Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Στη φάκα (!) ο Αλβανός serial killer

Συνελήφθη ο «Ηλίας» με τα χίλια πρόσωπα που είχε σκοτώσει τη ζωγράφο στη Νάξο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε -έπειτα από πολύμηνες έρευνες- ο Αλβανός serial killer με τα «χίλια» ονόματα, ο οποίος αναζητούνταν για τον φόνο της 59χρονης ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη στη Νάξο, ενώ η αστυνομία τον «δένει» και με ακόμα δύο δολοφονικές επιθέσεις σε Αρκαδία και Μεσσηνία.fearfgwerfe 1 Μάλιστα, η Ασφάλεια εξετάζει την πιθανότητα ο 31χρονος «Ηλίας» της Νάξου, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και τη βύθισε στον φόβο με τις αποτρόπαιες πράξεις του τον περασμένο Οκτώβριο, να έχει διαπράξει -εκτός των προαναφερθέντων- άλλους δύο φόνους!

Ο αδίστακτος Αλβανός συνελήφθη χθες σε περιοχή της Αχαΐας, όπου είχε βρει καταφύγιο μαζί με έναν συμπατριώτη του και συνεργό του σε ληστείες και κλοπές. Εδώ και μήνες ομάδα της Ασφάλειας Αττικής «σάρωνε» την Ελλάδα προκειμένου να βρει στοιχεία για τον serial killer και να τον συλλάβει, καθώς όσο κυκλοφορούσε ελεύθερος ήταν ικανός να αφαιρέσει κι άλλες ανθρώπινες ζωές. Τελικά, οι αστυνομικοί βρήκαν το κρησφύγετο και πλέον κρατείται στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής μαζί με τον συνεργό του και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Επίσης αναμένεται η εισαγγελική διάταξη για δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητάς του και των φωτογραφιών του, προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες και για τυχόν επιπλέον θύματά του.

fearfgwerfe 3Η αρχή του τέλους για τη δράση του ξεκίνησε όταν σκότωσε την άτυχη εικαστικό (μαθήτρια του Μυταρά και του Κοκκινίδη) Κατερίνα Ζαζάνη στο σπίτι της, στη Νάξο. Τότε το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που πήγε στο νησί, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», βρήκε αποτυπώματα και DNA, τα οποία ταυτοποίησε σε άλλους δύο φόνους ηλικιωμένων (συγκεκριμένα το 2011 σε χωριό της Μεσσηνίας, με θύμα 79χρονο και το ίδιο έτος σε χωριό της Αρκαδίας, με θύμα έναν 77χρονο). Παρά το γεγονός ότι τα αποτυπώματα αλλά και το DNA δεν είχαν προσωποποιηθεί από τους αστυνομικούς, ταυτίζονταν ωστόσο απόλυτα και στις τρεις περιπτώσεις. Εκτός αυτού, άλλο ένα σοβαρό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι και στις τρεις περιπτώσεις fearfgwerfe 4υπήρχε ένα και μοναδικό πρόσωπο: ο Αλβανός εργάτης που βοηθούσε τα θύματα στις εργασίες τους! Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα είχαν ξυλοκοπηθεί, ενώ ο δράστης τα είχε δέσει σε καρέκλες και τα είχε στραγγαλίσει με βρόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο ίδιος να έχει διαπράξει άλλους δύο φόνους στην Πελοπόννησο. Από την έρευνα είχε διαπιστωθεί πως ο άνθρωπος που έψαχναν είχε διαφύγει στην Αλβανία έπειτα από τη δολοφονία της ζωγράφου στη Νάξο, όμως επέστρεψε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ξεγελούσε τα θύματα με το αθώο βλέμμα του

Ο Αλβανός με το αθώο βλέμμα χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη τακτική αρχικά για να εξαπατά τα θύματά του και έπειτα για να τα οδηγεί στον θάνατο. Εμφανιζόταν ως εργάτης, ενώ σε κάθε περίπτωση συστηνόταν με διαφορετικό όνομα -χρησιμοποιούσε πάνω από 20!-, άλλοτε ως Βαγγέλης ή Ηλίας και άλλοτε ως Ανδρέας ή Εντμοντ κτλ. Με καλοσυνάτο τρόπο πλησίαζε τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους και αφού τους έλεγε πως έχει ανάγκη για εργασία, τους έπειθε για το ακέραιο του χαρακτήρα του και την εργατικότητά του. Ετσι γρήγορα αποκτούσε την εμπιστοσύνη των θυμάτων του. Σε όλες τις περιπτώσεις ισχυριζόταν ότι του χρωστούσαν χρήματα οι εργοδότες του και με το πρόσχημα αυτό ξεκινούσε καβγά, ο οποίος οδηγούσε τελικά σε δολοφονικές επιθέσεις!

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...