τη σημερινή επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπάρχουν φόβοι για απόπειρες δολοφονίας αλά Κερκ ή ακόμη και με τη χρήση drone.

Για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου και της «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ στη συνάντησή τους με τον βασιλιά Κάρολο και τη Βασίλισσα Καμίλα, οι βρετανικές Αρχές έχουν κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς αλλά και 55 ιπτάμενα drones. Τα μέτρα προστασίας είναι αντίστοιχα με εκείνα της στέψης του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με τη «Sun», καθώς υπάρχουν φόβοι ότι κάποιος μπορεί να αντιγράψει τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ, Τάιλερ Ρόμπινσον, και να πυροβολήσει τον Τραμπ από απόσταση. Οι Βρετανοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί drone που θα μεταφέρει εκρηκτικά. Για αυτό οι αστυνομικοί θα διαθέτουν ειδικά όπλα για την κατάρριψη drone.

Ολο το μενού της «queer αντίστασης»

Ακροαριστερές οργανώσεις τρανς, που με πρόσχημα την προστασία των δικαιωμάτων των τρανς λειτουργούν σαν να ήταν τάγματα εφόδου με αρματωμένες τρανς που κρατούν καλάσνικοφ, ερευνά το FBI, σύμφωνα με πληροφορίες, για να ρίξει φως στη δολοφονία της φωνής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική νεολαία, Τσάρλι Κερκ, από τον Τάιλερ Ρόμπινσον.

Συγκεντρώσεις μελών queer οργανώσεων

Το FBI, όπως αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «New York Post», διευρύνει την έρευνα για να ανακαλύψει αν ο Ρόμπινσον είχε συνεργούς στη δολοφονία του Κερκ. Ερευνώνται επαφές με ομάδες ακροαριστερών στη διαδικτυακή κοινότητα των παικτών videogame «Steam» και με μέλη οργανώσεων τρανς, τα οποία πιστεύουν στην ένοπλη πάλη για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προσπαθούν να καταλάβουν αν οργανώσεις τρανς βοήθησαν τον Ρόμπινσον να προετοιμάσει τη δολοφονία ή αν ο 22χρονος τις είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του, αλλά εκείνες δεν ενημέρωσαν τις αμερικανικές Αρχές.

Η έρευνα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή της αμερικανικής εφημερίδας, αφορά και την οργάνωση τρανς της Γιούτα «Armed Queers SLC», η οποία κατέβασε τη σελίδα της στο Instagram αμέσως μετά τη δολοφονία του Κερκ. Το όνομα της οργάνωσης σημαίνει οπλισμένες τρανς, ενώ στο σήμα της φιγουράρουν δύο σφαίρες, σαν αυτή που χρησιμοποίησε ο Ρόμπινσον για να δολοφονήσει τον Κερκ. Εκπρόσωπός της είπε πέρυσι στο περιοδικό «Voyage Utah» ότι «είναι κατά του ρατσισμού, της φοβίας για τους τρανς και του καπιταλισμού».

Ο δολοφονημένος Τσάρλι Κερκ

Σάλο έχει προκαλέσει αφίσα που διαφήμιζε εκδήλωση της «Armed Queers SLC» μαζί με την αυτοαποκαλούμενη «αριστερή φοιτητική οργάνωση» Mecha de U of U, στο University of Utah στη Σολτ Λέικ Σίτι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Utah Valley University όπου δολοφονήθηκε ο Κερκ. Η αφίσα απεικονίζει μια τρανς που είναι ζωσμένη με πυρομαχικά ενώ κρατάει καλάσνικοφ με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ενώ δίπλα της υπάρχει το σύνθημα «Αναστάτωσε, εκπαίδευσε, οργάνωσε». Στην κορυφή της αφίσας φιγουράρει το σφυροδρέπανο το οποίο χρησιμοποιείται σαν να ήταν το λατινικό γράμμα «Q» στη φράση «queer αντίσταση».

Προφητικό βιβλίο «είδε» στις 9 Σεπτεμβρίου τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

Θεωρίες συνωμοσίας πυροδότησε βιβλίο για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, το οποίο άρχισε να πωλείται από την Amazon μία ημέρα πριν δολοφονηθεί η φωνή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική νεολαία. Το βιβλίο της Αναστέιζια Κέισι με τίτλο «Ο πυροβολισμός του Τσάρλι Κερκ» και υπότιτλο «Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ, των συνεπειών και της αντίδρασης της Αμερικής» αναρτήθηκε προς πώληση στο Amazon με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Ωστόσο, ο Κερκ δολοφονήθηκε με έναν πυροβολισμό από τον Τάιλερ Ρόμπινσον στις 10 Σεπτεμβρίου, γεγονός που έκανε τους συνωμοσιολόγους να πιστεύουν ότι πολλοί γνώριζαν από πριν για τη δολοφονία. Εκπρόσωπος της Amazon προσπάθησε να διαλευκάνει το τοπίο, όμως τα έκανε χειρότερα. Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα υποστήριξε ότι υπήρξε ένα τεχνικό σφάλμα, το οποίο εμφάνιζε ως ημερομηνία ανάρτησης του βιβλίου στην ιστοσελίδα, μια ημέρα πριν συμβεί η δολοφονία. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι στην πραγματικότητα το βιβλίο αναρτήθηκε το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Τότε πολλοί συνωμοσιολόγοι άρχισαν να αναρωτιούνται πότε πρόλαβε η συγγραφέας να βρει αξιόπιστες πηγές και να γράψει ολόκληρο βιβλίο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που ενίσχυσε την άποψή τους ότι το βιβλίο είχε γραφτεί πολύ πριν από τη δολοφονία του Κερκ. Το δημοσίευμα επισημαίνει, δε, ότι εκτός του βιβλίου «Ο πυροβολισμός του Τσάρλι Κερκ» δεν βρήκε κανένα άλλο βιβλίο της Στέισι στην Amazon, αμφισβητώντας ακόμη κι αν η Στέισι είναι υπαρκτό πρόσωπο, με αρκετούς χρήστες των social media να υποστηρίζουν ότι το βιβλίο μπορεί να γράφτηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη. Την ίδια ώρα, πρώην συμμαθητές του 22χρονου Ρόμπινσον περιέγραψαν στα social media πώς ήταν όταν πήγαιναν στο λύκειο.

Η Τζέιντα Φανκ, για παράδειγμα, τον περιέγραψε σαν λαμπρό μαθητή, «ένα έξυπνο, ευγενικό, σεβαστικό άτομο, που ήταν ο τύπος του παιδιού που υπενθύμιζε στον καθηγητή ότι πρέπει να δώσει δουλειά για το σπίτι» και ήταν αγαπητός σε όλους. «Πάντα θεωρούσαν ότι μέχρι τα 26 του θα γινόταν CEO ή κάτι ανάλογο ή επιχειρηματίας, κάποιος δισεκατομμυριούχος, αντί για αυτό που συνέβη τώρα» ανέφερε η Φανκ. Αλλος συμμαθητής τον περιγράφει σαν «παιδί του Reddit», που περνούσε πάρα πολλή ώρα στα social media, τα οποία κατηγόρησε ότι τον μετέτρεψαν σε δολοφόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «Εspresso» βρήκε και μίλησε με την «Κρητικιά μάνα» που σαρώνει στα social media

Το ότι υπάρχουν Κρητικές μάνες λεβέντισσες το ξέρετε! Το ότι υπάρχει όμως μια Κρητικά μάνα που η ντοπιολαλιά της και οι ατάκες της την έχουν κάνει viral στο διαδίκτυο το γνωρίζετε;

Σοκ με την «Κατερίνα» της Τρούμπας

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και πεσμένη στο πάτωμα του σπιτιού...

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Κορμάρα έξι μήνες αφότου γέννησε – Η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός μας φακός την εντόπισε στο κέντρο της Αθήνας ντυμένη κομψά αλλά και σέξι και τίποτα δεν μαρτυρούσε πάνω της ότι έγινε μαμά πριν από έξι μόλις μήνες.

Το μπούλινγκ της Μοσχολιού πάνω στην πίστα και η πικρία της Αλίκης για τον Σπυρόπουλο

Είναι μία από τις τελευταίες σπουδαίες κυρίες του ελληνικού...

Διάσημη ηθοποιός με μελαχρινή καλλονή!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ! Ο παθιασμένος έρωτας για το... ίδιο φύλο...

Ο Αρναούτογλου junior στην κηδεία της γιαγιάς του συνοδευόμενος από τη μητέρα του

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του είπε σήμερα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η κηδεία έγινε στη Χαλκιδική και ήταν παρών και ο γιος του, Αναστάσης.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Βραδινή έξοδος με τον Θέμη Σοφό – Tο λαμπερό look

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram...